ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ποιες πρέπει να είναι οι καλλιεργητικές φροντίδες μας σε χαλαζόπληκτα βαμβάκια;
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ποιες πρέπει να είναι οι καλλιεργητικές φροντίδες μας σε χαλαζόπληκτα βαμβάκια; Εκτύπωση E-mail
07 07 2009

1. Σκαλιστήρι, μόλις τα χωράφια στεγνώσουν και επιτρέπουν την πραγματοποίησή του. Η επέμβαση αυτή είναι πολύ σημαντική για να διασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία του ριζικού συστήματος.

Το σκάλισμα πρέπει να είναι ρηχό ,όχι βαθύ που θα βγάλει υγρές λωρίδες και θα ζημιώσει την δομή του εδάφους. Μας ενδιαφέρει να σπάσει η κρούστα και να «πάρει αέρα» το έδαφος.

2. Ένας ψεκασμός με αυξίνες (Ατονίκ, κ.α.), μαζί με διαφυλλικά λιπάσματα. Ο ψεκασμός αυτός γίνεται το συντομότερο σε χωράφια που χτυπήθηκαν λιγότερο και διατηρούν ικανοποιητικό φύλλωμα ή ύστερα από λίγες μέρες, μόλις αρχίσουν να φαίνονται τα καινούργια φύλλα, σε χωράφια που χτυπήθηκαν πολύ έντονα και έχουν αποφυλλωθεί.

3. Η βασική επίπτωση του χαλαζιού είναι η οψίμηση της καλλιέργειας. Επομένως, στη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, οι καλλιεργητικοί χειρισμοί πρέπει να είναι τέτοιοι που θα βοηθούν την πρωιμότητα (αποφυγή αζωτούχων επιφανειακών λιπάνσεων, συντηρητικό πότισμα, εφαρμογή ανασχετικών όπου χρειάζεται κ.λ.π.).

Χρειάζεται προσοχή : Ο παραγωγός, τις περισσότερες φορές, έχει την δικαιολογημένη, αυθόρμητη αντίδραση με ποτίσματα και υπερβολικές αζωτούχες λιπάνσεις, να επιδιώξει την αναπλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του χαμένου φυλλώματος και να θέλει να δει φυτά με όγκο, παρόμοια με αυτά που δεν έχουν χτυπηθεί. Έτσι, όμως, το μόνο που «πετυχαίνει», είναι να κάνει ακόμα μεγαλύτερη την οψίμηση και μικρότερη την αναμενόμενη παραγωγή.

 Στα χαλαζόπληκτα χωράφια, λόγω των αναβλαστήσεων, δημιουργείται έντονη τρυφερότητα των φυτειών, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες προσβολής από το πράσινο σκουλήκι. Ένας χειρισμός «ψησίματος» των φυτών για λόγους πρωίμησης, όπως προαναφέραμε, μειώνει και τις πιθανότητες προσβολής από το σκουλήκι. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη γενεά του σκουληκιού εμφανίζεται στα τέλη Ιουνίου και διαρκεί, συνήθως, μέχρι τις 15 Ιουλίου περίπου.

Ιούνιος 2009

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών

Δνση Αγροτικής Ανάπτυξης

Τμήμα Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Αρωματικών Φυτών

Τέρμα Ομονοίας – Σέρρες, Τ.Κ.62125

Τηλέφωνο: 23213- 55258, 55259, 55260, 55126

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website