ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Όλοι οι έλεγχοι για τη «συνδεδεμένη» βάμβακος- καθίσταται απαγορευτική η συγκομιδή με stripper
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 43 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Όλοι οι έλεγχοι για τη «συνδεδεμένη» βάμβακος- καθίσταται απαγορευτική η συγκομιδή με stripper Εκτύπωση E-mail
25 08 2017

Το «πυκνό πλέγμα» των ελέγχων που προβλέπει η υπουργική απόφαση (μετά την τροποποίησή της) για τη λήψη της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος (της «Συνδεδεμένης» ενίσχυσης βάμβακος) παρουσιάζει σήμερα το www.cotton-net.gr.

Η υπουργική απόφαση στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού βάμβακος, με την παράλληλη ανάδειξη του στις διεθνείς αγορές, και την συνεπακόλουθη οικονομική ωφέλεια όλων των κρίκων της «αλυσίδας παραγωγής» βάμβακος (από το χωράφι μέχρι το κλωστήριο).

Με την υπουργική απόφαση στην ουσία καθίσταται απαγορευτική η συγκομιδή με μηχανές stripper, μιας και μόνο βαμβάκι με περιεκτικότητα σε ξένες ύλες μικρότερο από 10% θα προσμετράτε στον υπολογισμό της επιλέξιμης ποσότητας που θα παραδίδει ο κάθε βαμβακοπαραγωγός, και στην ουσία μόνο αυτή θα «μετρά» για να υπολογίσει εάν «πιάνει το πλαφόν» της «ζώνης παραγωγής» που έχει θεσπιστεί για την περιοχή του.

Από την άλλη πλευρά με την τελευταία υπουργική απόφαση, παίρνει σάρκα και οστά, με θεσμοθετημένους πόρους για τη λειτουργία της, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, ένα χρησιμότατο «εργαλείο» για τη βιωσιμότητα του τομέα βάμβακος.

Το πλήρες «πλέγμα ελέγχων» που προβλέπει η αναμορφωμένη Υπουργική απόφαση είναι το ακόλουθο (όπως προβλέπεται στο άρθρο 7):

Άρθρο 7

Έλεγχοι

1. Αρμόδια αρχή για το συντονισμό και τη διενέργεια των ελέγχων ορίζεται ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Αρμόδιος φορέας για την ανάλυση της περιεκτικότητας σε ξένες ύλες των ποσοτήτων βάμβακος που παραδίδονται στα εκκοκκιστήρια, ορίζεται το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος (Ε.Κ.Π.Ε.Τ.Τ.Β.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα διαβιβάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου του έτους που έπεται του έτους καλλιέργειας.

2. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διενεργεί ελέγχους, στα πλαίσια της παρούσας Απόφασης και των λοιπών Εθνικών και Κοινοτικών διατάξεων, και καθορίζει με σχετικές εγκυκλίους του τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους.

Οι έλεγχοι διενεργούνται:

α. Στον παραγωγό και αφορούν:

- Οι έλεγχοι για τη ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι καλύπτουν τους σχετικούς όρους που προβλέπονται στον τίτλο III του Καν. (Ε.Ε.)809/2014, τόσο όσον αφορά τους διοικητικούς ελέγχους (μηχανογραφικούς και διασταυρωτικούς) όσο και τους επιτόπιους. Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των ελέγχων προσδιορίζονται στις κατ’ έτος εκδιδόμενες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγίες ελέγχων και εγκυκλίους.

- Επιπλέον διενεργούνται διοικητικοί έλεγχοι επαλήθευσης στα υποβληθέντα παραστατικά σε ποσοστό τουλάχιστον 5% επί των δικαιούχων της ενίσχυσης.

- Οι διοικητικοί και οι επιτόπιοι έλεγχοι πραγματοποιούνται με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η εξακρίβωση της τήρησης των όρων για τη χορήγηση των ενισχύσεων, καθώς και των απαιτήσεων και προτύπων που σχετίζονται με την πολλαπλή συμμόρφωση.

β. Στις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και αφορούν:

- διοικητικούς ελέγχους οι οποίοι διεξάγονται στο 10% των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων στο τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου για την εξακρίβωση και επαλήθευση των στοιχείων παραδόσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 1% επί του συνόλου των παραγωγών που παρέδωσαν σύσπορο βαμβάκι ανά εκκοκκιστική επιχείρηση.

Κατά τη διεξαγωγή των εν λόγω ελέγχων γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος τήρησης των προδιαγραφών σήμανσης - ταυτότητας δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος του άρθρου 6 παρ. 7 της παρούσας απόφασης.

Καθ όλη τη διάρκεια της εκκοκκιστικής περιόδου γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος (Ε.Κ.Π.Ε.Τ.Τ.Β.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ποσοστό τουλάχιστον 0,5% των παραδιδόμενων, στα εκκοκκιστήρια, παρτίδων συσπόρου βάμβακος ώστε να διαπιστωθεί η περιεκτικότητα τους σε ξένες ύλες (ποσοστό ξένων υλών<10%).

Σχετικό προηγούμενο άρθρο διάβασε εδώ

Τελευταία ενημέρωση: ( 27 08 2017 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website