ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Αυξημένη φέτος η καλλιέργεια ριζιού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 24 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Αυξημένη φέτος η καλλιέργεια ριζιού Εκτύπωση E-mail
22 04 2009

Αυξημένες κατά 2% εκτάσεις θα καλλιεργηθούν φέτος στη χώρα μας με ρύζι, με βάση τις εκτιμήσεις της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και στο σύνολο της Κοινότητας προβλέπεται ότι θα καλλιεργηθούν φέτος περισσότερα στρέμματα με ρύζι.

Για την Ελλάδα η συμβουλευτική επιτροπή ρυζιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμά ότι φέτος θα καλλιεργηθούν 271.000 στρέμματα, έναντι 265.208 στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν το 2008.

Στις άλλες ρυζοπαραγωγικές χώρες μέλη της Κοινότητας εκτιμάται ότι θα καλλιεργηθούν φέτος 1.120.000 στρέμματα στην Ισπανία, 2.100.000 στρέμματα στην Γαλλία, 2.355.000 στρέμματα στην Ιταλία, 273.000 στρέμματα στην Πορτογαλία, 95.500 στρέμματα στη Βουλγαρία και 25.000 στρέμματα στην Ουγγαρία.
Το 2008 σημειώθηκε στροφή προς την καλλιέργεια ρυζιού της ποικιλίας Japonica, που οι παραγωγοί του απόλαυσαν καλύτερες τιμές σε σχέση με το ρύζι της ποικιλίας Indica, στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά αδιάθετα αποθέματα.

Πάντως ορισμένες πλευρές, όπως η ισπανική, εκτιμούν ότι περαιτέρω στροφή των ευρωπαίων ρυζοκαλλιεργητών προς το Japonica ενδεχομένως να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις τιμές, καθώς η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει περισσότερες ποσότητες ρυζιού της εν λόγω ποικιλίας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website