ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Υπόμνημα της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών στην ΥΦΥΠΑΑΤ κα. Μιλένα Αποστολάκη
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 4 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Υπόμνημα της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών στην ΥΦΥΠΑΑΤ κα. Μιλένα Αποστολάκη Εκτύπωση E-mail
05 12 2010

Υπόμνημα της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών στην ΥΦΥΠΑΑΤ κα. Μιλένα Αποστολάκη

 Οι Νέοι Αγρότες Σερρών, με την ευκαιρία της επίσκεψης της κας Μ. Αποστολάκη, Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επισημαίνουν:

1. Οι Νέοι Αγρότες εκπροσωπούν το 30% περίπου των ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, αλλά είναι το 100% του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου και για τα θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον τους επιθυμούν να έχουν πρωταγωνιστική θέση.

2. Επισημαίνουν μια άδικη αντιμετώπιση των αστών στους αγρότες, η οποία με τεχνικές τιμών και φορολογίας υποκλέπτει τον παραγόμενο από τους αγρότες πλούτο και τον μεταφέρει στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Η αφαίμαξη κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να συγκρατηθεί και να αναστραφεί με ΥΠΕΡχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα.

3. Ο αγροτικός τομέας είναι ο μόνος παραγωγικός τομέας της οικονομίας μας που μπορεί να μας ενισχύσει ισχυρότερα και γρηγορότερα για να βγούμε από την κρίση. Ο άλλος σημαντικός τομέας είναι οι υπηρεσίες τουρισμού. Επιβάλλεται η ενίσχυση της σύνθεσης κοινού ΜΕΤΩΠΟΥ αγροδιατροφικού τομέα, τουρισμού και πολιτισμού για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της εθνικής οικονομίας, αλλά και σε τοπικό επίπεδο με Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και Τοπικές Αγροτικές Αγορές.

4. Μόνο αυθεντικοί εκπρόσωποι κάθε τομέα της οικονομίας μπορούν να διαπραγματευθούν ισχυρά και να βρουν συμβιβασμούς για το κοινό καλό όλων και του κράτους. Επιβάλλεται να ορισθεί ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ως ο έχων 100% αγροτική απασχόληση, τουλάχιστον 80% του εισοδήματος από αγροτικές εργασίες, με δήλωση ΟΣΔΕ, ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, κάτοικος της περιοχής όπου η εκμετάλλευσή, με κανονικά φορολογικά στοιχεία, όπως όλοι οι επαγγελματίες.

5. Αυξάνεται συνεχώς παγκοσμίως η ζήτηση διατροφικών προϊόντων. Στοιχειώδης πρόνοια πρέπει να ληφθεί για να εξασφαλισθεί «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ» για την άσκηση των αγροτικών επαγγελμάτων (και όχι μόνο «αξιοποίηση» real estate πρακτικών) με χωροταξικό-πολιτική χρήσης γης, μαζί με την χρήση νερού, την ενσωμάτωση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και τον αγροτουρισμό, ΠΑΝΤΑ με την συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων αγροτών.

6. Ζητούμε την ομόλογη «τακτοποίηση» της αδειοδότησης των στάβλων των αγροτών, όπως έγινε ήδη η «τακτοποίηση» των ημιυπαιθρίων οικιών των αστών.

7. Οι αγρότες είναι επιχειρηματίες, κατά αναλογία με τους επιχειρηματίες στους άλλους κλάδους της οικονομίας. Πρέπει να γίνονται δεκτοί στα κατά τόπους Επιμελητήρια, είτε να δημιουργηθούν ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ως ΝΠΔΔ.

8. Θεωρούμε ότι ο κατακερματισμός του επαγγελματικού μας χώρου δημιουργεί συνεχώς δυσκολότερες καταστάσεις. Ζητούμε διϋπουργικό συντονισμό με την συμμετοχή των αγροτών, με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Νήσων, Ανάπτυξης & Διατροφής. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν είναι απλά ένα παραγωγικό υπουργείο, αλλά ο εκπρόσωπος της αγροτικής κοινωνίας, η οποία είναι τελείως διαφορετική από την αστική κοινωνία.

9. Η Ελληνική Πολιτεία θεσμοθέτησε (Νόμος 3147/2003, άρθρο 20) την εκπροσώπηση των Νέων Αγροτών από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Επιβάλλεται ο στοιχειώδης σεβασμός της πολιτείας & των νόμων της, και η υποστήριξη της ανταλλαγής εμπειριών των Ελλήνων Νέων Αγροτών με τους Νέους Αγρότες σε άλλα κράτη.  
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website