ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Οι προτάσεις της ΕΕΠΕΣ στο ΥΠΑΑΤ για το ΕΣΑΠ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Οι προτάσεις της ΕΕΠΕΣ στο ΥΠΑΑΤ για το ΕΣΑΠ Εκτύπωση E-mail
18 06 2009

Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ. ανακοινώνει ότι, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Υπουργού ΥΠΑΑΤ, κατέθεσε σήμερα επισήμως και εμπροθέσμως τις ακόλουθες προτάσεις και απόψεις της επί του σχεδίου ΚΥΑ για το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής (ΕΣΑΠ), ελπίζοντας σε μια ευνοϊκή τοποθέτηση του Υπουργού σε αυτές.

Η ΕΕΠΕΣ εύχεται η πρωτοβουλία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του ΕΣΑΠ να πετύχει στο δύσκολο, αλλά απόλυτα αναγκαίο αγώνα για την αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας, η οποία δυστυχώς έχει εισέλθει σε φάση συρρίκνωσης.

Με δεδομένο, ότι η ΕΕΠΕΣ αποτελεί τον εκπρόσωπο των επιχειρήσεων σποροπαραγωγής και διακίνησης και είναι ο φορέας ανάπτυξης και τεχνογνωσίας του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (ΦΠΥ), προτάθηκαν οι παρακάτω προσθήκες στην προς υπογραφή Κ.Υ.Α.:

1) Ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΣ να συμπεριληφθεί στα μέλη του ΕΣΑΠ. Η συνεχής επαφή των μελών της ΕΕΠΕΣ με διεθνή κέντρα τεχνολογικής εξέλιξης και εμπορίας τον καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο. Σας υπενθυμίζουμε, ότι ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΣ είναι τακτικό μέλος του διοικητικού συμβούλιου –μαζί με τις ΗΠΑ την Κίνα την Γαλλία και άλλες μεγάλες χώρες-της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Σπόρων (ISF) και συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων παγκοσμίου εμβέλειας.

2) Η ΕΕΠΕΣ ζητά, ως έχει συμπεριληφθεί ως ειδικό μέλος στις συνεδριάσεις του τομέα 3Ζ (τομέας σκληρού σιταριού-λοιπών σιτηρών-αραβοσίτου), να συμπεριληφθεί και στις συνεδριάσεις κλαδικών-τομεακών θεμάτων της παραγράφου 3Ε (τομέας βαμβακιού), γιατί πιστεύει ότι και εκεί η συμμετοχή της θα είναι χρήσιμη.

3) Η ΕΕΠΕΣ θεωρεί ουσιαστικό και προτείνει, σε ότι αφορά στην φυτική παραγωγή, να θεσμοθετηθούν συνεδρίες, που δεν έχουν προβλεφθεί στο σχέδιο ΚΥΑ, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

 I. Κηπευτικά-Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες-Σπορόφυτα, τα οποία παρουσιάζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον και αντιμετωπίζουν μονίμως προβλήματα και

 II. Καλλωπιστικά–Ανθοκομικές Καλλιέργειες-Φυτώρια, για τα οποία πιστεύει, ότι μπορεί να αναπτυχθούν σε σημαντικότατο κλάδο.

4) Τέλος, η ΕΕΠΕΣ ζητά, υπό την προϋπόθεση ότι θα θεσμοθετηθούν οι παραπάνω προτεινόμενες συνεδρίες 3)Ι. & 3)ΙΙ., να συμπεριληφθεί ως ειδικό μέλος και σ’αυτές.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website