ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η Τράπεζα Πειραιώς στην πρωτοπορία για την ενεργειακή ανακούφιση των αγροτών!
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η Τράπεζα Πειραιώς στην πρωτοπορία για την ενεργειακή ανακούφιση των αγροτών! Εκτύπωση E-mail
25 05 2017

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με παράλληλη διασφάλιση των φυσικών πόρων, αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, η Τράπεζα, αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία της Μονάδας GreenBanking - Αναπτυξιακά Προγράμματα, προσφέρει το «Πειραιώς Green Επιχειρείν - NetMetering». Το εξειδικευμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι εστιασμένο στον τομέα της αυτοπαραγωγής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό και απευθύνεται σε εκμεταλλεύσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής με υψηλές ενεργειακές ανάγκες. Με στόχο το βέλτιστο σχήμα χρηματοδότησης σύμφωνα με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε γεωργικής εκμετάλλευσης, παρέχεται υποστήριξη μέσω εξειδικευμένων στελεχών, σε 50 επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου, σε όλη τη χώρα. Επιπλέον παρέχεται ενημέρωση για τις εκάστοτε ευκαιρίες χρηματοδότησής μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα κα), τόσο από τα εξειδικευμένα στελέχη του δικτύου καταστημάτων, όσο και από την πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα 360funding.gr.

Με στόχο την κάλυψη αναγκών για μικρές παρεμβάσεις που επηρεάζουν θετικά την προσπάθεια των παραγωγών στον περιορισμό του κόστους αγροτικής παραγωγής, η Τράπεζα προσφέρει επίσης και το νέο προϊόν «Μικρο-χρηματοδότησης Αγροτών έως 5.000 ευρώ». Ενδεικτικά, τέτοιες παρεμβάσεις αφορούν στην  τοποθέτηση inverter για την καλύτερη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα της γεώτρησης, σε δράσεις για μείωση των απωλειών από τα αρδευτικά συστήματα, στην αγορά μικρο-εργαλείων συλλογής για τον περιορισμό των εργατικών, στην κάλυψη εδαφολογικών μελετών, μελετών ευφυούς γεωργίας κα.

Παράλληλα, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης των Προγραμμάτων «Συμβολαιακής Γεωργίας / Κτηνοτροφίας» και «Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων», η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών των εφοδίων σε όλη την αλυσίδα εμπορίας, επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό θετικά τη αποκλιμάκωση του σχετικού κόστους παραγωγής.

Η Τράπεζα Πειραιώς, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να ανταποκρίνεται μέσω καινοτόμων λύσεων, στην ανάγκη μείωσης του κόστους αγροτικής παραγωγής και να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με παράλληλη διασφάλιση των φυσικών πόρων.

Πλήρης οδηγός για τους ενδιαφερόμενους

Η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε στην δημοσιότητα έναν πλήρη οδηγό Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος για αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό (Net Metering).

Συγκεκριμένα:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αυτοπαραγωγή

Τι είναι το πρόγραμμα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (NetMetering);

Το πρόγραμμα σας επιτρέπει να παράγετε ηλεκτρική ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος εγκατεστημένο στην κατοικία ή στην επιχείρησή σας. Η παραγωγή αυτή συμψηφίζεται σε ετήσια βάση με την κατανάλωσή σας, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνετε στη ΔΕΗ ή άλλο εναλλακτικό πάροχο.

Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς θεσπίστηκε με την ΥΑ ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.24461 (ΦΕΚ ΒΆ 3583/31.12.2014) και αφορά στην εγκατάσταση σταθερών φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη ιδίων αναγκών από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Υιοθετώντας τη λύση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος με συμψηφισμό ενέργειας, μειώνετε δραστικά τη δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια και παράλληλα βοηθάτε στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η ενέργεια που παράγετε προέρχεται από τον ήλιο και είναι καθαρή και ανεξάντλητη.

Πως λειτουργεί ο ενεργειακός συμψηφισμός

Με την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του φωτοβολταϊκού σας συστήματος:

1.      Εάν η ενέργεια που παράγετε σε ετήσια βάση είναι ίση με την κατανάλωσή σας, θα πληρώνετε στη ΔΕΗ (ή στον εναλλακτικό πάροχο) μέρος του λογαριασμού που αφορά στις λοιπές χρεώσεις και το πάγιο.

 2.  Εάν η ενέργεια που παράγετε σε ετήσια βάση είναι μικρότερη της κατανάλωσής σας, θα καταβάλετε επίσης και το κόστος για την επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώσατε αλλά δεν παρήχθη από το φωτοβολταϊκό σας. 

 3.  Εάν η ενέργεια που παράγετε σε ετήσια βάση είναι μεγαλύτερη της κατανάλωσής σας, τυχόν πλεόνασμα παραγόμενης ενέργειας δεν αποζημιώνεται αλλά παρέχεται δωρεάν στο δίκτυο.

 Τι κερδίζετε

  • Μειώνετε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας αφού εκτός από καταναλωτής είστε και παραγωγός.
  • Δεν επηρεάζεστε αρνητικά από πιθανές αυξήσεις του τιμολογίου της ΔΕΗ ή του εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Προστατεύετε το περιβάλλον καθώς η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από τον ήλιο και αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Ποιους αφορά

Ιδιώτες, επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα οποία είτε έχουν στην κυριότητά τους το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα, είτε έχουν τη νόμιμη χρήση αυτού (π.χ. μέσω μίσθωσης, δωρεάν παραχώρησης κ.λπ.) και έχουν διασφαλίσει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του χώρου.

Πως θα ενταχθείτε στο πρόγραμμα

Για την ένταξη σας στο πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1.  Τεχνική μελέτη και Οικονομική προσφορά από τον εγκαταστάτη ή μηχανικό κατάλληλης ειδικότητας για τον τύπο του εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί.

 2.  Υποβολή αίτησης σύνδεσης στην αρμόδια τοπική μονάδα του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά. Υπόδειγμα αιτήσεων και πληροφοριακό υλικό βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 3.  Με την Αίτηση Σύνδεσης, την τεχνική μελέτη και την οικονομική προσφορά μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για να επιλέξετε το κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα.

 4.  Υπογραφή Σύμβασης Σύνδεσης και καταβολή σχετικής δαπάνης (από 300 ? έως 390 ? πλέον ΦΠΑ για ιδιώτες και 300-650 ? πλέον ΦΠΑ για επιχειρήσεις ανάλογα με την περίπτωση).

 5.  Αίτηση για υπογραφή Σύμβασης Συμψηφισμού στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας (δηλαδή τη ΔΕΗ ή άλλον εναλλακτικό πάροχο).

 6.  Υπογραφή Σύμβασης Συμψηφισμού, διάρκειας 25 έτη.

 7.  Εκταμίευση του δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά μετά την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης και της Σύμβασης Συμψηφισμού.

 8.  Υποβολή αίτησης ενεργοποίησης της σύνδεσης στην αρμόδια τοπική μονάδα του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).

 9.  Ενεργοποίηση της σύνδεσης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website