ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΑΑΤ για την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΑΑΤ για την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας Εκτύπωση E-mail
06 05 2009

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Προστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αριστείδης Ιωάννου παραχώρησαν σήμερα κοινή Συνέντευξη Τύπου για την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 25 Φεβρουαρίου 2010 στη Λάρισα, με διοργανωτική ευθύνη του ΓΕΩΤΕ.Ε, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 «Η ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ προσδοκά ότι η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της φυτοπροστασίας και εν γένει της Γεωργίας» τόνισε ο κ. Υφυπουργός ενώ προσέθεσε ότι οι ποσοτικές συσσωρεύσεις δεδομένων στην αγροτική παραγωγή οδηγούν υποχρεωτικά  σε ποιοτικές μετατροπές. Στο πλαίσιο αυτό διεκήρυξε ότι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ), που έχει ενσωματωθεί ως δομή στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θα αποτελέσει τη δικλείδα ασφαλείας σε ότι αφορά τους οριζόντιους ελέγχους για τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή με επιπρόσθετα οφέλη για την ποιότητα και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές  και  διεθνείς αγορές.

 Ο κ. Κιλτίδης σημείωσε ότι ο σκοπός που εξυπηρετεί η διοργάνωση του επικείμενου Συνεδρίου είναι να διευρυνθεί το περιεχόμενό του αλλά και να μεγιστοποιηθούν πρακτικά τα αποτελέσματά του και στη βάση εναρμόνισης των κανόνων φυτοπροστασίας κατά τα διεθνή πρότυπα. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι οι γεωτεχνικοί, ως καταξιωμένο επιστημονικό δυναμικό, με έμπνευση και με τη στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου (Διευθύνσεις Φυτοπροστασίας, Κτηνιατρικής, Δασικές Υπηρεσίες) και τις αντίστοιχες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.

 Αναφερόμενος  στις επαφές του με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τριήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα, ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η δυσμενής αρχικά στάση της Ρωσικής πλευράς ως προς τη διαπίστευση των ελληνικών εργαστηρίων ελέγχου για τις εξαγωγές οπωρολαχανικών, κυρίως ροδακίνου, έχει πλέον αναστραφεί και ότι ευελπιστεί σε διμερές πλαίσιο συμφωνίας πέραν του προβλεπόμενου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην κοινή αποδοχή των κανόνων διενέργειας των ελέγχων.  Ανακοίνωσε δε ότι χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Γενικού του Γραμματέα κ. Χρήστου Αυγουλά, του αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας της Φυτικής Παραγωγής κ. Ιωάννου και με τη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση της Ρωσίας αποδέχθηκε την πρόταση για τη διαπίστευση των  ιδιωτικών εργαστηρίων ελέγχου και ήδη βρίσκεται στη χώρα μας εξαμελές κλιμάκιο από την Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Φυτοπροστασίας της Ρωσίας το οποίο θα έχει συνεργασία με τα εργαστήρια αυτά και με τους εξαγωγικούς και παραγωγικούς φορείς.  «Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αίσια κατάληξη με την οριστική αποδοχή των διαπιστευμένων εργαστηρίων ελέγχου» τόνισε.

 Τέλος, ο κ. Κιλτίδης αφού εξήρε την υπεύθυνη θέση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και των Μ.Μ.Ε αναφορικά με τη νέα γρίπη και την «απενοχοποίηση» της ελληνικής χοιροτροφίας, ανακοίνωσε ότι απεστάλη Σχέδιο Δράσης (Action Plan) στην αρμόδια Επίτροπο Υγείας κ. Ανδρούλα Βασιλείου για την εναρμόνιση της Ελλάδας  με τους ευρωπαϊκούς κανόνες δημόσιας υγείας σε ότι αφορά τη φυτοπροστασία και την κτηνιατρική προκειμένου να απαλλαγεί οριστικά η χώρα μας από το άχθος των προστίμων και ποινών.  

 Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φυτοπροστασίας κ. Κωνσταντίνος Ιατρόπουλος,

ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου

κ. Δημήτριος  Μπαμπίλης και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης  Ζωικής Παραγωγής του Υπουργείου κ. Γεώργιος Ζαχαρόπουλος.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website