ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Οι θέσεις των «Δομών Γεωργικών Συμβούλων» των Ελεύθερων Επαγγελματιών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 23 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Οι θέσεις των «Δομών Γεωργικών Συμβούλων» των Ελεύθερων Επαγγελματιών Εκτύπωση E-mail
16 09 2008

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πιστοποιηθήκαμε ως Δομές Γεωργικών Συμβούλων από τον Agrocert, συναντηθήκαμε το Σάββατο 13/9/2008 στη Λάρισα και μετά από έναν ολοκληρωμένο διάλογο για το μέλλον και το ρόλο μας ως πιστοποιημένοι Γεωργικοί Σύμβουλοι, καταλήξαμε σε τέσσερις συγκεκριμένες πρώτες προτάσεις οι οποίες καταλλήλως οργανωμένες και αξιοποιημένες μπορούν να επιφέρουν οφέλη στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και συμβουλευτική ενίσχυση στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας καθώς επίσης και απεμπλοκή των ελλήνων παραγωγών από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Τα αιτήματα – προτάσεις μας, έχουν ως εξής:

1) Άμεση εφαρμογή του μέτρου 114 (χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους γεωργούς)

Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία η χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους γεωργούς. Είναι ένα μέτρο απαραίτητο - επιβεβλημένο από τον κοινοτικό κανονισμό 1782/2003 -  για την εύρυθμη λειτουργία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Με την καθυστέρηση εφαρμογής του μέτρου χάνει η αγροτική οικονομία της χώρας μας 20 εκ ?, τα οποία διατίθενται από την Ε.Ε. για αποκλειστική επένδυση στο σύστημα Γεωργικών Συμβούλων.

2) Ενεργή συμμετοχή Γεωργικών Συμβούλων στη σύνταξη της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης των αγροτών.

Εφόσον η δήλωση ΟΣΔΕ είναι αλληλένδετη με άλλα προγράμματα (Νέοι Γεωργοί, Σχέδια Βελτίωσης, Γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα) στα οποία είναι ενταγμένος ή πρόκειται να ενταχθεί ο παραγωγός, και τα οποία διαχειρίζεται ο σύμβουλός του, και εφόσον η μέχρι τώρα διαχείριση των αιτήσεων Ενιαίας ενίσχυσης δημιούργησε παρακωλύματα και σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές, προτείνουμε ο πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος α) να έχει δικαίωμα κατάθεσης αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης μέσω ΟΣΔΕ για τον παραγωγό-πελάτη του, και β) να έχει πρόσβαση στο σύστημα ΟΣΔΕ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (όπως οι λογιστές στο ΤΑΧΙS).

Επίσης, το κόστος κατάθεσης της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης των γεωργών που είναι ενταγμένοι στο μέτρο 114 προτείνουμε να καλύπτεται από την αμοιβή που θα λαμβάνουν οι Γεωργικοί Σύμβουλοι για την τεχνική στήριξη που τους παρέχουν, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται παραπάνω ο κρατικός προϋπολογισμός

3) Εκπαίδευση Γεωργικών Συμβούλων

Παρόλο που διαθέτουμε πολυετή τεχνογνωσία και πείρα, αλλά και εξειδικευμένη κατάρτιση (άλλωστε γι’ αυτό πιστοποιηθήκαμε), επειδή πιστεύουμε στο θεσμό της Δια βίου Εκπαίδευσης, είμαστε έτοιμοι να εκπαιδευτούμε εκ νέου, όπως απαιτείται από τις ΚΥΑ.

4) Δελτίο γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 868/2008 από το 2009 όλοι οι παραγωγοί πρέπει να τηρούν και να συμπληρώνουν δελτίο γεωργικής εκμεταλλεύσεως.  

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμπλήρωση του δελτίου αυτού από διαπιστευμένους Γεωργικούς Συμβούλους διότι είμαστε οι μόνοι που γνωρίζουν την λογιστική πραγματική εικόνα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Σύσσωμες οι Δομές Γεωργικών Συμβούλων Ελευθέρων Επαγγελματιών θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Η Συντονιστική επιτροπή

Βαγενάς Ιωάννης agranapt@otenet.gr Λάρισα
Μαλλιαράς Αθανάσιος malliaras@geotexniki.gr  Σέρρες
Τζιάκας Βασίλειος Billtzi@ergoplanning.gr  Θεσσαλονίκη

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website