ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ-14 ΧΩΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΠ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ-14 ΧΩΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΠ Εκτύπωση E-mail
19 06 2018

ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ

14 ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΠ

Το μνημόνιο για την ΚΓΠ στο πλαίσιο του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, που υπεγράφη στη Μαδρίτη στις 31 Μαΐου 2018 από τους Υπουργούς Γεωργίας της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, με την υποστήριξη της Κροατίας, της Κύπρου, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, του Λουξεμβούργου, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας, συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Γεωργίας των κρατών-μελών, με το «μνημόνιο για την ΚΓΠ»:

3 - ΘΕΩΡΟΥΝ ότι η Κοινή Γεωργική Πολιτική θα πρέπει να συνεχίσει να είναι προσανατολισμένη στην αγορά αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι η στήριξη της γεωργίας της ΕΕ συμβάλλει στον περιορισμό των επιπτώσεων της μεταβλητότητας των τιμών και στη μείωση του αντίκτυπου των εξωτερικών παραγόντων στις ευάλωτες γεωργικές αγορές.

4. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι οι μηχανισμοί που εφαρμόζει η ΚΓΠ έχουν άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα των αγροτών, το οποίο παραμένει χαμηλότερο από εκείνο άλλων τομέων. Στο πλαίσιο αυτό, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ότι η ΚΓΠ είναι το πρώτο δίχτυ ασφαλείας για τους αγρότες.

7. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ την ανάγκη να εξασφαλισθεί θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών μελών και να επιτευχθεί δίκαιη ισορροπία μεταξύ, αφενός, των κοινών στόχων και εργαλείων και, αφετέρου, της ανάγκης για ευελιξία στην εφαρμογή τους σε εθνικό επίπεδο. Θα πρέπει να καθοριστεί μια κοινή βάση προϋποθέσεων που να αντικατοπτρίζει τους κύριους στόχους της ΚΓΠ για την κατανομή της στήριξης. Η μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα θέματα απλούστευσης στο πλαίσιο των δύο πυλώνων της ΚΓΠ, και ιδίως των προϋποθέσεων.

8 - ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ότι η ΚΓΠ επιτρέπει τη διατήρηση μιας γεωργικής δραστηριότητας σε όλα τα εδάφη της Ευρώπης. Έτσι, συμβάλλει στη ζωτικότητα των αγροτικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των εξόχως απόκεντρων περιφερειών και των νησιών, και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

9 - ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ότι η Επιτροπή πρότεινε για το μελλοντικό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ.

10 - ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ότι η μείωση αυτή και στους δύο πυλώνες αδιαμφισβήτητα θα απειλούσε τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών εκμεταλλεύσεων, το εισόδημα των γεωργών και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πολιτών για υγιεινά, βιώσιμα, προσιτά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στο κλίμα αλλαγή.

11. ΖΗΤΟΥΝ να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της ΚΓΠ για να επανέλθει στο σημερινό επίπεδο της ΕΕ-27, το οποίο θα επέτρεπε στους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής και της υγείας και στους δύο πυλώνες.


All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website