ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Συστάσεις YΠΑΝ προς τις γαλακτοβιομηχανίες
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συστάσεις YΠΑΝ προς τις γαλακτοβιομηχανίες Εκτύπωση E-mail
22 04 2009

Με δύο νέες αγορανομικές διατάξεις αλλά και με συστάσεις προς τις γαλακτοβιομηχανίες για τον εξορθολογισμό της αγοράς γάλακτος, επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην αγορά γαλακτοκομικών και να επιφέρει μειώσεις στις λιανικές τιμές.

Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γ. Βλάχος με τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας, συμφωνήθηκε η προώθηση σχετικών αγορανομικών διατάξεων, οι οποίες και θα αποτελέσουν πρώτα αντικείμενο συζήτησης με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου.

Ο διαχωρισμός του φρέσκου γάλακτος από το φρέσκο υψηλής παστερίωσης με σήμανση στη συσκευασία αλλά και στα ράφια και η αναγραφή επίσης σε ράφια και στη συσκευασία των γαλακτομικών προϊόντων της χώρας προέλευσηςθα είναι τα δύο θέματα που θα ρυθμιστούν με τις αγορανομικές διατάξεις. Όπως δήλωσε στη συνέχεια, ο κ. Γ. Βλάχος ζήτησε επίσης από τους γαλακτοβιομήχανους να στηρίξουν την ελληνική παραγωγή και να μην προχωρήσουν σε διακοπή της συνεργασίας τους με τους Έλληνες κτηνοτρόφους, όπως έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν στο άμεσο μέλλον.

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας, συζητήθηκε επίσης και το πρόβλημα των επιστροφών και για το θέμα αυτό ο κ. Βλάχος διαβεβαίωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των παραγγελιών με στόχο να επιστρέφονται όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα στις γαλακτοβιομηχίας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γ. Βλάχος τόνισε ότι ο εξορθολογισμός της αγοράς θα οδηγήσει αναπόφευκτα και στη μείωση των τιμών των προϊόντων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, κ. Μάνος Καφαλιάς, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι οι τιμές παραγωγού έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα ενώ οι τιμές λιανικής διατηρούνται σταθερές. Πρόσθεσε δε ότι ως πρόεδρος της Δωδώνη το μόνο που μπορεί να αναφέρει για την εξέλιξη των τιμών είναι ότι η εταιρεία του πουλά σε τιμές του 2006, άρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια μείωσης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website