ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Προτάσεις για το βαμβάκι του αγροτικού κλαδικού συνεταιρισμού ποιοτικού βαμβακιού Λάρισας-Μαγνησίας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Προτάσεις για το βαμβάκι του αγροτικού κλαδικού συνεταιρισμού ποιοτικού βαμβακιού Λάρισας-Μαγνησίας Εκτύπωση E-mail
09 03 2010
1. Να προκηρυχθεί άμεσα (μέσα στο Μάρτιο) πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού 4/ετές , έτσι ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες ότι θα μπορούν να παράγουν βαμβάκι με σήμα τα επόμενα 4 χρόνια , προκειμένου να δρομολογήσουν αναζήτηση νέων αγορών.

2. Άμεση δημιουργία θεσμικού πλαισίου για μικρές και ευέλικτες ομάδες για το βαμβάκι.

Μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο για αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών υπάρχει μόνο για ορισμένα γεωργικά προϊόντα , όπως πχ οπωροκηπευτικά.

Γι αυτό επιβάλλεται όπως είπαν να επεκταθεί το θεσμικό πλαίσιο και στο βαμβάκι έτσι ώστε σε συνδυασμό με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση να μπορούν να προχωρήσουν σε συμβολαιακή γεωργία με σοβαρούς αγοραστές πετυχαίνοντας ταυτόχρονα καλύτερες τιμές με παράλληλη μείωση του κόστους παραγωγής , διασφαλίζοντας έτσι ένα βιώσιμο εισόδημα.

3. Καθορισμός ζωνών καλλιέργειας για το βαμβάκι.

Επιβάλλεται να δημιουργηθούν άμεσα ζώνες καλλιέργειας βαμβακιού έτσι ώστε σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης βαμβακιού να μπορέσουν να συνεχίσουν οι αγρότες να καλλιεργούν βαμβάκι σε προκαθορισμένες περιοχές στη χώρα μας.

4. Να εκδοθεί από την ΕΕ οδηγία προς τα διάφορα ιδρύματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία, που θα τα υποχρεώνει να χρησιμοποιούν τα διάφορα βαμβακερά υλικά (γάζες, φόρμες κλπ) μόνον αν έχουν Ευρωπαϊκό σήμα που να βεβαιώνει ότι είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

5. Να δημιουργηθεί ένα κοινό Ευρωπαϊκό Σήμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης βάμβακος το οποίο θα πιστοποιεί την υγιή και ανόθευτη ποιότητα του παραγόμενου βάμβακος έχοντας επίσης ως βάση μία περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή. Στόχος της κίνησης αυτής είναι προϊόντα που για υγειονομικούς λόγους απαιτούν 100% χρήση βάμβακος , να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά βαμβάκι ολοκληρωμένης διαχείρισης πιστοποιημένο από αναγνωρισμένο Οργανισμό Πιστοποίησης. Έτσι θα δημιουργηθεί μία νέα αγορά βαμβακιού δίνοντας ώθηση στο βαμβάκι της Ε.Ε και κάνοντας το περισσότερο ανταγωνιστικό. Επιπλέον θα επιτευχθεί περεταίρω προστασία του περιβάλλοντος, με την καταγραφή των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής και η σταδιακή χρήση ηπιότερων μεθόδων και σκευασμάτων για την καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών. Επίσης θα επιτευχθεί η προστασία του τελικού καταναλωτή με τη δημιουργία ενός ποιοτικού προϊόντος το οποίο έρχεται σε επαφή με το αίμα (σε εγχειρήσεις, τραυματισμούς κλπ).

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website