ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΕΠΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΑΑΤ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 7 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΕΠΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΑΑΤ Εκτύπωση E-mail
17 09 2010

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 16-10:00/09/2010 συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανάπτυξε τα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο, θεσμικά ζητήματα, αλλά και θέματα, που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής γεωργίας. Η ΕΕΠΕΣ τόνισε, ότι τα μέλη της είναι φορείς καινοτομίας και τεχνογνωσίας στην γεωργική παραγωγή της χώρα μας και θα είναι αρωγοί σε πολιτικές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Το τετράπτυχο Ταυτότητα - Ποιότητα – Ανταγωνιστικότητα - Αειφορία περιγράφει και τη γενικότερη σύγκλιση απόψεων σε θέματα στρατηγικού χαρακτήρα της Ελληνικής γεωργίας.

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν αναλυτικό φάκελλο με όλες τις προτάσεις της ΕΕΠΕΣ και τόνισαν τη σημασία των αποφάσεων του ΥΠΑΑΤ τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και από πλευράς χρόνου έκδοσης σε σχέση με τη γεωργική πρακτική.

 

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημασία της χρήσης πιστοποιημένου σπόρου με ιδιαίτερη έμφαση στο σκληρό σιτάρι, ενόψη της επερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου, αλλά και το κρίσιμο θέμα των ενεργειακών καλλιεργειών και της αναταραχής, που υπάρχει στην αγορά, σχετικά με τις συμβάσεις παραγωγής πρώτης ύλης.

 

Επίσης, επισημάνθηκε το απαράδεκτο φαινόμενο παρεμπορίας σπόρων βαμβακιού, που πλήττουν την εικόνα του κλάδου αλλά και της χώρας, καθώς βρίσκουν «υπόστρωμα» ανάπτυξης σε υπουργικές αποφάσεις με διφορούμενες και «κατά το δοκούν» ερμηνείες.

 

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της σποροπαραγωγής του ρυζιού, ώστε η καλλιέργεια να διατηρήσει την υπάρχουσα επαγγελματική και ενεργητική ενασχόληση των εμπλεκομένων. 

 

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού των δομών και μηχανισμών του ΥΠΑΑΤ και η σύνδεση των Υπηρεσιών με την γεωργική παραγωγή, είναι καθοριστικά βήματα για το μέλλον, μαζί με τις συνέργειες, που μπορούν να βρεθούν μεταξύ των κλάδων, με στόχο την επαγγελματική ενασχόληση των παραγωγών και τη προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

 

Ο Υπουργός ενημερώθηκε και για το επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σπόρων (ISF) το 2013 και τόνισε την θετική προσέγγιση και στήριξη με στόχο τη προβολή του γεωργικού τομέα της χώρας μας, αλλά και των ευκαιριών, που δίνονται, για την ανάπτυξη του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (ΦΠΥ) στην Ελλάδα.

 

Η ΕΕΠΕΣ εκφράζει τη βεβαιότητά της για συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ στο τετράπτυχο Ταυτότητα - Ποιότητα – Ανταγωνιστικότητα - Αειφορία σε σωστές βάσεις, που δημιουργούνται από τη χρήση πιστοποιημένου σπόρου.

 

Για την Ε.Ε.Π.Ε.Σ.

 

Γ. Δ. Ποντίκας   Β. Σ. Ανδριώτης

 

 Πρόεδρος     Γεν. Γραμματέας

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website