ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ανακοίνωση της ATEbank για τις απεργειακές κινητοποιήσεις
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 788 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ανακοίνωση της ATEbank για τις απεργειακές κινητοποιήσεις Εκτύπωση E-mail
12 05 2009

Την επαναλαμβανόμενη παρελκυστική και προσχηματική τακτική του Συλλόγου των εργαζομένων στην ΑΤΕbank (ΣΕΑΤΕ) και της ΟΤΟΕ, σχετικά με τις ενέργειές τους για κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 12 και 13 Μαΐου 2009  καταγγέλλει για άλλη μια φορά η διοίκηση της Τράπεζας. Πρόκειται για παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, που οδηγούν στην πρόκληση αναστάτωσης αποκλειστικά στο χώρο της Αγροτικής Τράπεζας και στην ταλαιπωρία των μη προνομιούχων συναλλασσόμενων και του συνόλου των πελατών της ΑΤΕbank. Συγκεκριμένα :

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ATEbank (ΣΕΑΤΕ) προκήρυξε αρχικά στις 7-4-2009 αιφνιδιαστικά 48ωρη απεργία για τις 9 και 10 Απριλίου 2009 με αίτημα την «ενίσχυση» του Ταμείου Υγείας Εργαζομένων ATEbank (ΤΥΠΑΤΕ).

Η απεργία αυτή ύστερα από αγωγή της Τράπεζας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη.

Την ίδια ημέρα (9.4.09) ο ΣΕΑΤΕ προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη (15 και 16 Απριλίου 2009) με κατ' ουσίαν τα ίδια αιτήματα και με την προσχηματική προσθήκη και ενός νέου (αιτήματος) σχετικά με την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή ληστειών.

Η ATEbank άσκησε την 13-4-2009 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή για την κήρυξη της άνω απεργίας παράνομης και καταχρηστικής. Δικάσιμος συζήτησης της άνω αγωγής ορίστηκε η 14-4-2009 και ώρα 14.30 μ.μ.

Κατά την εκφώνηση της υποθέσεως στο ακροατήριο ο ΣΕΑΤΕ, αντιλαμβανόμενος ότι θα γίνει μετά βεβαιότητας δεκτή η άνω αγωγή, δήλωσε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΑΤΕ ανεστάλη η προκηρυχθείσα απεργία. Η δήλωση αυτή καταχωρήθηκε στα πρακτικά του Δικαστηρίου.

Ουσιαστικά ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού και εμπαιγμού, αφού λίγο μετά με δελτίο τύπου γνωστοποιήθηκε ότι η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ στην απογευματινή συνεδρίαση της ίδιας ημέρας προκήρυξε, αποκλειστικά και μόνο στο χώρο της ATEbank (!), 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για τις ίδιες ημέρες, δηλαδή για την 15η και 16η Απριλίου 2009 για δήθεν αντεργατική συμπεριφορά της Διοίκησης της ATEbank.

Ακολούθως ο ΣΕΑΤΕ τη Μεγάλη Πέμπτη, 16-4-2009, και ώρα 14.50 μ.μ. ήτοι κατά τη λήξη ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών της ΑΤΕbank, προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία       για την Τρίτη του Πάσχα, 21-4-09 με τα ίδια ακριβώς ως άνω αιτήματα. Η Τράπεζα την επομένη άσκησε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής.

Η συζήτηση της αγωγής ορίστηκε για την 21-4-09 και ο ΣΕΑΤΕ ζήτησε αναβολή της συζήτησης παρόλο που ο ίδιος είχε μεριμνήσει να γνωστοποιήσει την απεργία τη Μεγάλη Πέμπτη, στη λήξη του ωραρίου της Τράπεζας. Η αγωγή έγινε δεκτή και η απεργία αυτή κηρύχθηκε και πάλι παράνομη.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη, 23-4-09 ο ΣΕΑΤΕ προκήρυξε με τα ίδια αιτήματα νέα 48ωρη απεργία για τις 28 και 29 Απριλίου 2009, η οποία κηρύχθηκε επίσης παράνομη με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών..

