ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Εκτός συμβάσεων καλλιέργειας οι τευτλοπαραγωγοί που αποζημιώθηκαν
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 23 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Εκτός συμβάσεων καλλιέργειας οι τευτλοπαραγωγοί που αποζημιώθηκαν Εκτύπωση E-mail
13 03 2009

Οσοι τευτλοπαραγωγοί εισέπραξαν κοινοτικές ενισχύσεις - αποζημιώσεις για τις ποσότητες τεύτλων που παρέδιδαν κατά το παρελθόν στα ζαχαρουργεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε Λάρισα και Ξάνθη – τα οποία ανέστειλαν τη λειτουργία τους – δεν δικαιούνται να συνάπτουν νέες συμβάσεις καλλιέργειας τεύτλων με την ΕΒΖ.

Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης σε απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση που υπέβαλε ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για θέματα γεωργίας, βουλευτής κ. Βασίλης Έξαρχος.

Στην απάντησή του ο κ. Χατζηγάκης αναφέρει:

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις [Καν. (Ε.Κ.) 320/2006 του Συμβουλίου και Καν. (Ε.Κ.) 968/2006 της Επιτροπής], θεσπίστηκε προσωρινό καθεστώς ενίσχυσης της αναδιάρθρωσης του τομέα της ζάχαρης.

Το εν λόγω καθεστώς προβλέπει μεταξύ άλλων και την καταβολή ποσού ενίσχυσης στους τευτλοκαλλιεργητές και υπεργολάβους μηχανημάτων που δραστηριοποιούνταν στις περιοχές των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.), στη Λάρισα και Ξάνθη και που έπαυσαν τη λειτουργία τους από την περίοδο 2007 / 2008.

Η Ε.Β.Ζ., ύστερα και από διαβουλεύσεις με τους τευτλοπαραγωγούς και υπεργολάβους μηχανημάτων, αποφάσισε να διαλύσει μερικώς τα δύο εργοστάσια της, στη Λάρισα και την Ξάνθη από την περίοδο 2007 / 2008. Η εν λόγω διάλυση, ωστόσο, θα είχε ως αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας τους για παραγωγή ζάχαρης και, κατ' επέκταση, τη δημιουργία σημαντικών επιπτώσεων στους τευτλοκαλλιεργητές, αλλά και σε ιδιοκτήτες (υπεργολάβους) μηχανημάτων, που παρέδιδαν το προϊόν της συγκομιδής τους αποκλειστικά στα εν λόγω εργοστάσια.

Για την αντιμετώπιση, επομένως, των επιπτώσεων από την παύση της λειτουργίας των εργοστασίων, καταβλήθηκε στους τευτλοπαραγωγούς και υπεργολάβους μηχανημάτων, ως αποζημίωση, το αναλογικό ποσό της ενίσχυσης, στη βάση της κατανομής που καθορίστηκε με την αριθμ. 30807/11-01-2007 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 74/Β') και τη με αριθμ. 30815/17-01-2008 Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 60/Β'), προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις αλλά και την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των εκμεταλλεύσεων τους.

Με βάση τα ανωτέρω και σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμ. 46079/02-06-2008 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1082/Β') οι αποζημιωθέντες τευτλοπαραγωγοί υποχρεούνται απ' την περίοδο 2007/2008 (καλλιεργητικό έτος 2007) και μετέπειτα να μην συνάπτουν συμβάσεις τευτλοκαλλιέργειας και να μην παραδίδουν τεύτλα για παραγωγή ζάχαρης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website