ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Μείον τρία (3) λεπτά στα υγρά σύσπορα βαμβάκια στη Β. Ελλάδα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 15 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Μείον τρία (3) λεπτά στα υγρά σύσπορα βαμβάκια στη Β. Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
06 10 2017

Μείον τρία (3) λεπτά στα υγρά σύσπορα βαμβάκια στη Β. Ελλάδα

Τρία (3) λεπτά λιγότερο τιμολογούν τα υγρά σύσπορα βαμβάκια στη Β. Ελλάδα οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, και ορθώς πράττουν, όπως μας μεταφέρουν βαμβακοπαραγωγοί φίλοι του www.cotton-net.gr από διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας (Θεσσαλονίκη κ.α.).  

Το γράψαμε πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε ακόμη μία φορά: κάτι αλλάζει (προς το καλύτερο) στον τομέα βαμβακιού στη χώρα μας.

Εδώ και πολλούς μήνες γράφουμε - και διαχρονικά το ζητούσαμε και το ζητούσαν όλοι οι σωστοί βαμβακοπαραγωγοί να τιμηθεί, να εκτιμηθεί και να πληρωθεί το ποιοτικό βαμβάκι και ο κόπος τους βαμβακοπαραγωγού.

Αυτό συμβαίνει λοιπόν φέτος και σ΄ αυτό βοηθούν όλοι :

* και η Πολιτεία (με την απόφαση για τη μη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος στα σύσπορα με >10% σε ξένες ύλες),

* και οι εκκκοκκιστικές επιχειρήσεις που αξιολογούν, κατατάσσουν και τιμολογούν τα σύσπορα αναλόγως των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους (απόδοση σε ίνα, χρώμα, ποσοστό σε ξένες ύλες και υγρασία κ.α. ποιοτικά χαρακτηριστικά)

* και οι σωστοί βαμβακοπαραγωγοί οι οποίοι και φρόντισαν και πρόσεξαν τα βαμβάκια τους και παραδίδουν στεγνά βαμβάκια και αποφυλλώνουν εγκαίρως και σωστά.

Είναι σωστότατο να αμείβεται το σύσπορο βαμβάκι (και το κάθε αγροτικό προϊόν π.χ σκληρό σιτάρι) ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, και να μην μπαίνουν όλα στο «ίδιο τσουβάλι»!

Το είπαμε και το ξαναλέμε: τα εκκοκκιστήρια αγοράζουν βαμβάκι σύσπορο και πουλάνε ίνα βάμβακος κι όχι νερό! και αναλόγως των ποιοτικών χαρακτηριστικών του βαμβακιού που παραλαμβάνουν τιμολογούν και πληρώνουν τον κάθε παραγωγό και το κάθε βαμβάκι.

Σε καθημερινή βάση δημοσιεύουμε στο www.cotton-net.gr το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου και (με αναγωγή) τις διαφορετικές τιμές σε σύσπορο αναλόγως της απόδοσής του σε ίνα!

Με το χθεσινό κλείσιμο του χρηματιστηρίου, για κάθε πάνω κατά +1% ή κάτω κατά -1% απόδοση σε ίνα επηρεάζεται την τιμή του συσπόρου κατά +/-1,28 λεπτά του ευρώ περίπου.

Όσοι αγαπάμε το βαμβάκι που στήριξε οικογένειες, επιχειρήσεις τη χώρα θέλουμε τιμές αναλόγως των χαρακτηριστικών του βαμβακιού.

Κανείς δεν είναι χαζός να αγοράζει νερό για βαμβάκι… και κανείς δεν είναι πιο έξυπνος από τον άλλον να πουλά «σκουπίδια» για βαμβάκι !!!

Καλές αποφυλλώσεις και καλές, καθαρές και στεγνές παραγωγές!!!

 

Μπαντής Αθανάσιος

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website