ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ GREENPEACE
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 47 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ GREENPEACE Εκτύπωση E-mail
06 05 2009

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace στο πλαίσιο των επαφών που έχει αρχίσει για την προστασία των ζώων.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν από την Greenpeace ο διευθυντής της οργάνωσης κ. Νίκος Χαραλαμπίδης και η υπεύθυνη εκστρατειών κ. Αλεξάνδρα Μεσαρέ τέθηκαν τα ζητήματα της προστασίας των ζώων, αλλά και της θαλάσσιας ζωής καθώς επίσης και το θέμα των μεταλλαγμένων σπόρων και των σχετικών ελέγχων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι η κωδικοποίηση, ο εκσυγχρονισμός αλλά και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων υπογραμμίζοντας ότι η νομοθετική παρέμβαση δεν αρκεί για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες προκειμένου να αλλάξει την νοοτροπία που υπάρχει και τα φαινόμενα βαρβαρότητας που εκδηλώνονται απέναντι σε σκυλιά, άλογα και γενικότερα σε όλα τα ζώα.

Οι εκπρόσωποι της Greenpeace εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόσκληση του κ. Χατζηγάκη, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν στο να αλλάξει η νοοτροπία και να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα, έκαναν προτάσεις για τα ζητήματα προστασίας της θαλάσσιας ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος ενώ έθεσαν και δύο ακόμη θέματα ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου.

Το πρώτο ήταν το ζήτημα του καθορισμού θαλασσίων καταφυγίων στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα τον καθορισμό εθνικών και κοινοτικών Προστατευόμενων Περιοχών Αλιείας, οι οποίες θα πρέπει να γνωστοποιηθούν και στην Ε.Ε. το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέθηκε επίσης και το ζήτημα των ελέγχων μεταλλαγμένων σπόρων ώστε να διασφαλίζεται και η προστασία των καταναλωτών.

 

 

Ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της φιλοζωικής πολιτικής η οποία έχει χαραχτεί και εφαρμόζεται με συνέπεια τον τελευταίο καιρό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σήμερα εκπροσώπους της GREENPEACE.

Συζητήσαμε το θέμα της ευρύτερης προστασίας και ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στα ζώα. Έγινε μια παραγωγική συζήτηση και βρήκαμε την ευκαιρία να πούμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε μια ευρεία κωδικοποίηση όλων των διατάξεων που έχουν σχέση με τη φιλοζωική πολιτική και με τα ζώα, θα προβεί σε εκσυγχρονισμό του νομικού συστήματος και θα επιδιώξει κυρίως την εφαρμογή των νόμων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μιλήσαμε και γιΆ άλλα θέματα που αφορούν κυρίως στην αλιεία και στα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Εκεί όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος και απαγορεύει τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Πρόκειται για πάγια πολιτική μας. Είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την πολιτική και σήμερα, με ευχαρίστηση, βλέπουμε ότι υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ακολουθούν αυτή την πολιτική.

Οι εκπρόσωποι της GREENPEACE όπως και άλλοι εκπρόσωποι και τα σωματεία τα οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους μας τόνισαν ξεκάθαρα ότι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθειά μας και γιΆ αυτό τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι το Υπουργείο μας θα προχωρήσει και θα δώσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στην ευρύτερη κοινωνία που αφορά και τους ανθρώπους και τα ζώα».

 

Απόφαση του Υπουργού για την διοικητική μεταρρύθμιση του υπουργείου σε δράσεις και πολιτικές για τη δασοπροστασία, την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, τις γεωργικές επιδοτήσεις, την ασφάλεια των τροφίμων και την Αλιεία

 

Εξάλλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» ως τελικός δικαιούχος για την εκτέλεση έργων συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν τις εξής δράσεις:

 Α) επανασχεδιασμού της δασοπροστασίας σε εθνικό επίπεδο,

Β) προσαρμογής των δομών του Υπουργείου, σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας ΚΑΠ,

Γ) κωδικοποίησης της δασικής νομοθεσίας,

Δ) υλοποίησης δράσεων Πολιτικής στον Τομέα των «Γεωργικών Επιδοτήσεων» και της  

 «Ασφάλειας Τροφίμων» και

Ε) υλοποίησης δράσεων στον Τομέα της Αλιείας.

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό, τόνισε τα εξής:

«Στόχος μας είναι ο προσεχτικός σχεδιασμός και η υλοποίηση όλων των έργων και των δράσεων ευθύνης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων θα ανέλθει περίπου στα 20 εκ. ευρώ και τα έργα αυτά, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «Έργα Σημαίες», θα βοηθήσουν το Υπουργείο μας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website