ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Υπέγραψε την ΚΥΑ ο Σ. Χατζηγάκης για την ανασύσταση και επαναλειτουργία του EΣΑΠ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Υπέγραψε την ΚΥΑ ο Σ. Χατζηγάκης για την ανασύσταση και επαναλειτουργία του EΣΑΠ Εκτύπωση E-mail
24 06 2009

«Η Αγροτική Πολιτική στα χέρια των αγροτών»

Υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης την Κ.Υ.Α. για την σύνθεση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής

Δηλώσεις του Υπουργού για το Ε.Σ.Α.Π. και για την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ στα θέματα αγροτικής πολιτικής

 

Υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ανασύσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής (Ε.Σ.Α.Π.).

Συγκεκριμένα, το τελικό κείμενο της Κ.Υ.Α. διαμορφώθηκε μέσα από τον ευρύτατο διάλογο ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε πανελλήνια κλίμακα, σε μεγάλες περιφερειακές συνδιασκέψεις και σε πολλές συνεργασίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ενσωματώθηκαν σε αυτό προτάσεις και παρατηρήσεις των συλλογικών φορέων των αγροτών όλης της χώρας, που αφορούν σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα. 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε τα εξής:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας ανακοινώσω ότι υπέγραψα την ΚΥΑ για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Πρόκειται για Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από τους συναρμόδιους συναδέρφους μου Υπουργούς από τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Παπαθανασίου.

Η Απόφαση θα προωθηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και συντάχθηκε αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις των ενδιαφερομένων. Οι περισσότερες από τις απόψεις αυτές ενσωματώθηκαν εις την ΚΥΑ και έτσι θα έχουμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής το οποίο θα ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών.

Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής ειδικότερα ενήργησε με συνέπεια, με αξιοπιστία και κυρίως εφάρμοσε μια πολιτική η οποία είναι φιλοαγροτική αφού στο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής η συντριπτική πλειοψηφία των μελών αποτελείται από αγρότες.

Έτσι, η Αγροτική Πολιτική θα εκφράζεται, θα διατυπώνεται και θα εφαρμόζεται μετά από τα ακούσματα, μετά από τις θέσεις που θα θέτουν οι ίδιοι μας οι αγρότες.

Η Αγροτική Πολιτική στα χέρια των αγροτών». 

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο της ΚΥΑ, το Ε.Σ.Α.Π. θα συγκροτείται από εκπροσώπους του αγροτικούς κόσμου, ειδικούς επιστήμονες και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη, ενώ θα συνεπικουρείται στο έργο του από εννεαμελή Επιστημονική – Τεχνική Γραμματεία, η οποία θα προετοιμάζει εισηγήσεις σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο. Για την επεξεργασία δε ειδικότερων κλαδικών – τομεακών θεμάτων (π.χ. ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, βαμβάκι, καπνός, σταφίδα, βοοτροφία, αιγοπροβατοτροφία, γάλα κλπ.) η Επιστημονική – Τεχνική Γραμματεία θα διευρύνεται με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλογικών φορέων των αγροτών που ασχολούνται με την παραγωγή των προϊόντων αυτών.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύσταση του Ε.Σ.Α.Π. προβλέπεται με το άρθρο 44 του ν. 2093/1992 και η επαναλειτουργία του υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Α.Α.Τ. κ. Σωτήρη Χατζηγάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις ευθύνες του Υπουργείου.

 

Συνημμένο το τελικό κείμενο της Κ.Υ.Α. για την σύνθεση και τον σκοπό του Ε.Σ.Α.Π. 

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τους τόνους στο θέμα της αγροτικής πολιτικής και στα αγροτικά θέματα, ο κ. Χατζηγάκης απάντησε τα εξής:

«Είναι φυσικό το ΠΑΣΟΚ να ανεβάζει τους τόνους γιατί η ΝΔ έχει μια απόλυτη, ξεκάθαρη και φιλοαγροτική πολιτική η οποία τρομάζει το ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική η δική μας είναι κοντά στον αγρότη και συγκεκριμένα λύνει προβλήματα της υπαίθρου. Δώσαμε 500 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε τον αγρότη ο οποίος είχε μειωμένα εισοδήματα λόγω κακών καιρικών συνθηκών και λόγω συνθηκών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΑ και έτσι δείξαμε έμπρακτα την αγάπη μας και τη στήριξη μας στον αγρότη.

Αυτή τη στιγμή προχωρούμε ένα τεράστιο έργο, κυρίως εγγειοβελτιωτικό, αλλά και άλλα έργα τα οποία αφορούν στην ύπαιθρο και στους αγρότες, έτσι ώστε να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο.

Είναι λογικό, το ΠΑΣΟΚ -το οποίο δεν έχει πολιτική στην πραγματικότητα- να ανησυχεί.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό όμως είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνωρίζει τα αγροτικά, δεν γνωρίζει αγροτική πολιτική, απλώς λαϊκίζει και απλώς δημοκοπεί εις βάρος των αγροτών, αλλά οι αγρότες έχουν και νου και γνώση και βλέπουν, συνεπώς όλος ο αγροτικός κόσμος για μια ακόμη φορά θα είναι σύσσωμος στο πλευρό της ΝΔ».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website