ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας/Αλιείας της Ε.E.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 11 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας/Αλιείας της Ε.E. Εκτύπωση E-mail
13 07 2009

Συνεδρίασε  σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας / Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήριος Χατζηγάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων που πρέπει να αναληφθούν άμεσα για την προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή, υπήρξε το κύριο θέμα του Συμβουλίου. Οι Υπουργοί τοποθετήθηκαν επί συγκεκριμένων ερωτημάτων της Προεδρίας, που αφορούν στην παραγωγική δραστηριότητα και στην έρευνα.

Ο Υπουργός κατά την παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη μελέτης προσδιορισμού των ευάλωτων περιοχών και τομέων, ενίσχυσης της προσαρμοστικότητας των γεωργικών υποδομών, διατήρησης της βιοποικιλότητας, ανάπτυξης των οικοσυστημάτων και ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Για  τα μεσογειακά δάση επεσήμανε ότι επείγει η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Πυροπροστασίας των Δασών, αφού με την αλλαγή του κλίματος (αύξηση της θερμοκρασίας ,μείωση των βροχοπτώσεων) η Προστασία των Δασών αναδεικνύεται σε ύψιστη προτεραιότητα..

Αναφορικά με την γεωργική έρευνα και την προσαρμογή των καλλιεργειών στις νέες κλιματικές συνθήκες, ο κ. Χατζηγάκης, πρότεινε μεταξύ άλλων, να επικεντρωθεί η ερευνητική προσπάθεια στην:

  • επιλογή νέων καλλιεργειών και ποικιλιών
  • βελτίωση της διαχείρισης του εδάφους
  • αποδοτικότερη χρήση ύδατος
  • καταπολέμηση των επιβλαβών ασθενειών και εχθρών φυτών και ζώων
  • βελτίωση των συνθηκών διατροφής και διατήρησης των εκτρεφομένων παραγωγικών ζώων.

Για άλλη μια φορά, το Συμβούλιο συζήτησε τη δύσκολη κατάσταση του γαλακτοκομικού τομέα. Σε πρόταση της Επιτροπής για επέκταση της παρέμβασης στο βούτυρο και το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, ο Υπουργός τόνισε ότι το μέτρο αυτό δεν έχει καμμία ωφέλεια για την Ελλάδα και ζήτησε να θεσπισθούν ισόρροπα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος, όπως επίσης την επέκταση του καταλόγου των Τρίτων χωρών (ΗΠΑ ,Καναδά και Αυστραλία) που είναι επιλέξιμες για εξαγωγικές επιστροφές.

Σε σχετική συζήτηση που προκλήθηκε μετά από αίτημα της Σλοβενίας στον τομέα της μελισσοκομίας, ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε την αναγκαιότητα υιοθέτησης μέτρων στήριξης μόνιμου χαρακτήρα για τον τομέα και ζήτησε τη θέσπιση επιδόματος επικονίασης στους μελισσοκόμους, που συχνά πυκνά πλήττονται από καταστροφικές ασθένειες.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός συναντήθηκε με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου κ Mariann Fischer Boel.

Επίσης, ο κ. Χατζηγάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με συναδέλφους του άλλων Κρατών Μελών καθώς επίσης και  με το νέο Σουηδό Υπουργό,  Πρόεδρο του Συμβουλίου, κ. Eskil ERLANDSSON

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website