ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Το ΓΕΩΤΕΕ για τη μεταφορά εγκαταστάσεων της ΔΕΘ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 8 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Το ΓΕΩΤΕΕ για τη μεταφορά εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Εκτύπωση E-mail
01 08 2009

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

 παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν την μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέλουμε να σας καταθέσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας, σε σχέση με το ενδεχόμενο μεταφοράς των εγκαταστάσεων αυτών σε χώρους του Αγροκτήματος του Α.Π.Θ..

 Παρά την αδιαμφισβήτητη σπουδαιότητα της Δ.Ε.Θ. για την πόλη της Θεσσαλονίκης, πρέπει να τονισθεί ότι η νέα χωροθέτηση και μεταφορά των εγκαταστάσεών της δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι θα οδηγήσει στην πρόκληση σημαντικών προβλημάτων που μπορούν να αλλάξουν ή και να αποκλείσουν την βιωσιμότητα των άλλων σημαντικών (ερευνητικών και εκπαιδευτικών) υποδομών.

 Πρέπει να είναι σε όλους γνωστό ότι το Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. λειτουργεί από το 1936 και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής, έχοντας έτσι συντελέσει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας, ενώ σΆ αυτό έχει πραγματοποιηθεί σημαντικότατο μέρος της έρευνας σε ζητήματα γεωργίας, κτηνοτροφίας, τροφίμων, φυσικών πόρων κλπ.. Μεγαλύτερη σημασία έχει η αυταπόδεικτη διαπίστωση ότι οι εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος (δηλαδή της Γεωπονικής Σχολής) λειτουργούν στα πλαίσια της νομοθεσίας και εγκεκριμένου Master Plan και δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε να στερηθούν των γεωργικών εκτάσεων που τις περιβάλλουν. Επιπρόσθετα, αναμένεται η μεταφορά όλων των εγκαταστάσεων της Γεωπονικής Σχολής εκεί. Πέραν τούτου, το Αγρόκτημα «εγγυάται» την διατήρηση μέρους του περιβάλλοντος της περιοχής, χωρίς την ασφυκτική δόμηση που προωθείται καλύπτοντας με τσιμέντο το 100% των εκτάσεών της.

 Επίσης, οφείλει να τονισθεί ότι το Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. αποτελεί βασική υποδομή που είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής και όχι απλά ένα περιουσιακό στοιχείο του Α.Π.Θ., το οποίο μπορεί να διατίθεται ή να ανταλλάσσεται χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των οργάνων της Γεωπονικής Σχολής, για λόγους ουσιαστικούς και δεοντολογικούς που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα της ίδιας της Σχολής.

 Στα παραπάνω πλαίσια, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το ενδεχόμενο χωροθέτησης των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Θ. σε χώρους του Αγροκτήματος του Α.Π.Θ. και, προκειμένου να μην διατυπώσουμε την αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θέτουμε ως απαραίτητο όρο για την διάθεση οποιουδήποτε μέρους των εκτάσεων του Αγροκτήματος την σύμφωνη γνώμη των οργάνων της Γεωπονικής Σχολής. ¶λλωστε, για την χωροθέτηση εγκαταστάσεων όπως η Δ.Ε.Θ., δεν πρέπει να αξιολογείται μόνο η έκταση που σήμερα υπολογίζεται ως αναγκαία, αλλά η έκταση που τελικά θα απαιτηθεί για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων αυτών μελλοντικά.

 Ολοκληρώνοντας, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας, διότι στην επιτροπή που ορίσθηκε για την μελέτη ενός τέτοιου θέματος δεν επιλέχθηκε η συμμετοχή σε αυτή του μόνου επιστημονικού επιμελητηρίου που επί 4 δεκαετίες (και ως σήμερα) τιμά την πόλη της Θεσσαλονίκης, διατηρώντας την έδρα του σΆ αυτή. ΠαρΆ όλα αυτά, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι διατεθειμένο να συμβάλλει με τις εξειδικευμένες γνώσεις του στη βέλτιστη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Θ., χωρίς βέβαια να πλήττονται εγκαταστάσεις όπως αυτών της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρόκτημα του Α.Π.Θ..

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

 

 

 

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website