ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Αποστόλου: Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί πρωταγωνιστούν στην ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 29 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Αποστόλου: Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί πρωταγωνιστούν στην ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα Εκτύπωση E-mail
01 09 2017

Αποστόλου: Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί πρωταγωνιστούν στην ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα

Τον σημαντικό ρόλο της  γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα  που συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών εξήρε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΦΤΕΛΙΑ», στον Πτελεό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μαγνησία.

Ο Υπουργός αφού συνεχάρη τις γυναίκες του Συνεταιρισμού Φτελιάς για την πολυετή επιτυχημένη τους πορεία τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να σηκώσει μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας.  Πρόσθεσε δε, μεταξύ άλλων,  ότι το ΥΠΑΑΤ θα ενισχύσει τις προσπάθειες των Γυναικείων Συνεταιρισμών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα γυναικεία συνεργατικά σχήματα  μπορούν να συμμετάσχουν σε μέτρα και δράσεις του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 όπως είναι τα προγράμματα της μεταποίησης, των ομάδων παραγωγών, το CLLD/Leader,  οι δράσεις για τη  βιολογική γεωργία, το πρόγραμμα για την μελισσοκομία κ.ά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Θα ήθελα από την αρχή, και πριν πω οτιδήποτε άλλο, να συγχαρώ τις κυρίες, τις γυναίκες του Συνεταιρισμού Φτελιάς για την δουλειά που κάνουν. Αυτό που έχετε καταφέρει, να βάλετε δηλαδή μπροστά και επί δεκαεπτά συναπτά έτη να λειτουργείτε αυτήν την συνεταιριστική επιχείρηση, δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι πολύ σημαντικό.

Δεν ξαφνιάζομαι όμως. Η Ελληνίδα μάννα, η Ελληνίδα γυναίκα, έχει αποδειχθεί ο καλύτερος manager στην διαχείριση της οικιακής οικονομίας. Πάντα θα έκανε τα λίγα να επαρκούν και τα περισσότερα να περισσεύουν για την ώρα ανάγκης. Στην απορία θα έβρισκαν πόρο για να πορευτεί η οικογένεια και τρόπο να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Είναι μια παράδοση μέσα στην ιστορία που φαίνεται να έχει περάσει στο DNA, να έχει γίνει κεκτημένο της Ελληνίδας.

Δεν ξαφνιάζομαι επίσης διότι  ο τόπος εδώ, ο Βόλος, η Μαγνησία, έχει βαθιά παράδοση στην συνεργασία και στην συνεταιριστικότητα. Τα παραδείγματα είναι πολλά και γνωστά. Εδώ ξεκίνησαν τα πρώτα συνεργατικά σχήματα στη χώρα μας. Η Φτελιά είναι άξιος συνεχιστής αυτής της παράδοσης. Και είναι προς έπαινο που την κίνηση αυτή προς τα μπροστά, εδώ την έχουν κάνει οι γυναίκες του χωριού.

Εικοσιδύο ενεργές γυναίκες, με έξι τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με έναν αξιόλογο κύκλο εργασιών, με σύγχρονο εργαστήριο και προπάντων σύγχρονο επιχειρηματικό και διαχειριστικό πνεύμα, συγκροτούν έναν ισχυρό και συνάμα ενθαρρυντικό πυρήνα τοπικής οικονομίας.

Θα περίμενε κανείς ότι, εν μέσω της γενικότερης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά σχεδόν και στο σύνολο της Ευρώπης,  η αναζήτηση της διατροφικής ποιότητας θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Δεν συνέβη όμως αυτό. Η ποιότητα στην διατροφή  είναι αίτημα των σημερινών κοινωνιών και εμείς στον τόπο μας είμαστε σε θέση να παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφική αξίας. Έχει αναπτυχθεί μια παιδεία  προσοχής της υγείας μέσα από την σωστή διατροφή και ταυτόχρονα ότι η γαστρονομία  αποτελεί τμήμα της οικονομίας.

Εσείς, με την συλλογική σας δουλειά, δίνετε μια φρέσκια πνοή, υπενθυμίζετε  σε όλους ότι η παραγωγική Ελλάδα, δουλεύει, αισιοδοξεί και δεν τα βάζει κάτω. Ο τομέας που δραστηριοποιείστε  παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση στις μέρες μας.  Αν παρόμοιες πρωτοβουλίες παίρνονταν σε όλη την Ελλάδα, και είναι αλήθεια ότι και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έχουν γίνει αντίστοιχες κινήσεις, τα οφέλη συνολικότερα για την ελληνική οικονομία θα ήταν σημαντικά, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να σηκώσει μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για  να τον στηρίξουμε. Αφουγκραζόμαστε με προσοχή και θέλουμε, οφείλουμε να στηρίξουμε   εγχειρήματα σαν τα δικά σας.  

Το ΠΑΑ 2014 -2020 περιέχει μέτρα και δράσεις όπου μπορείτε ως συνεταιρισμός να συμμετέχετε άμεσα ή έμμεσα ως μέλη. Ενδεικτικά αναφέρω τα προγράμματα της μεταποίησης, των ομάδων παραγωγών, το CLLD/Leader,  την Β πρόσκληση για την βιολογική γεωργία, το πρόγραμμα για την μελισσοκομία και άλλες επιμέρους δράσεις.

Είμαστε λοιπόν εδώ μαζί σας να ενισχύσουμε τις προσπάθειές σας και σας εύχομαι να είστε καλά και καλή δύναμη».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website