ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ M.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 34 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ M.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Εκτύπωση E-mail
06 05 2009

Σημαντική ώθηση στην ελληνική κτηνοτροφία δίνεται με σειρά παρεμβάσεων του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Πάγια αιτήματα των κτηνοτρόφων ικανοποιούνται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και με αποφάσεις στις οποίες έχει συμβάλει καθοριστικά ο κ. Υφυπουργός ανοίγει ο δρόμος για την κτηνοτροφίας στη χώρα μας.

 

Ειδικότερα, αποφασιστικής σημασίας ήταν η συμμετοχή του Υφυπουργού στο ζήτημα της αναγραφής ενδείξεων επί της συσκευασίας των πάσης φύσεως γαλακτοκομικών προϊόντων που υποδηλώνουν τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλακτος) που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή και διάθεση των προϊόντων αυτών στον τελικό καταναλωτή. Η σχετική αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία υπεγράφη στις 29 Απριλίου 2009 αποτελεί προϊόν μακράς διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΥΠΑΑ, ΥΠΑΑΤ, Σύλλογοι Κτηνοτρόφων κτλ).

 

Η διάταξη, έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους Έλληνες κτηνοτρόφους και βέβαια τους καταναλωτές αφού πλέον στο ράφι θα γίνεται σαφέστατος διαχωρισμός των αμιγώς ελληνικών προϊόντων γάλακτος από όσα εμπεριέχουν πρώτες ύλες άλλης χώρας. Σημαντική είναι και η τοποθέτηση των πωλούμενων γάλατων σε ευδιάκριτα, ξεχωριστά πλέον σημεία (σε ξεχωριστά ράφια κάθε κατηγορία) που υποχρεούνται να τοποθετούν οι λιανοπωλητές αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή του ποσοστου πρόσμιξης, εφόσον χρησιμοποιήθηκε γάλα με προέλευση από περισσότερες της μίας χώρες, στις συσκευασίες των προϊόντων (γάλα, γάλα σε σκόνη, σοκολατούχο γάλα, γιαούρτη με προσθήκες ή μη άλλων υλών, επιδόρπια πάσης φύσης με βάση το γάλα, κρέμα, ρυζόγαλο, κρέμα γάλακτος).

 

Κλείνοντας, τονίζεται ότι το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων, όπως η προαιρετική ένδειξη «ελληνική εκτροφή άνω των πέντε μηνών» για το βόειο και μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο επίσης αποτελεί πάγιο αίτημα και απομένει μόνο η τελική υπογραφή από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών – αλλά και η ΚΥΑ που αφορά την τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων αγορών και πωλήσεων βόειου, χοίρειου και αιγοπρόβειου κράτος και πρόσφατα υπογράφηκε από τον Υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο, ικανοποιούν θεσμικά  αιτήματα ετών των ελλήνων κτηνοτρόφων τα οποία έχουν ως στόχο αφενώς την προστασία του εισοδήματος τους και αφετέρου την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές στο ράφι.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website