ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
07 12 2009
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας έστειλαν τα μέλη της Ελληνικής Συμμαχίας Ενάντια στη Φτώχεια μαζί με μια κλεψύδρα σύμβολο της ανάγκης να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του κλίματος
 

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και Υπουργό Εξωτερικών κύριο Γεώργιο Παπανδρέου 

3 Δεκεμβρίου 2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, επειδή έχετε εκφράσει επανειλημμένα το προσωπικό σας ενδιαφέρον σχετικά με την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών καθώς και την πρόθεσή σας να παρευρεθείτε στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Εκτίμηση μας είναι ότι η παρουσία σας στη συνδιάσκεψη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη θετικής συμφωνίας που θα περιορίζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για ευάλωτους πληθυσμούς της γης.

Στο πλαίσιο αυτό προσδοκούμε ότι η χώρα μας θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις σας για πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας και αύξησης της ποσοστιαίας χρήσης των ΑΠΕ στην παραγωγή της, με ταυτόχρονη μείωση στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι στόχοι αυτοί αποτελούν προτεραιότητα, σύμφωνα και με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησής σας Ωστόσο, πέρα από τα παραπάνω, θα θέλαμε η χώρα μας επιπλέον να συμβάλλει, στο βαθμό που της αναλογεί, προσφέροντας οικονομική βοήθεια προς τις φτωχές αναπτυσσόμενες χώρες. για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για τις οποίες οι ίδιες φέρουν συγκριτικά πολύ μικρή ευθύνη.

Οι πρόσθετοι αυτοί οικονομικοί πόροι είναι απαραίτητοι για να μπορέσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν, να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να βγουν από τη φτώχεια με έναν βιώσιμο τρόπο.

Καλούμε την κυβέρνηση σας και εσάς προσωπικά να αναλάβετε δέσμευση για αναλογική συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια με εκταμίευση οικονομικών πόρων πρόσθετα αυτών που έτσι και αλλιώς η χώρας μας έχει δεσμευτεί να παρέχει ως αναπτυξιακή βοήθεια.

Επιπλέον ζητάμε να ασκήσετε κάθε δυνατή πίεση προς τους ηγέτες της Ε.Ε. και άλλους ηγέτες πλουσίων χωρών ώστε να δεσμευτούν στην παροχή γενναίας αλλά και στοχευμένης βοήθειας, που να αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 42 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και υποστήριξη σας.

Με εκτίμηση

Για την Ελληνική Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια

Γιάννης Γρηγορίου

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website