no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
O Σ.Ε.Κ. ΣΤΗ ZOOTECHNIA 2011 Εκτύπωση E-mail
09 02 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή των κτηνοτρόφων ολοκληρώθηκε η παρουσία του ΣΕΚ στα πλαίσια της Έκθεσης Zootechnia στην Θεσσαλονίκη από 3  έως 6 Φεβρουαρίου 2011.

Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκε ημερίδα την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με θέμα: «Κτηνοτροφία, οι έξοδοι από την κοινωνική και οικονομική κρίση» με εισηγητές: τον Πρόεδρο του ΣΕΚ κ. Πεβερέτο Παναγιώτη, τον Πρόεδρο των Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών κ. Σατολιά Παύλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΟΓΑΚ κ. Γεωργούδη Ανδρέα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η κτηνοτροφία στη χώρα μας έχει μέλλον και πρέπει να αντιμετωπιστεί με άλλη βαρύτητα ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι προτάσεις του ΣΕΚ για διέξοδο από την κρίση είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκδήλωση με θέμα το πανόραμα των αυτοχθόνων φυλών ελληνικών ζώων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνεργασία του ΕΛΟΓΑΚ του ΣΕΚ και του ΥΠΑΑΤ.

Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά αντιπροσωπευτικά είδη από κάθε φυλή. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση αυτών των φυλών για την κτηνοτροφία της χώρας. Το παραδοσιακό γενετικό υλικό διασφαλίζει: τη συνέχιση της παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ – ΠΓΕ, τη βιοποικιλότητα, την ισορροπία στο περιβάλλον, την απάντηση και την ασπίδα στη βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία, στα γενετικά τροποποιημένα, στις «τρελές αγελάδες» και  τις διοξίνες.

Επιβράβευση της παρουσίας του ΣΕΚ στην Zootechnia αποτέλεσε η βράβευση από τη ΔΕΘ του περιπτέρου του ΣΕΚ για την καλύτερη παρουσία από το σύνολο των εκθετών.

Σημαντική και με μεγάλη ανταπόκριση ήταν η πρωτοβουλία του ΣΕΚ για την παρουσίαση και συμμέτοχη στο  περίπτερό του, της πρωτοπόρας πρωτοβουλίας των νέων κτηνοτρόφων από το Λιβάδι Ελασσόνας με την ίδρυση πρωτοβάθμιου κτηνοτροφικού συνεταιρισμού με στόχο την μεταποίηση του γάλακτος που παράγουν οι ίδιοι ( καθετοποίηση της παραγωγής τους).

Οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους και ενημέρωσαν για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία τους που μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για άλλες περιοχές της χώρας.

Σύντομα ο ΣΕΚ θα προχωρήσει σε οργάνωση ειδικής εκδήλωσης στο Λιβάδι Ελασσόνας για την προώθηση και ανάδειξη αυτής της προσπάθειας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website