ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow -1,24% το χρηματιστήριο, +0,20% το δολάριο (23-8-2019)
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 17 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
-1,24% το χρηματιστήριο, +0,20% το δολάριο (23-8-2019) Εκτύπωση E-mail
24 08 2019

Μάχη των μαχών ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στην παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως επιβάλλει πρόθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία περιλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα. 

Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου.

Αντίποινα Trump

Βουτιά άνω των 600 μονάδων σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, καθώς ο Donald Trump συντάραξε το αμερικανικό χρηματιστήριο αμέσως μετά τη μερική ανακούφιση που του είχε προσφέρει ο Jerome Powell.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αντέδρασε οργισμένα στους δασμούς-αντίποινα που εξήγγειλε η Κίνα. Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο, το Τwitter, έδωσε εντολή στις αμερικανικές επιχειρήσεις να βρουν εναλλακτική έναντι της Κίνας, διατυμπανίζοντας ότι "δεν χρειαζόμαστε την Κίνα, θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς εκείνους".

Ενδεικτική είναι η αντίδραση της μετοχής της Apple η οποία έκλεισε στο -4,6%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 614 μονάδων ή 2,6% κλείνοντας στις 25.633 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση περίπου 75 μονάδων ή 2,6% στις 2.848 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 240 μονάδες ή 3% στις 7.751 μονάδες.

Η πρώτη ψυχρολουσία ήρθε από την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 75 δισ. δολαρίων. Ουσιαστικά έδωσε την απάντηση που είχε "υποσχεθεί" πριν από μερικές εβδομάδες, όταν οι ΗΠΑ προανήγγειλαν πρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισ. δολαρίων. Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει δασμούς από 5% έως 10% σε αμερικανικά αγαθά συνολικής αξίας 75 δισ. δολ. σε δύο φάσεις, με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Η αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου στο Twitter ήταν οργισμένη. "Η χώρα μας έχανε, ηλιθιωδώς, τρισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα για πολλά χρόνια. Έκλεβαν την πνευματική μας ιδιοκτησία με ρυθμό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και θέλουν να συνεχίσουν", ανέφερε μεταξύ άλλων και έδωσε εντολή στις αμερικανικές επιχειρήσεις να αρχίσουν άμεσα να αναζητούν εναλλακτικές έναντι της Κίνας και να επαναφέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ.

Ο Trump, μάλιστα, φαίνεται πως ετοιμάζει και νέα μέτρα κατά της Κίνας, γράφοντας πως θα απαντήσει εντός της ημέρας στους δασμούς.

Μετά από όλα αυτά:

Τελευταία ενημέρωση: ( 24 08 2019 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website