ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Οι θέσεις της ΕΕΠΕΣ για τη βαμβακοκαλλιέργεια
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Οι θέσεις της ΕΕΠΕΣ για τη βαμβακοκαλλιέργεια Εκτύπωση E-mail
21 02 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΕΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Από την εμπειρία μας, βασική προϋπόθεση, που συνεισφέρει στους παραπάνω στρατηγικούς  στόχους, είναι η ορθή γεωργική πρακτική με την εφαρμογή της οποίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι βελτιώνουν σταθερά το εισόδημά τους.

 

Περισσότερο συγκεκριμένα προτείνουμε:

 

1. Την στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας στις παραδοσιακές ζώνες παραγωγής, που πάντα έδιναν μέγιστες αποδόσεις και ποιότητα και τη διατήρησή της με στόχο τα 2,5 με 3 εκ. στρέμματα και παραγωγή σύσπορου προϊόντος περί το 1 εκατ. τόνους.

2. Την ενθάρρυνση, στις παραπάνω περιοχές, για επαγγελματική ενασχόληση με την καλλιέργεια και μεγιστοποίηση της ηρτημένης εσοδείας, χωρίς την χρήση υπολογιστικών μοντέλων παραγωγής π.χ. τριετία αναφοράς κ.λπ. 

3. Την ενθάρρυνση για παραγωγή τελικού προϊόντος ποιότητας, το οποίο να καλύπτει κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές υγρασίας και παρουσίας ξένων υλών. 

4. Την ενθάρρυνση χρήσης  ποικιλιών με υψηλές αποδόσεις και ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίνας.

5. Την σύνδεση της συνδεδεμένης επιδότησης με τη χρήση πιστοποιημένου σπόρου, με μόνο αποδεικτικό τις καρτέλες πιστοποίησης.

6. Την τροποποίηση της ελάχιστης πυκνότητας φύτευσης από 8.000 φυτά ανά στρέμμα (που απαιτεί η ΚΥΑ σήμερα) σε 16.000 φυτά ανά στρέμμα, σύμφωνα με την ορθή γεωργική πρακτική αλλά και τη συνήθη καλλιεργητική πράξη στη χώρα μας, όπου η σπορά γίνεται με σπόρο ~2 κιλά/στρέμμα.

 

Οι παραπάνω προτάσεις είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους στρατηγικούς στόχους, που έχουν τεθεί από την Ευρώπη και αφορούν στη παραγωγή τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Επιπλέον, ενισχύουν την Εθνική μας στρατηγική για διατήρηση μιας τόσο  σημαντικής καλλιέργειας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.

 

Ως Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) θα είμαστε πάντα αρωγοί και συνεργάτες σε σκέψεις, προτάσεις και στρατηγικές, που ενισχύουν και προωθούν τη παραπάνω προσέγγιση.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website