ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Επίσκεψη του Κ.Κιλτίδη στη Ρωσία
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Επίσκεψη του Κ.Κιλτίδη στη Ρωσία Εκτύπωση E-mail
06 07 2009

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη  στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

 Την Πέμπτη 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η προγραμματισθείσα συνάντηση του Έλληνα Υφυπουργού με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Α’ Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κυβέρνησης κ. Βίκτωρα Ζουμπκόφ.

 Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, με τη συμμετοχή του Έλληνα Πρέσβη στη Ρωσία κ. Μιχάλη Σπινέλη και υπηρεσιακών παραγόντων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνών Σχέσεων, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την πρόταση σύστασης μόνιμης επιτροπής προώθησης ελληνικών αγροτικών  προϊόντων στη μεγάλη αγορά της χώρας του, η οποία αποτελεί συνέχεια διακρατικών και διυπουργικών συζητήσεων που αναπτύχθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, και προσδιόρισε μάλιστα τις δράσεις που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο εν λόγω μηχανισμός που θα υποστηρίζει την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.  

 Από την πλευρά του ο Έλληνας Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφέρθηκε στις άριστες προδιαγραφές των αγροτικών μας προϊόντων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν ιστορικό βάθος παραγωγής, ισχυρή εξαγωγική προοπτική και μπορούν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις της Ρωσικής αγοράς. Τα αγροτικά προϊόντα που κατά προτεραιότητα προσφέρονται για εξαγωγική κατεύθυνση στη Ρωσία, όπως σημείωσε ο κ. Κιλτίδης, είναι η κομπόστα ροδακίνου, τα προϊόντα των ελληνικών υδατοκαλλιεργειών, η βρώσιμη ελιά, το ελαιόλαδο, τα νωπά φρούτα, η φέτα, το κρασί και ειδικά προϊόντα όπως η μαστίχα Χίου και ο κρόκος Κοζάνης.

 Ο Έλληνας Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ζουμπκόφ για την αποδοχή, από Ρωσικής πλευράς, της διαπίστευσης των έξι επιπλέον ιδιωτικών εργαστηρίων ελέγχου των υπολειμμάτων σε ότι αφορά τις εξαγωγές των οπωροκηπευτικών. Διαβεβαίωσε δε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας ότι μετά τις συζητήσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναλόγως του αποτελέσματος, θα εξεταστεί άμεσα από το ΥΠ.Α.Α.Τ η δυνατότητα σύναψης διμερούς πρωτοκόλλου συνεργασίας για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. 

 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την επόμενη κιόλας ημέρα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του κ. Κιλτίδη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων ούτως ώστε η υπό σύσταση επιτροπή να υλοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά το έργο της στην εξαγωγική δραστηριότητα.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους για την άμεση εισαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων.    

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website