ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Μεγαλύτερες τιμές-μικρότερες παραγωγές στο βαμβάκι προβλέπει η ICAC
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 3 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Μεγαλύτερες τιμές-μικρότερες παραγωγές στο βαμβάκι προβλέπει η ICAC Εκτύπωση E-mail
07 11 2009
Η παγκόσμια παραγωγή βάμβακος για το 2009 - 10 αναμένεται να ανέλθει σε 22,3 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή μειωμένη κατά 5% σε σχέση με το 2008 – 09, σύμφωνα με τις νεώτερες προβλέψεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC). Παράλληλα αναμένεται η διεθνής χρηματιστηριακή τιμή του βαμβακιού, για την τρέχουσα εμπορική περίοδο, να αυξηθεί στα 67 σεντς ανά λίβρα.

Η αύξηση της τιμής δικαιολογείται λόγω την αναμενόμενης μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων βάμβακος, η οποία θα είναι αυξημένη κατά 9%, σε σύγκριση με το μέσο όρο της περασμένης περιόδου 2008 - 2009.

Όσον αφορά τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με την ICAC, οφείλεται στην Κίνα, όπου αναμένεται η καλλιέργεια βαμβακιού να μειωθεί σε 6,75 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 16% λιγότερο από την περίοδο 2008 - 2009.

Επίσης, η παραγωγή στην Ινδία προβλέπεται να αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, στους 5,3 εκατ. τόνους, μια αύξηση που ανέρχεται σε ποσοστό 8% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Η παραγωγή βαμβακιού στο νότιο ημισφαίριο θα κινηθεί ανοδικά κατά 4% και θα φτάσει τους 2,1 εκατ. τόνους το 2009/10, εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής σε Αυστραλία και Αργεντινή. Οι προβλέψεις για την Βραζιλία μιλάνε για ελαφρά μείωση της παραγωγής.

Το εκκοκκισμένο βαμβάκι προβλέπεται ότι θα ανακάμψει κατά 2% και θα αγγίξει τους 23,6 εκατ. τόνους το 2009 - 2010 λόγω της γενικότερης οικονομικής ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Η Ασία εκτιμάται ότι θα παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες ίνας ενώ η προβλεπόμενη κατανάλωση αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά 620.000 τόνους και να αγγίξει συνολικά τους 18,3 εκατ. τόνους, ποσότητα η οποία αντιστοιχεί στο 77% της παγκόσμιας χρήσης εκκοκκισμένου βάμβακος.

Όσον αφορά τις εισαγωγές στην Κίνα, προβλέπεται να αυξηθούν κατά 18%, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουν τους 1,8 εκατ. τόνους. Πάντως υπάρχουν επιφυλάξεις για τις κινέζικες εισαγωγές από την ICAC, αφού το μέγεθός τους θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις ποσοστώσεις κατά την εισαγωγή και την διαχείριση των αποθεμάτων.

Οι εξαγωγές από Ινδία αναμένεται να ανέλθουν σε 1,4 εκατ. τόνους, ενώ οι εξαγωγές από το Ουζμπεκιστάν και την Αυστραλία αναμένεται επίσης να αυξηθούν. Αντίθετα οι εξαγωγές των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθούν κατά 18% και να κυμανθούν στους 2,4 εκατ. τόνους.

Τελευταία ενημέρωση: ( 07 11 2009 )
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website