ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Επιτυχής παρέμβαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ξ. Βεργίνη σε προκλητική στάση της FYROM
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 8 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Επιτυχής παρέμβαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ξ. Βεργίνη σε προκλητική στάση της FYROM Εκτύπωση E-mail
24 04 2009

Απλοποίηση της εφαρμογής της ΚΑΠ και μεγαλύτερος έλεγχος στα προγράμματα του Leader προς όφελος των Ελλήνων αγροτών.

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία οι εργασίες της 25ης Συνεδρίασης των επικεφαλής των Οργανισμών Πληρωμών των ενισχύσεων στη γεωργία των 27 Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα. Οι εργασίες διήρκεσαν τρεις ημέρες 22-24 Απριλίου και από ελληνικής πλευράς συμμετείχε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη.

Αντικείμενα της Συνεδρίασης υπήρξαν:

α) το θέμα απλοποίησης της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή της τελευταίας αναθεώρησης HealthCheck και

β) ο έλεγχος των επενδύσεων στα πλαίσια του άξονα IV των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης – Leader.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία σε παρέμβασή της τόνισε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της απλοποίησης για την μείωση τόσο του κόστους διαχείρισης των Κρατών Μελών, όσο και του κόστους εφαρμογής από τους αγρότες, ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Στο σημείο αυτό τονίστηκε, ιδιαίτερα, η ανάγκη άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης των αγροτών με κόστος προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον έλεγχο των επενδύσεων στα πλαίσια του Leader, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της συνεργασίας με τις ομάδες τοπικής δράσης, ώστε να διεξάγονται αποτελεσματικά από αυτές οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2000-2006.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της Συνεδρίασης με παρέμβαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη τόσο στην Τσέχικη Προεδρία, όσο και στην Αντιπροσωπεία της FYROM, που βρισκόταν ως παρατηρητής τοποθετήθηκε μπροστά από την αντιπροσωπεία των Σκοπίων η διεθνής ονομασία της - FYROM -αντί της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η παρέμβαση του κ. Ξ. Βεργίνη έγινε προς την Τσέχικη Προεδρία με την δήλωση ότι: «Η Ελληνική Αντιπροσωπεία παρακαλεί όπως ενώπιον της αντιπροσωπείας των Σκοπίων τοποθετηθεί η κάρτα με τη διεθνή ονομασία FYROM αντί της κάρτας με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που έχει τοποθετήσει μόνης της η αντιπροσωπεία των Σκοπίων. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελληνική Αντιπροσωπεία δηλώνει με λύπη της ότι θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση».

Μετά την επιμονή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Τσέχικη Προεδρία επανέφερε την κάρτα με την ονομασία FYROM, η οποία και παρέμεινε μέχρι και τη λήξη των εργασιών. 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website