ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Τα μέτρα του ΥΠΑΑΤ Σ. Χατζηγάκη για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Τα μέτρα του ΥΠΑΑΤ Σ. Χατζηγάκη για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών Εκτύπωση E-mail
20 07 2009

Δηλώσεις του Υπουργού για τα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών και για τη σύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις βουλευτικές εκλογές

 

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές με εκπροσώπους ροδακινοπαραγωγών από τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, εκπροσώπους βιομηχανιών κονσερβοποίησης, καθώς με βουλευτές και τοπικούς παράγοντες των δύο νομών, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη φετινή παραγωγή, απορρόφηση και επεξεργασία των συμπύρηνων ροδάκινων.

Μετά το τέλος της συνάντησης και σε συνέχεια των μέτρων που ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/07) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε τα εξής:

«Μετά από δυόμιση ώρες παραγωγικής συζήτησης σήμερα, κατά την οποία ακουστήκαν όλα τα μέρη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Το Υπουργείο δηλώνει ότι η τιμή του ροδάκινου η οποία θα χορηγηθεί για κομπόστα, που είναι περίπου η μισή ποσότητα, θα έχει ένα ύψος της τάξεως, μίνιμουμ, 22 λεπτών.

Έγινε μια συμφωνία κυρίων με τους βιομήχανους του είδους οι οποίοι θα δώσουν 18 και 0,4 από το ΛΑΕΚ. Όσον αφορά από τις αδιάθετες ποσότητες, δηλαδή την υπόλοιπη ποσότητα αποφασίσαμε και ενεργοποιήσαμε ήδη τον ΕΛΓΑ να κάνει καταγραφές, ώστε όλες οι ζημιές οι οποίες θα καταγραφούν από τις καιρικές συνθήκες, που ήταν εξαιρετικά δυσμενείς τον τελευταίο χρόνο, να υπάρξει η αποζημίωση σύμφωνα με το νόμο.

Με βάση αυτά τα δύο σημεία τα οποία συζητήσαμε και αποφασίσαμε νομίζω ότι λύνεται το πρόβλημα, λύνεται το θέμα, με καλή θέληση και θυσίες από όλες τις πλευρές. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν διαδικαστικά ομαλά στο μέλλον». 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καλεί τους αγρότες να αφήσουν τους δρόμους, ο Υπουργός δήλωσε:

«Κοιτάξτε, εγώ πιστεύω στην ωριμότητα και στη σύνεση του αγρότη. Έχουν επανειλημμένως δείξει ότι συμμετέχουν πραγματικά στο γενικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Πολιτεία και ο ελληνικός λαός γενικότερα. Πιστεύω ότι θα κάνουν ότι πρέπει να κάνουν και η απάντηση μου άμεσα στο ερώτημα σας είναι ότι νομίζω ότι θα τους αφήσουν τους δρόμους. Από εκεί και πέρα η συνεργασία συνεχίζεται».

 

Σχετικά με τις θέσεις τις οποίες διατύπωσαν οι καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης και Δημήτριος Τσάτσος, ότι αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος και του Δημοκρατικού πολιτεύματος η σύνδεση της εκλογής του Προέδρους της Δημοκρατίας με τις βουλευτικές εκλογές, μόνο και μόνο για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πιστεύω ότι τόσο ο κ. Τσάτσος όσο προηγούμενα και ο κ. Κασιμάτης, δύο κορυφαίοι Συνταγματολόγοι, και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος προσωπικοί φίλοι του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, δήλωσαν ότι δεν πρέπει το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου να μπει και να συνδεθεί με την πάσης φύσεως εκλογολογία.

Θεωρώ ότι θα ήταν δραματικό λάθος του ΠΑΣΟΚ να ανακατέψει την εκλογή του Προέδρου με την εκλογολογία, ενώ θα ήταν επίσης δραματικό λάθος το να υποστηρίζει μια τέτοια θέση η οποία βάλει ευθέως κατά του προσώπου του σημερινού, του ίδιου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια ο οποίος όπως γνωρίζουμε όλοι (και από τις δημοσκοπήσεις) είναι ένα πρόσωπο το οποίο χαίρει της πανελλήνιας αποδοχής. Επομένως κάθε άλλη προσπάθεια, νομίζω ότι θα βλάψει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και το Σύστημα γενικότερα».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website