ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η παρουσία του Υφυπουργού ΑΑ&Τ Β. Κόκκαλη στην 83η ΔΕΘ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 41 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η παρουσία του Υφυπουργού ΑΑ&Τ Β. Κόκκαλη στην 83η ΔΕΘ Εκτύπωση E-mail
10 09 2018

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης απηύθυνε χαιρετισμό στην Εσπερίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα: «Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και στο Ελαιόλαδο: «η συμβολή του στην τυποποίηση και την προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην ομιλία του ανέφερε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή να απευθύνω σήμερα χαιρετισμό σε μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση για την ελαιοκαλλιέργεια στη χώρα μας. Για χρόνια ο τομέας της παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών πλήττεται από την κυκλοφορία «χύμα» προϊόντος αγνώστου ταυτότητας, ποιότητας και περιεκτικότητας. Μεταξύ της πρακτικής του να «δώσω ένα τενεκέ λάδι στο συγγενή μου», κυκλοφορούν τεράστιες ποσότητες οι οποίες αποτελούν την επιτομή της κακοδαιμονίας για την ανάπτυξη της καλλιέργειας της ελιάς.

Στο σύγχρονο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από τις έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις της παγκοσμιοποίησης, ο μόνος ασφαλής δρόμος για μια πορεία βιώσιμης και αξιοπρεπούς ανάπτυξης των ελληνικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, είναι η υιοθέτηση μιας ξεκάθαρα αναγνωρίσιμης ταυτότητας. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται μέσα από την δυνατότητα απονομής του Ελληνικού Σήματος  στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, το Παρθένο ελαιόλαδο και τις Επιτραπέζιες Ελιές.

Θέλω από το βήμα αυτό, να συγχαρώ τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτών, για την αγαστή συνεργασία η οποία οδήγησε στο σημερινό εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα. Επίσης, θέλω να συγχαρώ τις επιχειρήσει,ς οι οποίες έχουν ήδη λάβει το Ελληνικό Σήμα ή θα το λάβουν σήμερα αλλά και εκείνες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι κινήσεις όπως αυτές  σηματοδοτούν την αφομοίωση από μέρους των δημοσίων υπηρεσιών και του επιχειρηματικού κόσμου, του νέου μοντέλου σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας που οραματίζεται η σημερινή κυβέρνηση.

Ως Υφυπουργός να σας ενημερώσω ότι, κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους θα ξεκινήσει να παρέχει για πρώτη φορά πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό ελιάς στους έλληνες φυτωριούχους.

Τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα που παράγονται στη μοναδικής βιοποικιλότητας ελληνική φύση από παραγωγούς που διαθέτουν φιλότιμο, μεράκι και αγάπη για την καλλιέργεια της γης και την εκτροφή των ζώων, αξίζουν εργαλείων όπως το Ελληνικό Σήμα, ώστε να προβληθούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να γίνουν γνωστά και στα εκατομμύρια τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται κατΆ έτος την πατρίδα μας και να διεκδικήσουν επάξια μια λαμπρή θέση στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα η στροφή στα τυποποιημένα και αυστηρώς ελεγμένα προϊόντα οδηγεί στη μείωση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων, ένα φαινόμενο που οδηγεί σε εξαπάτηση του καταναλωτή και σε δυσφήμηση των προϊόντων της ελληνικής γης.

Η σωστά οργανωμένη εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να προστατεύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα του παραγωγού και τη βιωσιμότητα της αγροτικής επιχείρησης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να προτρέψω όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής λαδιού και επιτραπέζιων ελιών να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες οι οποίες θα τους οδηγήσουν στην απονομή του Ελληνικού Σήματος.

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website