ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Απάντηση της ΑΤΕbank στις επανειλημμένες και αστήρικτες επιθέσεις που δέχεται
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Απάντηση της ΑΤΕbank στις επανειλημμένες και αστήρικτες επιθέσεις που δέχεται Εκτύπωση E-mail
06 07 2009

Μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΑΤΕbank για το 1Ο τρίμηνο 2009 και την επιβεβαιωμένη σημαντική οργανική ανάπτυξή της, τόσο η Τράπεζα όσο και η Διοίκησή της για πολλοστή φορά στοχοποιούνται επιλεκτικά για γνωστές και χιλιοειπωμένες επενδυτικές επιλογές της.

Η Τράπεζα έχει απαντήσει κατΆ επανάληψη, τόσο με πλήθος δελτίων τύπου όσο και στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής δια του Διοικητή της κ. Δημ. Μηλιάκου ρητά, πειστικά και τεκμηριωμένα και έχει παράσχει όλα τα στοιχεία για όλες τις επενδύσεις της, οι οποίες έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και των υπηρεσιών της.

Η Τράπεζα επίσης, έχει διαψεύσει από την αρχή και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη οποιωνδήποτε ενδιαμέσων, συμβούλων ή μεσαζόντων για τις τοποθετήσεις αυτές καθώς και την πληρωμή οποιασδήποτε σχετικής αμοιβής.

Οι ίδιες ακριβώς όλως αβάσιμες, ατεκμηρίωτες και αναληθείς αιτιάσεις και δήθεν καταγγελίες που αναφέρονται στη νέα μηνυτήρια αναφορά των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, περιέχονται και στην από 2-7-2007 όμοια αναφορά για το ίδιο θέμα 17 Βουλευτών του ιδίου πολιτικού κόμματος προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία υπέγραφε και ο Βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης κ. Γρηγόρης Νιώτης, που υπογράφει και την νέα αναφορά. Όλες αυτές οι ελεγχθείσες αναφορές και καταγγελίες καθώς και τα σχετικά δημοσιεύματα αποτέλεσαν αντικείμενο ενδελεχούς εισαγγελικής έρευνας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση και η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία τέθηκε κατά νόμο στο αρχείο.

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση  που δημοσιοποιεί την μηνυτήρια αναφορά για δήθεν  ζημιές που προκλήθηκαν από επενδύσεις σε δομημένα προϊόντα, είναι ανυπόστατα και δεν συνάδουν με τις Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας στις 30.06.2008(οι «ζημιές» αφορούν υποαξίες, οι οποίες είναι προσωρινές).

Επίσης ανυπόστατα είναι τα αναφερόμενα νούμερα (ενδεικτικά, τα 31 προϊόντα που αναφέρονται ήταν 7 στην αναφερόμενη περίοδο και σήμερα είναι μόλις 5) ενώ απολύτως αυθαίρετη είναι η εκτίμηση των μελλοντικών ζημιών. Τονίζεται ότι δεν αναμένονται μελλοντικές ζημιές από τα παραπάνω προϊόντα, αφού είναι στην πλειονότητά τους εγγυημένου κεφαλαίου, μικρού ύψους και αποπληρώνονται στο άρτιο.

Επίσης η μείωση των Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας που ανήλθε στο ποσό των 560 εκ. Ευρώ την περίοδο 01/01-31/12/2008, πέρα από τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 90 εκ. Ευρώ, οφείλεται στη σημαντική μείωση της εύλογης αξίας των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο μετοχών του χαρτοφυλακίου «Διαθέσιμο προς πώληση» (οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό προέρχονται πριν από την περίοδο 2004).

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για δήθεν «καθίζηση» των κερδών της Τράπεζας, προφανώς δεν λαμβάνεται υπόψη η κατάρρευση των τιμών των μετοχών κατά το 2008, η οποία δεν επέτρεψε τη συνέχιση της διαδικασίας σταδιακής πώλησης μετοχών του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, καθώς και η διενέργεια αυξημένων προβλέψεων το 2008 έναντι του 2007 κατά 120 εκ. Ευρώ περίπου.

Όπως είναι γνωστό η σημερινή Διοίκηση της Τράπεζας με την ανάληψη των καθηκόντων της αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία το υπαρξιακό πρόβλημα με τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας και το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που ήταν σε αρνητικά επίπεδα με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο δεν διένειμε μέρισμα στους μετόχους της σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τη σημερινή Διοίκηση.

Τέλος η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2009 αποφάσισε την ένταξη της Τράπεζας στα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Ν. 3723/08, όπως και η πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και στην ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η ΑΤΕbank σήμερα, όπως προκύπτει και από τα δημοσιευμένα αποτελέσματά της έχει αυξανόμενη οργανική ανάπτυξη και χαρακτηρίζεται από: 

· Ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια η οποία για το 2008 διαμορφώθηκε στο 8,43% και με την έκδοση  προνομιούχων μετοχών ύψους 675 εκ. στο πλαίσιο του κρατικού πακέτου μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, στο 13,9%.

· Από τους καλύτερους στην τραπεζική αγορά δείκτη δανείων προς καταθέσεις.

· Διαρκή βελτίωση της ποιότητας χαρτοφυλακίου δανείων και συνεχώς μειούμενο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων που από 18,7% το 2004, στις 31/12/2008 μειώθηκε εντυπωσιακά στο 5,6%. Η μείωση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

· Ρυθμό ανάπτυξης χορηγήσεων υπερδιπλάσιο από αυτόν της τραπεζικής αγοράς.

Η όψιμη λοιπόν επαναφορά του θέματος εξυπηρετεί εμφανώς άλλες σκοπιμότητες και στοχεύει στο να δημιουργήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης πρόσθετα προβλήματα στην πραγματική οικονομία την στιγμή που ο ρόλος της ΑΤΕbank είναι κατά γενική αναγνώριση καταλυτικός.

Η συμβολή της ΑΤΕbank στην πραγματική οικονομία είναι τεράστια καθώς είναι η κύρια τράπεζα χρηματοδότησης των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών και έχει συμβάλλει στην τόνωση του τραπεζικού ανταγωνισμού.

Τα παραπάνω μεγέθη, που παρακολουθούνται διαρκώς και πιστοποιούνται από τις εποπτικές αρχές, καθιστούν την ΑΤΕbank περισσότερο ισχυρή από ποτέ και αποτελούν έμπρακτη απάντηση στις αβάσιμες αστήριχτες και ενορχηστρωμένες προσπάθειες εναντίον της.
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website