ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ arrow ΒΑΜΒΑΚΙ arrow ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ με υπογραφή των Γεωργικών Συμβούλων, τώρα!
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 27 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ με υπογραφή των Γεωργικών Συμβούλων, τώρα! Εκτύπωση E-mail
02 03 2007

ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ με υπογραφή των Γεωργικών Συμβούλων, τώρα!

 

Πρωτοβουλία συζήτησης εφ όλης της ύλης για τα εκκρεμή σημεία στην εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ ανέλαβε την Τετάρτη 28/2/2007 η ΠΑΣΕΓΕΣ με το ΥΠΑΑ&Τ.

Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι συνυπογράφουμε τις πρωτοβουλίες που ανοίγουν με τόλμη τη συζήτηση για τα προβλήματα που δυσκολεύουν τον αγροτικό κόσμο, να προσαρμοστεί στην πράσινη στροφή της γεωργίας στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, χωρίς το πνεύμα αγροτικού λαϊκισμού που γνωρίσαμε τελευταία.

Οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια σημεία των προτάσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ που μας βρίσκουν αντίθετους . Ο χρόνος που τίθενται , η πίεση για συνδικαλιστική δράση αν δεν ικανοποιηθούν ,οι δεύτερες σκέψεις που αφήνει σε τρίτους η μεθόδευση να δοθεί με ανάθεση η ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ στις ΕΑΣ και η βιασύνη κάποιων δυνάμεων να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα, ενθαρρύνοντας εκ νέου τον αγροτικό λαϊκισμό ,εκτιμούμε πως αδικούν τον διάλογο για τα προβλήματα της Νέας ΚΑΠ .

Η Ρύθμιση για την ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ στο Υπόμνημα της ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνεται να δοθεί με ανάθεση στις ΕΑΣ. Μέχρι τώρα ήδη συντάσσεται από τις περισσότερες ΕΑΣ, ΟΧΙ από τους γεωτεχνικούς της ,αλλά από υπαλλήλους των ΕΑΣ ή από τους συντάκτες του ΟΣΔΕ ,που κατά κύρια βάση είναι γραμματείς των ΑΣ, χωρίς καμία πιστοποίηση τεχνικής επάρκειας!!!
Μόνο που σαν πόρος διαφεύγει από τα λογιστήρια των ΕΑΣ, τον εισπράττουν κάποιοι υπάλληλοι ,καθώς και Σύμβουλοι! του Δ.Σ των ΕΑΣ ,που ως συντάκτες της Εξισωτικής έχουν στήσει δικό τους «μαγαζάκι » χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και το ωράριο των ΕΑΣ!!!.

Οι τιμές που αναφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ στο υπόμνημά της, 200 Ευρώ για Σύνταξη Αίτησης και 50 Ευρώ για το καλλιεργητικό Σχέδιο δεν είναι ακριβείς.

Είναι 30 +20 δίχως να υφίσταται υποχρέωση έκδοσης παραστατικών είσπραξης , γιατί υποτίθεται ότι τις συντάσσει ο παραγωγός μόνος του και υποβοηθείται σε τούτο από τους συντάκτες!!!

Διερωτώμεθα πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Νέος θεσμός των Γεωργικών Συμβούλων προς όφελος των Γεωργών ,που τόσο διαφημίζει το ΥΠΑΑ&Τ. σε ένα τέτοιο περιβάλλον , όπου ο κάθε υπάλληλος των ΕΑΣ χωρίς πιστοποιημένη τεχνική επάρκεια από τον επίσημο Φορέα – το ΓΕΩΤΕΕ - βαφτίζεται «Γεωργικός Σύμβουλος » !!!

Προτείνεται επ αυτού να υφίσταται ως αναγκαία στις Εφαρμοστικές Αποφάσεις για την ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ η υπογραφή από Διαπιστευμένο Γεωργικό Σύμβουλο του ΓΕΩΤΕΕ γιατί μόνο έτσι θα διευκολυνθεί ο παραγωγός σε διασταυρωμένους ελέγχους που συνεχώς γίνονται πυκνότεροι με την ηλεκτρονική επεξεργασία των Αιτήσεων.

Μόνο με την συνυπευθυνότητα των Συμβούλων στην υπογραφή των Καλλιεργητικών Σχεδίων τεκμηριώνονται οι Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και οι Ορθές Συνθήκες Διαβίωσης των Ζώων.

Άλλως δεν μπορεί να πιστοποιεί ο παραγωγός μόνος του (ή οι συντάκτες του ΟΣΔΕ των ΕΑΣ) την εφαρμογή των ΚΟΓΠ !!

Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι χαιρετίζουν κάθε πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των μελών της , και τις επεξεργασμένες θέσεις στο Υπόμνημα της ,αλλά θα αντιταχθούν σε κάθε σκανδαλώδη ανάθεση στις ΕΑΣ της ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ χωρίς υπογραφή από Διαπιστευμένο Γεωργικό Σύμβουλο.

Θα αντιταχθούν με κάθε νόμιμο μέσο ,αν οι πιέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ στο ΥΠΑΑ&Τ. αφαιρέσουν δραστηριότητες από το Θεσμό του Γεωργικού Συμβούλου στο ξεκίνημά του .
Ο αγροτικός κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι τα Προβλήματα στην Ελληνική Γεωργία ,που δεν την αφήνουν να αναπνεύσει έχουν ονοματεπώνυμο: Λέγονται αγροτικός λαϊκισμός και σφικτές κρατικίστικες δομές γεωργίας ,όσοι λοιπόν παίζουν με τη φωτιά θα πρέπει κάποτε να απολογηθούν στην παραγωγική βάση της υπαίθρου για την ανικανότητα τους να διασφαλίσουν το αγροτικό εισόδημα και να τοποθετήσουν τα ελληνικά προϊόντα στα σύγχρονα δίκτυα εμπορίας. .

 

Γρεβενά 1-3-2007

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος

Γωεργικος Σύμβουλος

ΓΕΩΤΕΕ ΔΓΣ-1619

(6977 239 066)

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website