ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Σ.Χατζηδάκης:Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των αγροτών και δεν πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 44 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Σ.Χατζηδάκης:Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των αγροτών και δεν πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο Εκτύπωση E-mail
25 01 2009

Δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη

 

Μετά την μακρά σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτών από τα Τέμπη, τις Μικροθήβες Μαγνησίας, τον Προμαχώνα, τις Σέρρες, την Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος όλοι οι παράγοντες του Υπουργείου, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, ο Υφυπουργός και εγώ προσωπικά στην τελευταία ώρα της διαδικασίας. Ξεκαθαρίσαμε, αφού ακούσαμε τους εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών, ορισμένα συγκεκριμένα ζητήματα:

Ξεκαθαρίσαμε για μια ακόμα φορά ότι το πλαφόν των 500 εκατ. ? είναι αυτό και μόνον. Ούτε ένα παραπάνω, ούτε ένα παρακάτω. Μέσα σε αυτό το πλαφόν έγινε συζήτηση για την ταχύτερη εξειδίκευση των ποσών που αφορά κάθε προϊόν. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε καλό επίπεδο με καλά αποτελέσματα. Θα περιμένουμε και αύριο την Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών, ώστε να κλείσουμε οριστικά αύριο το θέμα της εξειδίκευσης. Κατόπιν αυτού, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος εφόσον θα έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, να βρίσκονται οι αγρότες στους δρόμους.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη από αύριο να προχωρήσει στο πρόγραμμά της όπως το είπαμε και όπως το υπογραμμίζουμε αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να σας πω, επίσης, ότι έκανα δεκτή την πρόταση η οποία μου ετέθη από τους εκπροσώπους να γίνει ενδελεχής και αναλυτική συζήτηση πάνω στα θέματα τα θεσμικά, τα μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Ενεργοποιώ σε ένα ενάμιση μήνα το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, ώστε όλα τα ζητήματα που πολλές φορές τίθενται στο τραπέζι και αυτές τις ημέρες ετέθησαν, θα μπουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους και κάτω από ένα θεσμικό όργανο, ώστε πραγματικά να δούμε τους πραγματικούς ορίζοντες που θα οδεύσει η αγροτική μας πολιτική και θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις κυρίως από το 2013 και μετά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν οι αγρότες συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, τί σκοπεύετε να κάνετε;

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: Το κράτος δεν κάνει παζάρια. Το κράτος, η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, αφού άκουσε μέσα από έναν διάλογο εξαντλητικό τα αιτήματα και έκανε τη σύνθεσή της, να εφαρμόσει την πολιτική της. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει περίπτωση με τη νέα ανακατανομή, έτσι όπως τη ζητάνε να βρεθεί μια μέση λύση στα ποσά που ζητάνε για κάθε προϊόν και να λυθούν τα μπλόκα; 

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ:  Είπα στη σύσκεψη ότι θα φροντίσουμε να κάνουμε μια σωστή και δίκαια παροχή σε κάθε κλάδο προϊόντος, ώστε να μην υπάρχουν δυσαρέσκειες. Γενικές κατανομές δεν θα γίνουν, αλλά μέσα σε έναν κλάδο όπως είναι λόγου χάρη τα σιτηρά έχουμε περιθώριο να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο ώστε να μην υπάρξουν αδικίες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι αγρότες από ότι μας είπαν άλλα περίμεναν και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είπαν ότι κακώς ήρθαν. Τί έχετε να απαντήσετε; Το όριο είναι τα 500 εκατ. ? και οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: Οι πάντες έχουν και νου και γνώση. Ήδη σήμερα δέχτηκα τηλεφωνήματα – διαμαρτυρίες από άλλες κοινωνικές ομάδες ότι δώσαμε πολλά χρήματα στους αγρότες και εγώ επειδή πράγματι στηρίζω το αγροτικό κίνημα δεν θέλω να δημιουργηθούν τέτοιες εντυπώσεις, θέλω να πιστέψω ότι η λογική και σύνεση θα επικρατήσει, ώστε όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είναι ευάλωτες, είναι αδύναμες όπως είναι και οι αγρότες θα υπάρξει μια αρμονία στις σχέσεις τους και δεν θα υπάρχουν διαμαρτυρίες από κανέναν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο ΕΛΓΑ είναι έτοιμος για αύριο;

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ:  Είπα ότι αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασίες των κοινών υπουργικών αποφάσεων με ταχύτατους ρυθμούς και ο ΕΛΓΑ θα δώσω εντολή ώστε όσον το δυνατόν γρηγορότερα, όπως είπαμε και μέσα στη σύσκεψη με διαδικασίες εξπρές, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ώστε γρήγορα τα χρήματα να πάνε στις τσέπες των αγροτών. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποκλείσεις της τάξης των 20 λεπτών ανά προϊόν που βλέπουμε στα αιτήματα των αγροτών και σας είπαν μέσα ότι με 60, 60 και 30 φύγαμε από εδώ.

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ:   Εγώ δεν θα κάνω δημοπρασία. Η πολιτεία σκέπτεται, συνδιαλέγεται και αποφασίζει σοβαρά και με σύνεση. Δεν θα αδικήσουμε, θα βοηθήσουμε, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι δυνατότητες που έχουμε δεν είναι απεριόριστες.

Επίσης, στο πλαίσιο των άμεσων ενεργειών για την διαδικασία εξειδίκευσης των μέτρων στήριξης και ενίσχυσης του εισοδήματος του αγροτικού κόσμου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε τα εξής:

«Ενημέρωσα και σήμερα αναλυτικά τους αγρότες, μέσω των εκπροσώπων τους, για τη μεγάλη πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης. Μια απόφαση, που οικονομικά καλύπτει το σύνολο των αιτημάτων τους και στηρίζει γενναία το εισόδημά τους, στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίρρηση ως προς την αποδοχή του ΅πακέτουΆ των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Η απάντησή τους, δηλαδή, είναι θετική.

Έδωσα εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου, μέσα σε είκοσι (20) μέρες να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία με τα αναλυτικά ποσά και τους δικαιούχους των ενισχύσεων, σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Από αύριο δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος οι αγρότες να βρίσκονται στους δρόμους. Τα άμεσα αιτήματά τους λύθηκαν. Προσχήματα του τύπου πόσα, πότε, ποιοι θα πάρουν τα χρήματα δεν μπορούν να κρατούν κλειστούς τους δρόμους. Οι κινητοποιήσεις δεν είναι ούτε θέαμα, ούτε παιγνίδι, όταν μάλιστα αυτές στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Ήδη έχουμε δρομολογήσει έναν ευρύ, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με όλους τους αγρότες στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματά τους. Τα πρώτα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα είναι ο ΦΠΑ, το κόστος παραγωγής, η λειτουργία των συνεταιρισμών και η στρατηγική για αποδοτικές καλλιέργειες».

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε ότι το «πακέτο» των 500 εκ. ευρώ αποτελεί γενναία ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και δεν συνδέεται με οποιεσδήποτε άλλες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ή όποιου άλλου είδους επιδοτήσεις.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website