ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ arrow ΒΑΜΒΑΚΙ arrow Β.ΑΡΓΥΡΗΣ:Βαμβάκι-Το τέλος μιας εποχής;
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 11 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Β.ΑΡΓΥΡΗΣ:Βαμβάκι-Το τέλος μιας εποχής; Εκτύπωση E-mail
28 11 2006

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ                                           

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΚΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ: 210-3706347
                                                                                                        Αθήνα 17.11.06

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»

Βαμβάκι: Το τέλος μιας εποχής;

Το βαμβάκι μέχρι και πέρυσι απολάμβανε ένα καθεστώς υψηλού προστατευτισμού και επομένως όλη η παραγωγή και οι αγρότες είχαν προσαρμοστεί στην κατεύθυνση της παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων για να πάρουν τις αντίστοιχες ενισχύσεις. Από φέτος τα πράγματα αλλάζουν και για το βαμβάκι όπως και για όλα τα προϊόντα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει η ΚΑΠ, αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για ριζική μεταρρύθμιση και αλλαγή προσανατολισμού της ευρωπαϊκής παραγωγής.

Υπό αυτήν την έννοια, μπορούμε να μιλήσουμε για το τέλος μιας εποχής, όχι μόνο στο βαμβάκι αλλά σε όλα τα προϊόντα που παράγονται στην Ενωμένη Ευρώπη και στην Ελλάδα. Έρχεται όμως μια νέα εποχή κατά την οποία η αγορά και ο καταναλωτής έχουν τον πρώτο λόγο και δεν αρκεί μόνο να παράγεις αλλά σημασία έχει πώς παράγεις και πόσο ανταγωνιστικό είναι ο τελικό προϊόν.

Συγχρόνως νέοι όροι και κανόνες διέπουν την αγροτική παραγωγή που μέχρι τώρα ήταν άγνωστοι στον παραγωγό και τώρα καλείται να τους ενστερνιστεί όπως, ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση, ποιότητα, πιστοποίηση, σήματα, ιχνηλασιμότητα.

Όλα αυτά συνιστούν μια νέα φιλοσοφία στον τρόπο παραγωγής που πρέπει ο παραγωγός να ακολουθήσει για να παραμείνει στο επάγγελμα και να επιτύχει. Θεωρώ ότι τα ελληνικά προιόντα και εν προκειμένω και το βαμβάκι μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και σ’ αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η συνδρομή όλων μας, όλοι κάτι πρέπει να κάνουμε, ο αγρότης να προσαρμόζεται με γρήγορα αντανακλαστικά, η κυβέρνηση να απαιτεί στα ευρωπαϊκά όργανα και να θεσμοθετεί με επίκεντρο το ενδιαφέρον για τους αγρότες και τον αγροτικό τομέα, η αντιπολίτευση να στηλιτεύει την απραξία και τα λάθη της κυβέρνησης.

Πηγή:www.eargiris.gr

Τελευταία ενημέρωση: ( 28 11 2006 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website