ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ arrow ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ arrow Η Δ/νση Βάμβακος της ΝΑΣ ενημερώνει τους παραγωγούς
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 16 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Δ/νση Βάμβακος της ΝΑΣ ενημερώνει τους παραγωγούς Εκτύπωση E-mail
07 07 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Καπνού - Βάμβακος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, απευθύνει στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού μας, την παρακάτω ανακοίνωση:

 

1. Αυτές τις μέρες , όπως κάθε χρόνο , εμφανίσθηκε στο βαμβάκι η πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού. Η γενιά αυτή δεν αναπτύσσει, συνήθως, σημαντικούς πληθυσμούς και οι όποιες ζημιές στα καρποφόρα όργανα, υπάρχει καιρός για να αναπληρωθούν.

Ωστόσο, οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να παρακολουθούν με προσοχή αλλά και ψυχραιμία τις φυτείες τους, μέχρι τα μέσα του μήνα περίπου, που αναμένεται να διαρκέσει αυτή η γενιά. Να προχωρούν σε χημικό ψεκασμό, μόνο στην περίπτωση που η προσβολή ξεπεράσει το οικονομικό επίπεδο. Όταν, δηλαδή, βρίσκουν κατά μέσο όρο, περισσότερα από ένα σκουλήκια σε κάθε μέτρο βαμβακοφυτείας.

Πρέπει να αποφεύγουν τους άσκοπους ψεκασμούς που εξοντώνουν τα ωφέλιμα έντομα, τα οποία έχουν τεράστια σημασία για την αντιμετώπιση των εχθρών του βαμβακιού και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της δεύτερης και πιο καταστρεπτικής γενιάς του σκουληκιού, που εμφανίζεται στις αρχές Αυγούστου.

 

2. Την περίοδο αυτή είναι επίκαιρο και το θέμα του ελέγχου της έντονης βλαστικής ανάπτυξης στο βαμβάκι, σε όσα χωράφια έχουν ιστορικό υπερβολικής ανάπτυξης. Στα χωράφια αυτά, μετά τις τελευταίες βροχές, παρατηρείται έντονη τάση για βλαστική ανάπτυξη και οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει, επειγόντως, να επέμβουν με ανασχετικά ανάπτυξης, πριν τους προλάβουν και ενδεχόμενες νέες βροχοπτώσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στα παραπάνω ζητήματα, οι βαμβακοπαραγωγοί να απευθύνονται στους γεωπόνους της Δ/νσης Καπνού – Βάμβακος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, η οποία για τα θέματα αυτά, διανέμει και έντυπα με αναλυτικές οδηγίες.

 

 

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών

Δ/νση Καπνού – Βάμβακος.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website