ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΗΠΑ και Κίνα κήρυξαν τον εμπορικό πόλεμο – Σε ισχύ εκατέρωθεν δασμοί
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 53 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΗΠΑ και Κίνα κήρυξαν τον εμπορικό πόλεμο – Σε ισχύ εκατέρωθεν δασμοί Εκτύπωση E-mail
06 07 2018

Ήχησαν και επισήμως πλέον τα «τύμπανα» του εμπορικού πολέμου, καθώς ΗΠΑ και Κίνα, οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, «μπλέχτηκαν» στα δίχτυα του και «κήρυξαν» την έναρξή του.

Η εμπορική διένεξη μεταξύ των δύο ισχυρών οικονομιών ξεκίνησε επισήμως, σήμερα Παρασκευή, με τις συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις χώρες, όσο και για την παγκόσμια οικονομία να μοιάζουν πλέον απρόβλεπτες.

Από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσιγκτον) βρίσκονται σε ισχύ οι αμερικανικοί δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 34 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να ανταπαντά πριν από μερικά λεπτά, με κινεζικούς δασμούς, ύψους 34 δισ. δολαρίων επίσης, οι οποίοι αφορούν σε εισαγωγές 545 αμερικανικών προϊόντων και αγαθών.

Το πλέον ανησυχητικό σημάδι της κλιμάκωσης αυτής της εμπορικής διένεξης είναι οι απειλές που εξαπέλυσε προς το Πεκίνο το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Όπως γνωστοποίησε χαρακτηριστικά – λίγες ώρες προτού επιβληθούν οι αμερικανικοί δασμοί των 34 δισ. δολαρίων – η Ουάσιγκτον δεν αποκλείεται να συνεχίσει να επιβάλλει δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, αξίας ίσως και περισσότερο από 500 δισ. δολαρίων.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι αμερικανικοί δασμοί των 34 δισ. δολαρίων αποτελούν το πρώτο μέρος του πακέτου των 50 δισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει ο Τραμπ.

«Οι δασμοί των 34 δισ. δολαρίων είναι μόνο η αρχή. Σε δύο εβδομάδες, θα επιβληθούν δασμοί 16 δισ. δολαρίων και εν καιρώ θα ακολουθήσουν τουλάχιστον 200 με 300 δισ. δολάρια δασμών», φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ, μιλώντας στον διεθνή Τύπο. «Οι δασμοί αφορούν μόνο στις κινεζικές εισαγωγές», πρόσθεσε.

«Η Κίνα αρνιόταν κατηγορηματικά να… πατήσει πρώτη το κουμπί. Τελικά αναγκάστηκε να απαντήσει, αναλαμβάνοντας δράση, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να κηρύξουν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο που έχει βιώσει ποτέ η παγκόσμια οικονομική ιστορία», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website