ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow +10% παραγωγή στο βαμβάκι «βλέπει» η ICAC
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
+10% παραγωγή στο βαμβάκι «βλέπει» η ICAC Εκτύπωση E-mail
08 03 2010
Το συνεχιζόμενο διεθνές ράλι στις τιμές του βαμβακιού αναμένεται να οδηγήσει σε επέκταση της καλλιέργειας του προϊόντος κατά τη νέα εμπορική περίοδο 2010-11 και σε άνοδο της παγκόσμιας παραγωγής κατά 10%, σε σχέση με την τρέχουσα εμπορική περίοδο 2009-10. Αυτό εκτιμά η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού (ICAC) στις νεώτερες προβλέψεις της για την πορεία της παγκόσμιας αγοράς βαμβακιού.
 
Οι τιμές του βαμβακιού τις τελευταίες ημέρες στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων έχουν υπερβεί τα προ διετίας επίπεδα και είναι αυξημένες πάνω από 100%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές, ωθούμενες κυρίως από τις προβλέψεις για μειωμένη παραγωγή στην Κίνα και για αύξηση της κατανάλωσης του προϊόντος.
 
Η άνοδος των τιμών θα ωθήσει παγκοσμίως πολλούς αγρότες στο να στραφούν στην καλλιέργεια βαμβακιού, σε συνδυασμό μάλιστα και με την κάμψη των τιμών παραγωγού που σημειώθηκε κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο σε δημητριακά και ελαιούχους σπόρους.
 
Η ICAC προβλέπει ότι η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού της νέας εμπορικής περιόδου 2010-11 θα ανέλθει στα 24,4 εκατ. τόνους και θα είναι αυξημένη κατά 10%, σε σύγκριση με εκείνη της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2009-10.
 
Παράλληλα, η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού εκτιμά ότι και κατά τη νέα εμπορική περίοδο θα συνεχιστεί η αύξηση της διεθνούς κατανάλωσης του προϊόντος, που σε σχέση με την τρέχουσα εμπορική περίοδο θα εμφανίσει άνοδο της τάξης του 2,7% και θα ανέλθει στα 24,8 εκατ. τόνους.
 
Παρά τη σημαντική άνοδο της παγκόσμιας παραγωγής βαμβακιού και τη μικρότερη αύξηση της κατανάλωσης του προϊόντος, η ICAC προβλέπει ότι τα διεθνή αποθέματα του προϊόντος θα είναι στα τέλη της εμπορικής περιόδου 2010-11 (φθινόπωρο 2011) χαμηλότερα κατά 3,8% (10,1 εκατ. τόνοι), σε σχέση με τα αποθέματα στο τέλος της τρέχουσας περιόδου (φθινόπωρο 2010) και κατά 18% σε σύγκριση με τα αποθέματα στο τέλος της προηγούμενης εμπορικής περιόδου 2008-9.
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website