ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Επισημάνσεις-προτάσεις της ΕΕΠΕΣ για τη νέα ΚΥΑ για το βαμβάκι
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 20 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Επισημάνσεις-προτάσεις της ΕΕΠΕΣ για τη νέα ΚΥΑ για το βαμβάκι Εκτύπωση E-mail
24 03 2009

Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ., προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τις επισημάνσεις της επί της, υπό έκδοση, νέας Κ.Υ.Α. για το βαμβάκι, τις οποίες επίσημα απέστειλε προς τον Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ., στις 23/03/2009 και οι οποίες, συνοπτικά, έχουν ως εξής:

  • Διαφωνεί με την αντιεπιστημονική προτεινόμενη μείωση της υποχρεωτικής χρήσης ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου.
  • Διατυπώνει τους φόβους της για την ποιοτική υποβάθμιση και απαξίωση της εξαιρετικά συναλλαγματοφόρου καλλιέργειας του βάμβακος.
  • Παρακαλεί τον Υπουργό να τροποποιήσει την σχετική ΚΥΑ, ώστε να επιβάλλεται η κατά 100% χρήση πιστοποιημένου σπόρου, όπως είναι επιστημονικά ορθό και θεσμοθετημένο από τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε.

Είναι γνωστό ότι, στην καλλιεργητική πράξη, η σπορά θα γίνεται με σπόρο ~2 κιλά/στρέμμα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι, πέραν της χρησιμοποιούμενης ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου, η υπόλοιπη απαιτούμενη ποσότητα σπόρου σποράς θα είναι σπόρος απιστοποίητος (!). Προφανείς οι συνεπακόλουθες συνέπειες για ανάπτυξη παραεμπορίου στην αγορά σπόρων σποράς, δυσκολία ελέγχου από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, για απώλειες Φ.Π.Α. από το Ελληνικό Δημόσιο και βέβαια παραμένοντος πάντα ανοικτού του θέματος της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών των ποικιλιών για την χώρα μας, αλλά και της μη πλήρους συμμόρφωσής μας με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε.

Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ., να εγκρίνει και να συμπεριλάβει στο περιεχόμενο της Κ.Υ.Α. για το βαμβάκι την υποχρεωτική χρήση ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου 1,5 και όχι 1 κιλό/στρέμμα, βοηθώντας στην παραγωγή βάμβακος ποιοτικά εξαγώγιμου και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προϊόντος προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website