ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΠΑΣΕΓΕΣ για τα μέτρα στήριξης των καπνοπαραγωγών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 15 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΠΑΣΕΓΕΣ για τα μέτρα στήριξης των καπνοπαραγωγών Εκτύπωση E-mail
02 03 2010
Σειρά επισημάνσεων κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, εκ μέρους της Επιτροπής Καπνού της ΠΑΣΕΓΕΣ στη σημερινή σύσκεψη για την εξειδίκευση του προγράμματος στήριξης των καπνοπαραγωγών, στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Συνομοσπονδίας, κ. Γιάννη Τσιφόρο. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία της υπουργού, κας Κατερίνας Μπατζελή, και του υφυπουργού, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ειδικότερα, η σύσκεψη αφορούσε την εξειδίκευση του προγράμματος στήριξης των καπνοπαραγωγών συνολικού ύψους 568,3 εκατ. ευρώ, που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο πρόσφατα, και οι επισημάνσεις του κ. Κουτσουπιά συνοψίζονται στα εξής:

1) Nα σημειωθεί ότι ο θιγόμενος, από την εφαρμογή του νέου Κανονισμού, παραγωγός καπνού, μπορεί να προσφύγει ενώπιον του Δικαστηρίου με αίτημα την καταβολή της διαφοράς που του οφείλεται μετά την εκκαθάριση. Τα ένδικα μέσα είναι: α) Προσφυγή, όπου προσβάλλεται συγκεκριμένη διοικητική πράξη, π.χ. εκκαθαριστικό σημείωμα (προθεσμία 60 ημέρες από την κοινοποίηση ή παραλαβή) ή  β) Αγωγή, για την ζημία που υφίσταται από την εφαρμογή του Κανονισμού (προθεσμία 5ετής).

2) Πρέπει για τα μέτρα που προγραμματίζονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, να υπάρξει  μια κατανομή τους σε επίπεδο καπνοπαραγωγικού Νομού, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη διάθεση των προβλεπόμενων κονδυλίων.

3) Οφείλεται να υπάρξει ευελιξία στη μεταφορά πόρων από ένα υπομέτρο σε ένα άλλο, μεταξύ αυτών που προβλέπονται στην πρόταση του Υπουργείου για την επιστροφή των πόρων στους καπνοπαραγωγούς.

4) Διαφωνούμε ως προ το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, το οποίο δεν έχει καμία δυναμική, ενώ από την άλλη πλευρά δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με το παραγωγικό δυναμικό των καπνοπαραγωγών (ένα σημαντικό ποσοστό -26% περίπου- είναι νέοι αγρότες). Οι προβλεπόμενοι πόροι (δημόσια δαπάνη ύψους 30 εκατ.?) προτείνεται να μεταφερθούν στο προβλεπόμενο μέτρο για τον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεων στις καπνοπαραγωγικές περιοχές.

5) Οφείλεται να υπάρξει εξειδίκευση στις δράσεις του μέτρου για τον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεων έτσι ώστε να είναι σαφείς οι διακριτές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δράσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δράσεις που εντάσσονται στις κλιματικές αλλαγές κλπ. Είναι επίσης απαραίτητο να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του μέτρου αυτού από 300 σε 360 εκατ. ? με την μεταφορά εκεί της δημόσιας δαπάνης της πρόωρης συνταξιοδότησης.

6) Πρέπει να περιοριστεί η έκταση των καπνοπαραγωγικών περιοχών που θα ενταχθούν στο μέτρο των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων (αλλαγή χρήσης καπνοχώραφων). Αν για παράδειγμα η έκταση περιοριστεί στα 100.000 στρέμματα, θα υπάρξει δυνατότητα να αυξηθεί σημαντικά η στρεμματική ενίσχυση, αλλά και η προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη που προβλέπεται στο ύψος των 60 εκατ. ?.

7) Οι πόροι που διατίθενται στο υπομέτρο για τη διαφοροποίηση σε μη γεωργικές δραστηριότητες πρέπει να περιοριστούν, μια και δεν αναμένεται ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον για τις δράσεις αυτές.

8) Στο μέτρο της δημιουργίας πολύ μικρών επιχειρήσεων σε καπνοπαραγωγικές περιοχές από συνεταιριστικές οργανώσεις πρέπει να αυξηθεί σημαντικά η προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website