ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΠΕΝΑ: Αντί για Αγροτική Πολιτική αυξάνονται οι διαχειριστές
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 5 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΠΕΝΑ: Αντί για Αγροτική Πολιτική αυξάνονται οι διαχειριστές Εκτύπωση E-mail
07 08 2009

Με απορία οι Νέοι Αγρότες προσπαθούν να αντιληφθούν την Νέο-διαχειριστική λογική που συνεχίζει να αυξάνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Οι Νέοι Αγρότες δεν βλέπουν κάποιες Αγροτικές Πολιτικές για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, για το μέλλον των Νέων Αγροτών, αλλά κυρίως για το μέλλον της Ελλάδος, το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με τον πρωτογενή τομέα.

Στις 31 Ιουλίου 2009 το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε τις νέες (!) του εθνικές επιλογές για την Γεωργία, που είναι μικρο-διαχειριστικές, χωρίς να αγγίζουν ΕΠΙΛΟΓΕΣ για Αγροτικές Πολιτικές, όπως σχεδόν παραδοσιακά κάνει η πολιτική ηγεσία τις τελευταίες δεκαετίες. Αντιλαμβάνεται κάθε ένας ότι η διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Οι Νέοι Αγρότες όμως μαζί με την διοίκηση-διαχείριση των καθημερινών, ή έστω βραχυχρόνιων προβλημάτων, ενδιαφέρονται σφοδρά για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, για το μέλλον των οικογενειών τους, για το μέλλον των επαγγελματικών τους προοπτικών, για μια μελλοντική διακομματική ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που να δημιουργεί προοπτικές.

Εάν ο Τουρισμός ενεργοποιεί περίπου το 18% του ΑΕΠ της Ελλάδος, ο Αγροτικός Τομέας ενεργοποιεί περίπου το 25% του ΑΕΠ της (κύρια δυναμικός τομέας για τη χώρα μας), που μάλιστα εξαρτάται κυρίως από ενδογενείς παράγοντες, και άρα διαθέτει μια μεγαλύτερη αυτονομία και αυτάρκεια, άλλωστε άπτεται κυρίως της διατροφής. Η ανυπαρξία σταθερών σημείων αναφοράς για μια μελλοντική ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ γεννά απαισιοδοξία στους νέους κυρίως αγρότες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την φετινή «οικονομίστικη» τακτοποίηση, ή έστω και τα επόμενα δύο χρόνια, ούτε για το «μοίρασμα» εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένες περιοχές, ή σε συγκεκριμένες «ακαρπίες», ή «αποσύρσεις» (βραχυπρόθεσμη προσέγγιση). Όλα αυτά γεμίζουν συγκεκριμένα «στόματα» πρόσκαιρα, αλλά δεν δημιουργούν καμιά προοπτική για το μέλλον, και εκτιμάται ότι ίσως υποθηκεύουν επικίνδυνα το μέλλον όλων των αγροτών και κυρίως των Νέων Αγροτών, που έχουν και επιθυμούν να έχουν επαγγελματικό μέλλον, μαζί με το βιολογικό προσδόκιμο μέλλον (μακροπρόθεσμη προσέγγιση).

Οι Νέοι Αγρότες θέλουν να είναι οι καινοτόμοι και οι πρωτοπόροι στα δρώμενα του αγροτικού χώρου και περιμένουν την ανταπόκριση και το κάλεσμα της Πολιτείας. Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στον δυναμισμό τους και στις δυναμικές παραμέτρους της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και θέλουν να συμμετέχουν στην συνδιαμόρφωση των παραμέτρων αγροτικής πολιτικής, η οποία άλλωστε τους επηρεάζει και, κυριολεκτικά, τους απασχολεί άμεσα.

Μετά την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Νέους Αγρότες στην Γιορτή της Δημοκρατίας (24-7-2008), οι Νέοι Αγρότες περιμένουν, με μη ανεξάντλητη καλή διάθεση, την συμβολή τους σε μια σοβαρή διακομματική προσέγγιση για μια Εθνική Αγροτική Πολιτική, έγκαιρα.

Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 3-6/9/2009, Αρχ.Ολυμπία, οι Νέοι Αγρότες θα συνεκτιμήσουν τις τάσεις και τις προοπτικές.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website