Μετά ταύτα ο ΣΕΑΤΕ, με αποκλειστικό πλέον αίτημα την «οικονομική ενίσχυση» του Ταμείου Υγείας Υπαλλήλων ΑΤΕ, προκήρυξε στις 7-5-09 νέα 48ωρη απεργία για τις 12 και 13 Μαΐου 2009.

Η Τράπεζα άσκησε στις 8-5-2009 νέα αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την κήρυξη και της απεργίας αυτής παράνομης και καταχρηστικής. Δικάσιμος συζήτησης της αγωγής αυτής ορίστηκε η 11-5-09 και ώρα 13.00 μ.μ.

Κατά την εκφώνηση της δικαζομένης υπόθεσης στο ακροατήριο ο ΣΕΑΤΕ, με τη βεβαιότητα προφανώς ότι θα γίνει δεκτή η παραπάνω αγωγή, με έγγραφη δήλωσή του που καταχωρήθηκε στα πρακτικά του Δικαστηρίου, ανέστειλε την προκηρυχθείσα απεργία.

Η κίνηση όμως αυτή ήταν και πάλι καθαρά προσχηματική και εμπαιγμού αφού λίγο μετά ο ΣΕΑΤΕ με κυλιόμενο μήνυμα στην ιστοσελίδα του πληροφορεί τους εργαζομένους στην Τράπεζα ότι η προκηρυχθείσα και ανασταλείσα 48ωρη απεργία της 12 και 13 Μαΐου 2009 θα γίνει « κανονικά» με απόφαση της ΟΤΟΕ και κάλυψη της ΓΣΕΕ!!!

Στόχος και σκοπός των ενεργειών αυτών  είναι ουσιαστικά η αποτροπή της δικαστικής κρίσης για το παράνομο και καταχρηστικό τόσο των απεργιακών κινητοποιήσεων όσο και του αιτήματος για «οικονομική ενίσχυση» του ΤΥΠΑΤΕ, που χρησιμοποιείται ως αφορμή για τις απεργίες και το οποίο δεν μπορεί να συνιστά νόμιμο λόγο κήρυξης απεργίας, όπως ρητά και ξεκάθαρα έχει δηλώσει επανειλημμένα η Τράπεζα τόσο στα σχετικά δικόγραφα των αγωγών της όσο και ενώπιον του διαμεσολαβητή του ΟΜΕΔ.

Η ΑΤΕBANK κατέβαλε και καταβάλλει στο ακέραιο και ανελλιπώς μέχρι σήμερα τις εργοδοτικές εισφορές που της αναλογούν και τη βαρύνουν και οι οποίες, ρυθμίζονται, όπως και για τους λοιπούς ασφαλισμένους των Ειδικών Ταμείων, με διατάξεις νόμων με συνέπεια να μην αποτελούν διμερές θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ Τράπεζας και ΣΕΑΤΕ ή ΤΥΠΑΤΕ.

Επισημαίνεται και δεν είναι τυχαίο, για το χρόνο εκδήλωσης των απεργιών για «οικονομική ενίσχυση» του ΤΥΠΑΤΕ, ότι ο λογαριασμός διαχείρισης ΤΥΠΑΤΕ στην   Τράπεζα παρουσιάζει την 1-4-09 χρεωστικό υπόλοιπο 7,4 εκατ. Ευρώ, ενώ έπρεπε να είναι πιστωτικός ή μηδενικός. Όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη ανακοίνωση της Τράπεζας για τo θέμα αυτό διενεργήθηκε έλεγχος από τη διεύθυνση εσωτερικής επιθεώρησης της Τράπεζας και αναμένεται ο καταλογισμός των ευθυνών.

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της ΑΤΕ είναι αυτόνομο, αλληλοβοηθητικό ταμείο με δική του νομική προσωπικότητα και η υποχρέωση της Αγροτικής Τράπεζας έναντι των εργαζομένων είναι να καταβάλει στο Ταμείο αυτό τις αναλογούσες και βαρύνουσες αυτήν εισφορές, τις οποίες κατέβαλε και καταβάλει ανελλιπώς, κατά τα προαναφερόμενα.

Είναι λυπηρό οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις να σύρονται σε τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις που αγνοούν και προσβάλλουν τους χιλιάδες μετόχους και τα εκατομμύρια των συναλλασσομένων με την Τράπεζα.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website