ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Κ. Μπατζελή: Προτεριαότητα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ανάπτυξη της γεωργίας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Κ. Μπατζελή: Προτεριαότητα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ανάπτυξη της γεωργίας Εκτύπωση E-mail
22 06 2010

Προτεραιότητα για ανάπτυξη της γεωργίας αποτελούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα οι αγρότες μας, έχοντας πάντοτε υπόψη τους ότι η δημιουργία φωτοβολταϊκών μονάδων είναι ο ενδιάμεσος στόχος για να καταλήξουμε στην παραγωγή ενέργειας από τη βιομάζα. Αυτό τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα: "Αξιοποίηση από τους αγρότες ορισμένων ρυθμίσεων του Νόμου 3851/2010 για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας".

"Θέλω να τονίσω ότι η οποιαδήποτε πολιτική της αγροτικής οικονομίας, θα πρέπει να αποτελεί ανάχωμα στην ερήμωση της υπαίθρου" υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Ανέφερε επίσης: "Νερό – ενέργεια – διατροφή, είναι ένα διαδραστικό τρίγωνο που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό της πολιτικής μας".

Εξάλλου, επισήμανε ότι "τα φωτοβολταϊκά είναι ένα κομμάτι των ΑΠΕ, όχι η πιο εύκολη επένδυση για τους αγρότες, είναι όμως η πιο άμεση και εύκολα προσβάσιμη".

Όπως είπε, "πιστεύω ότι αν θέλουμε να συνδυάσουμε πολύ πιο στενά τη γεωργία με τις ΑΠΕ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε Υπουργείο, Οργανώσεις, παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, για να περάσουμε δυναμικά στη βιομάζα, που από πλευράς Υπουργείου θα προωθηθεί διότι ανακυκλώνει τα αγροτικά υπολείμματα, είναι φιλική δραστηριότητα προς το περιβάλλον και συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του νερού".

Ακόμη, η Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε ότι "όταν δίνουμε στους αγρότες ενεργειακό πλούτο, να ξέρουν ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν για ένα άλλο πλούτο, εκείνο των τροφίμων. Αλλά κι εκείνο της περιφερειακής ανάπτυξης και της συμμετοχής τους στην κοινωνία της περιφέρειας".

Καταλήγοντας, τόνισε: "Θα είμαστε εδώ για να λύνουμε τις μικρές διαφορές τις οποίες θα έχουμε ως προς τον τρόπο εφαρμογής. Και πάνω απ’ όλα οι καλοί σύμβουλοι δεν είναι με πολλά ποσοστά. Οι καλοί σύμβουλοι είναι με καλές συμβουλές". 

Κ. Μπατζελή: Στρατηγική επιλογή η διατροφική διπλωματία

"Η Διατροφική Διπλωματία αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, αναδεικνύοντας τα Ελληνικά προϊόντα ως συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας στο διεθνές περιβάλλον". Αυτό δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή με αφορμή την διεξαγωγή την επόμενη Τετάρτη ημερίδας στο Ζάππειο με θέμα: "Προϊόντα Ελληνικής Γης, Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής στην Ελλάδα και στον Κόσμο-Στρατηγική Προώθησης".

Η κ. Μπατζελή επισήμανε ακόμη ότι "τα προϊόντα της Ελληνικής Γης, τα προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής αξίζουν να κατακτήσουν και να διατηρήσουν την πρώτη θέση στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και των καταναλωτών όλου του κόσμου. Η διατροφική αξία του ελαιολάδου, των φρούτων και λαχανικών, του κρασιού, των γαλακτοκομικών, που παράγονται σε αφθονία στη χώρα μας, είναι αναμφισβήτητη, όπως επίσης και οι ευεργετικές ιδιότητές τους για την υγεία των καταναλωτών".

Πρόσθεσε δε ότι "επομένως, αποτελεί μονόδρομο η  υποστήριξη, ανάδειξη και προώθηση της ποιοτικής Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής, που σχετίζεται άμεσα με την παράδοση και τον πολιτισμό μας".

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website