ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Σε «διαβούλευση» το Σ/Ν για τον «Αγροτικό Συνδικαλισμό» και η πρότασή μας από το 2009!!!
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 463 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Σε «διαβούλευση» το Σ/Ν για τον «Αγροτικό Συνδικαλισμό» και η πρότασή μας από το 2009!!! Εκτύπωση E-mail
17 08 2017

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, έθεσε από τις 16/8/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Αγροτικός συνδικαλισμός και άλλες διατάξεις» και καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. 

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 15/9/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00.

Για σχόλια επί του Σ/Ν μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα : 

Για το ίδιο θέμα η από τo 2009 πρότασή μου παρατίθεται παρακάτω:

Πρόταση-σταθμός για την αναμόρφωση του Αγροτικού Συνδικαλισμού

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε αγρότες να ζητούν αλλαγή της συνδικαλιστικής εκπροσώπησής τους. Άλλοι ζητούνε να ενωθούν οι Ομοσπονδίες, άλλοι ζητούνε να συνενωθούν οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι και να δημιουργήσουν μία νέα Ομοσπονδία, υπάρχουν οι Νέοι Αγρότες, οι Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων, το Πανελλήνιο Συντονιστικό κ.ο.κ.

Αν και προσωπικά εγώ είμαι θιασώτης του «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» και η σύγκριση και η κριτική πρέπει να γίνεται σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων των φορέων και όχι του αριθμού των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των επικεφαλής αυτών, σήμερα, στον απόηχο της μεγαλύτερης πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, όλων των εποχών, καταθέτω εκ νέου τη δική μου πρόταση για την Αναμόρφωση και Αναδιοργάνωση του Αγροτικού Συνδικαλισμού, είτε «παράλληλα» και «συμπληρωματικά» στα υπάρχοντα συνδικαλιστικά σχήματα είτε στη βάση της «γέννησης εκ του μηδενός».

Μία πρόταση την οποία παρουσίασα και πριν από δύο χρόνια, από την αγροτική τηλεοπτική μου εκπομπή, και έτυχε θερμότατης υποδοχής, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα... ίσως και λόγω της περσινής εκτίναξης των τιμών των αγροτικών προϊόντων…

Σήμερα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να την καταθέσω εκ νέου, ζητώντας από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, αλλά και όλους τους αγροτοσυνδικαλιστές, να καταθέσουν και τη δική τους άποψη, κι αν συμφωνούν, να την κάνουμε πράξη.

Αμέσως!


Η πρόταση μου:

Η αναδιοργάνωση της δομής και διάρθρωσης του Συνδικαλιστικού Αγροτικού Κινήματος να γίνει στη βάση της στήριξης των αγροτικών προϊόντων.


Στόχος της πρότασης:

H παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών και πληροφόρησης στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

Δομή νέων Συνδικαλιστικών Οργάνων:

Σε κάθε Δήμο, και για κάθε προϊόν (και όπου αυτό καλλιεργούμε ή, αν πρόκειται για ζώο, που εκτρέφουμε) δημιουργείται ένας ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ π.χ Βαμβακοπαραγωγών, Καλαμποκοπαραγωγών, προβατοτρόφων κ.α.

Στους ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ εγγράφονται ως μέλη και οι κατά κύριο και η μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (γεωργοί ή κτηνοτρόφοι) του συγκεκριμένου προϊόντος ή της συγκεκριμένης εκτροφής.

Όλοι οι ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ του ίδιου προϊόντος ή εκτροφής, όλων των Δήμων του κάθε Νομού απαρτίζουν (σχ. 1) το ΣΥΛΛΟΓΟ (π.χ. Βαμβακοπαραγωγών) του νομού.

Όλοι οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ, του ίδιου προϊόντος ή εκτροφής, όλων των Νομών της χώρας απαρτίζουν την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ του ίδιου προϊόντος ή της ίδια εκτροφής, αποτελώντας στην ουσία την πραγματική παραγωγική εκπροσώπηση του προϊόντος (και) σε ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Όλες οι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, όλων των προϊόντων ή εκτροφής, απαρτίζουν (σχ. 2) την ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, όλων των προϊόντων ή εκτροφών, αποτελώντας στην ουσία την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ.

Με το παραπάνω οργανωτικό σχήμα που προτείνουμε επιτυγχάνουμε:

  • Εκπροσώπηση του κάθε προϊόντος από αυτούς που πραγματικά το παράγουν
  • Ισοδυναμία εκπροσώπησης προϊόντων, περιοχών, νομών.
  • Τη μέγιστη δυνατή αντιστοίχιση μεταξύ συνδικαλιστικής ηγεσίας και παραγωγικής βάσης.
  • Τη δημιουργία επαγγελματικής συνείδησης στους αγρότες και κτηνοτρόφους, καθιστώντας ευκολότερη και επιβαλλόμενη και τη Διεπαγγελματική Συνεργασία και συνεννόηση.
  • Τη δημιουργία ενός διεκδικητικού και καθοδηγητικού αγροτικού/παραγωγικού οργάνου για την ανάπτυξη των προϊόντων και τη στήριξη του εισοδήματος των πραγματικών παραγωγών και εκτροφέων.

 

Μπαντής Αθανάσιος

Γεωπόνος-Ειδικός Αναλυτής

info@cotton-net.gr

(Σχ. 1: Οργανωτική Δομή Βαμβακοπαραγωγών)

 (Σχ. 2: Οργανωτική Δομή Καλαμποκοπαραγωγών)

 (Σχ. 3: Οργανωτική Δομή Γεωργών και Κτηνοτρόφων)

http://bantis.blogspot.com/2009/04/blog-post_25.html

http://bantis.blogspot.com/2009/04/blog-post_16.html

http://bantis.blogspot.com/2009/04/blog-post_10.html


Η παραπάνω πρόταση είχε κατατεθεί και σε προηγούμενη
διαβούλευση ... βλ. εδώ http://www.opengov.gr/ypaat/?c=4

Τελευταία ενημέρωση: ( 23 08 2017 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website