ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Απόφαση του Σ. Χατζηγάκη για τη χορήγηση υποτροφιών σε αγροτόπαιδα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 19 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Απόφαση του Σ. Χατζηγάκη για τη χορήγηση υποτροφιών σε αγροτόπαιδα Εκτύπωση E-mail
01 07 2009

Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη για τη χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων

· Σύντομα θα δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010

 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κανονισμός που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης για τη χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτό, κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων για χορήγηση υποτροφίας θα συνεκτιμάται κατά προτεραιότητα η φοίτηση σε σχολές που έχουν γνωστικό αντικείμενο σχετικό με το γεωργικό, αλιευτικό τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ).

Ειδική Επιτροπή θα ανακηρύσσει τους υποψήφιους υποτρόφους με βάση τη βαθμολόγηση συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, όπως: το οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό τέκνων της οικογένειας και την πιθανή αναπηρία του ίδιου του τέκνου ή των συγγενών του πρώτου βαθμού (από 67% και άνω), ενώ θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση για τους Παλιννοστούντες Πόντιους Ομογενείς και για τους πρωτοετείς φοιτητές ανάλογα με τη σειρά εισαγωγής τους στις Σχολές.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε τα εξής:

«Με στόχο την ενθάρρυνση και επιβράβευση των παιδιών αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων που φοιτούν κατά προτεραιότητα σε σχολές, όχι μόνον Ελληνικές αλλά και του εξωτερικού, με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον αγροτικό τομέα, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε τη χορήγηση υποτροφιών που θα ανέρχεται στο ποσό των 4.000?.

Πρόκειται για ένα ποσό που θα χορηγείται εφάπαξ και θα δίνεται βάσει ορισμένων κοινωνικών κριτηρίων, όπως είναι το οικογενειακό εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων υποτρόφων, ενώ η διαχείριση του ποσού καταβολής των υποτροφιών εναποτίθεται σε Ειδική Επιτροπή που απαρτίζεται από πρόσωπα μεγάλου κύρους.  

Με την απόφαση αυτή, όχι μόνον στηρίζουμε τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών που σπουδάζουν, αλλά επενδύουμε και στο μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας μας, ο οποίος αναμφισβήτητα έχει ανάγκη από καταρτισμένους και σωστά εκπαιδευμένους επιστήμονες».

 

Σημειώνεται ότι για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Υποτροφιών θα διατίθεται ετησίως ποσοστό 2% από τα έσοδα του ΕΛΓΑ, ενώ η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε 12 μήνες υπό την προϋπόθεση ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα ο υπότροφος θα εξακολουθεί να φοιτά κανονικά.

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ως μέλη της Ειδικής Επιτροπής διαχείρισης του ποσού καταβολής των υποτροφιών ορίζονται οι κάτωθι:

Α) Γεώργιος Κούρτης, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρόεδρος

Β) Ιωάννης Σιδηρόπουλος, Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τακτικό μέλος

Γ) Κωνσταντίνος Σκιαδάς, Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τακτικό μέλος

Δ) Νικόλαος Κατσαρός, Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, τακτικό μέλος

Ε) Γεώργιος Ζέρβας, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος

Στ) Τζανέτος Καραμίχας, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, τακτικό μέλος

Ζ) Μαργαρίτα Λαζάρου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, αποσπασμένη στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τακτικό μέλος.  

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website