ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Υπεγράφη από τον Σ.Χατζηγάκη το έργο για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων του Ν. Ηλείας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 5 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Υπεγράφη από τον Σ.Χατζηγάκη το έργο για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων του Ν. Ηλείας Εκτύπωση E-mail
16 07 2009

Υπεγράφη ένα ακόμα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων Πηνειού-Αλφειού στο Νομό Ηλείας

Δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Σωτήρη Χατζηγάκη

 

 Την προώθηση ενός ακόμα μεγάλου εγγειοβελτιωτικού έργου (του τρίτου κατά σειρά) στο Νομό Ηλείας ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

 Συγκεκριμένα, κ. Χατζηγάκης υπέγραψε σήμερα την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΑΛΦΕΙΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ», με εξασφαλισμένη χρηματοδότησης ύψους 10.800.000 εκ. ?

Σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης με βουλευτές του Νομού Ηλείας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, καθώς και τα μεγάλα έργα που προωθούνται στο Νομό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κοντογιάννης, οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Κρινιώ Κανελλοπούλου, Παναγιώτης Αδρακτάς και Κώστας Τζαβάρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Κώστας Σκιαδάς και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Κωνσταντίνος Θεσσαλός.  

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε τα εξής:

«Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα μας για την ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας συνεχίζεται μ’ ένα ακόμα σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο στο Νομό Ηλείας.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο που προωθούμε στην Ηλεία, το οποίο και αυτό θα συμβάλλει στην επίλυση ενός βασανιστικού προβλήματος της περιοχής και στη θωράκισή της ενάντια στους κινδύνους της λειψυδρίας, όπως και της σπατάλης πολύτιμων υδάτινων πόρων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι επεμβάσεις του έργου είναι διάσπαρτες σε ολόκληρο το Νομό Ηλείας και θα υλοποιηθεί σε δυο σταδία: την εκπόνηση της μελέτης, προϋπολογισμού 800.000?, και στη συνέχεια την κατασκευή των αντιστοίχων έργων, προϋπολογισμού 10.000.000?, ενώ η προέγκριση της δημοπράτησης της μελέτης προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου.

Αποτελεί πολιτική μας επιλογή να δίνουμε μεγάλη έμφαση σε έργα υποδομών και κυρίως σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, τα οποία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για την γεωργία και την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος».

 

Ειδικότερα, το έργο που ανακοίνωσε σήμερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, αφορά στα εξής:

α) παρεμβάσεις σε διώρυγες (ανακατασκευή προβληματικών διωρύγων και στεγανοποίηση διωρύγων, αναβάθμιση λειτουργίας οργάνων διωρύγων, τηλεέλεγχο υπερχειλιστώ διωρύγων),

β) παρεμβάσεις στα υπόγεια σωληνωτά δίκτυα (εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση οργάνων δικτύων, αντικατάσταση μικρού μήκους υπόγειου χαλύβδινου σωληνωτού δικτύου,

γ) παρεμβάσεις στα αντλιοστάσια (εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση λειτουργίας 27 αρδευτικών και 5 στραγγιστικών αντλιοστασίων, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση λειτουργίας του συστήματος τελεχειρισμού, μηχανισμός άρσης φερτών υλών από τα στραγγιστικά Αντλιοστάσια, διατάξεις βελτίωσης συντελεστών ισχύος),

δ) αποκατάσταση βατότητας μέρους της υφιστάμενης χωμάτινης οδοποιίας εξυπηρέτησης των έργων.

Επισημαίνουμε ότι στο εν λόγω έργο έχουν συμπεριληφθεί για όλες σχεδόν τις υδροληψίες ηλεκτρονικά συστήματα καρτοχρέωσης με προπληρωμή ,  με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων και Ενέργειας.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα μειωθεί η ποσότητα του αρδεύσιμου νερού κατά 40% τουλάχιστον καθώς επίσης θα μειωθεί και η αξία της ενέργειας κατά 35% περίπου.

Αυτό συνεπάγεται ότι θα υπάρξει οικονομία σε νερό 76.140.000m3 και σε ενέργεια ισάξια κατά 513.200? ετησίως.

Επιπλέον υπολογίζεται ότι τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα στο νομό θα λειτουργούν χωρίς προβλήματα για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον.

 

Τα άλλα δύο έργα που προωθούνται στο Νομό Ηλείας είναι τα εξής:

1. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΝΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ Α6-Α16 ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ» , προϋπολογισμού 20.507.000?.

Το έργο εντάχθηκε στις 15/04/2009 με την απόφαση 3304/15-4-2009 του Υπουργού.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών από προεντεταμένο σκυρόδεμα των αντλιοστασίων Α6 έως Α16 στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, οι οποίοι έχουν πολλά προβλήματα λόγω παρέλευσης 35-ετίας από την τοποθέτησή τους.

Επίσης, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η εγκατάσταση των διατάξεων καθαρισμού ύδατος για κάθε αντλιοστάσιο πλην του Α6 στο οποίο υφίστανται, και συγκεκριμένα μηχανισμός συγκράτησης και άρσης φερτών υλών, εγκατάσταση σχάρας & ηλεκτρικής βούρτσας πριν από το κάθε αντλιοστάσιο, εγκατάσταση αυτοκαθαριζόμενων φίλτρων μετά από κάθε αντλιοστάσιο.

Με το έργο αυτό θα αρθούν οι συχνές διακοπές άρδευσης λόγω των προβληματικών αγωγών από προεντεταμένο σκυρόδεμα.

Με την 26044/2641/13-5-09 απόφαση της Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη μελέτη του παραπάνω έργου.

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα εγκρίθηκαν στις 26-6-2009 τα Τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Άμεσα δημοσιεύεται η περίληψη της διακήρυξης της δημοπρασίας και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου στις 1-9-2009 ή το αργότερο 8-9-2009 (μετά το πέρας 52 ημερών από την δημοσίευση).

 

2. «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ, Α΄ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΕΛΟΠΙΟΥ & ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ» προϋπολογισμού 11.500.000 ?. Το έργο εντάχθηκε στις 21/05/2009 με την απόφαση 4368/21-5-2009 του Υπουργού.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη (σύνταξη Προμελέτης και Οριστικής Μελέτης προϋπολογισμού 1.500.000?) και στη συνέχεια η κατασκευή των αντιστοίχων έργων (προϋπολογισμού 10.000.000?) υπογειοποίησης των υπαρχόντων δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) εντός των ορίων των ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδος, Α’ Πύργου, Πελλοπίου και Επιταλίου του Ν. Ηλείας σε συνολική έκταση 30.000 στρεμμάτων περίπου, εντός των ορίων των υδρολογικών λεκανών των Ποταμών Πηνειού και Αλφειού για την αξιοποίηση των νερών των φραγμάτων Πηνειού – Κέντρου και Αλφειού – Φλόκα.

Σκοπός του έργου είναι όπως τα υπό μελέτη αρδευτικά δίκτυα καλύψουν το σύνολο των τμημάτων των παραπάνω περιοχών που αρδεύονται με φυσική ροή (καναλέτα).

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα εγκρίθηκαν στις 2-7-2009 τα Τεύχη δημοπράτησης της μελέτης (σύνταξη Προμελέτης και Οριστικής Μελέτης προϋπολογισμού 1.500.000?).

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου δημοσιεύεται η περίληψη της διακήρυξης δημοπράτησης της μελέτης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website