ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Καταγραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος-αυγών. Ένα νέο εργαλείο στη «μάχη» κατά των Ελληνοποιήσεων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Καταγραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος-αυγών. Ένα νέο εργαλείο στη «μάχη» κατά των Ελληνοποιήσεων Εκτύπωση E-mail
03 04 2020

Καταγραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών

 

Ένα ακόμη εργαλείο στη «μάχη» κατά των Ελληνοποιήσεων

 

Την καταγραφή των αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών, προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου, στη Βουλή με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με στόχο να αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο καταπολέμησης των αθέμιτων εμπορικών, πρακτικών στη «μάχη» της Κυβέρνησης κατά των ελληνοποιήσεων.

Στη διάταξη προβλέπεται ότι εντός δύο ημερών από την έναρξη ισχύος του Νόμου οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην ελληνική επικράτεια υποχρεούνται να υποβάλλουν στον ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr)

-την ποσότητα των αποθεμάτων (σε κιλά για τα νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος αιγοπροβάτων και σε τεμάχια για τα αυγά),

-την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και, ιδίως, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα,

-τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και, ιδίως, την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.

Τρεις ημέρες μετά την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση, τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται. Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης  ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες  ή  μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους  μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ. Η μη υποβολή ή η επιβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει κυρώσεις υψηλών διοικητικών προστίμων ( από 1000 έως 100.000 Ευρώ) και κατάσχεσης των προϊόντων.

«Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία, που με επιτυχία ακολουθήθηκε όσον αφορά στα αντισηπτικά μαντηλάκια και τις χειρουργικές μάσκες», εξήγησε εισηγούμενη την τροπολογία στη Βουλή, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, επισημαίνοντας ότι στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι «οι ελεγκτικές αρχές του Κράτους, γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, να αποκτήσουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και κυρίως τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων».

 

Όπως τόνισε, τη φετινή πασχαλινή περίοδο πρόκειται να διενεργηθούν οι πλέον αυστηροί και σύνθετοι έλεγχοι στα εισαγόμενα αμνοερίφια θέτοντας ως στόχο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη «οι έλεγχοι αυτοί να αποτελέσουν τη νέα «κανονικότητα» στη χώρα».

Η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί ένα ακόμη μέτρο ενός ολιστικού σχεδίου συνδυαστικών ελέγχων, που φέτος- για πρώτη φορά- βάζουν στο τραπέζι πέντε Υπουργεία:

  • Οικονομικών με την γενική διεύθυνση τελωνείων, το ΣΔΟΕ και φυσικά την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ),
  • Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή,
  • Προστασίας του Πολίτη με τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και  την Οικονομική Αστυνομία,
  • Εσωτερικών
  • Και φυσικά το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εποπτευόμενους φορείς ΕΦΕΤ και  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

ώστε για κάθε αμνοερίφιο και αυγό, που εισάγεται στη χώρα μας, να καταγράφεται η «διαδρομή» του από την πύλη εισόδου στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας μέχρι τον τελικό παραλήπτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός, «ας μην νομίσουν κάποιοι, ότι επειδή φέτος πιθανόν να μην εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εισαγωγές λόγω της μεγάλης προσφοράς ελληνικών αμνοεριφίων και των δυσχερειών στο διεθνές εμπόριο, ότι του χρόνου οι έλεγχοι θα χαλαρώσουν. Ακριβώς το αντίθετο.

Άλλωστε, όπως έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, έρχεται ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση για τις ελληνοποιήσεις με αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, επιβολή προστίμων και ενιαιοποίηση  του ελεγκτικού μηχανισμού».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website