ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Υπάρχει ανάγκη στήριξης των Σερραίων βαμβακοπαραγωγών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 16 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Υπάρχει ανάγκη στήριξης των Σερραίων βαμβακοπαραγωγών Εκτύπωση E-mail
10 12 2010

Εκ νέου εστάλη έγγραφο (11383/29-11-2010) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη στήριξης των βαμβακοπαραγωγών του Νομού Σερρών. Σε συνέχεια των σχετικών εγγράφων της Δ.Α.Α. Σερρών(7206/16-8-2010 και 9833/18-10-2010) γνωστοποίησης της δύσκολης κατάστασης της βαμβακοκαλλιέργειας, λόγω της επιδημικής προσβολής του πράσινου σκουληκιού αλλά και των συνεχών βροχοπτώσεων του Οκτωβρίου, δίνουμε έμφαση, μεταξύ άλλων, στα παρακάτω:

1ον )  Η συγκομιδή άρχισε με δυσκολία τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου (!) και ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να εντατικοποιηθεί, αφού και όταν σταμάτησαν οι βροχές, η πρωτοφανής άπνοια δεν επέτρεψε στα κορεσμένα από υγρασία χωράφια να στεγνώσουν και περιόριζε τη συγκομιδή σε λίγες ώρες ημερησίως. Η άπνοια αυτή μεγιστοποίησε τις ζημιές που είχαν προκληθεί στην ηρτημένη παραγωγή, μιας και το υποβαθμισμένο βαμβάκι – “καραμέλα” δεν μπόρεσε στοιχειωδώς να “αφρατίσει” (ώστε να παγιδευτεί στα αδράχτια των συλλεκτικών μηχανών), με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του να πέσει στο έδαφος κατά τη συγκομιδή. (επισυνάπτονται οι πίνακες με τις καιρικές συνθήκες – στοιχεία Ε.Μ.Υ - του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου).

2ον ) Οι αποδόσεις στα περισσότερα χωράφια είναι απογοητευτικές. Με καλλιεργηθείσα έκταση στο Νομό μας 178.000, περίπου, στρέμματα και τη συγκομιδή να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η παραδοθείσα, μέχρι και τις 28/11/2010, ποσότητα σύσπορου βαμβακιού ανέρχεται μόνο σε 22.000 τόνους (τα σχετικά στοιχεία τα αναζητήσαμε από τα εκκοκκιστήρια της περιοχής μας). Να σημειωθεί ότι οι αποθηκευμένες ποσότητες στις αποθήκες των παραγωγών είναι ελάχιστες, δεδομένου ότι η ποιότητα του συγκομιζομένου βαμβακιού δεν επέτρεπε την αποθήκευσή του.

3ον )  Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την ανησυχία των παραγωγών σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης για τη διασφάλιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, σε όσους δεν θα συμπληρώσουν το σχετικό όριο στρεμματικής απόδοσης (στο Νομό μας θα είναι η πλειοψηφία). Οι παραγωγοί θεωρούν, με βάση αρχικές ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις, δεδομένη τη λύση αυτού του προβλήματος, αλλά ανησυχούν από την έλλειψη νεότερης ενημέρωσης.  

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website