ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow H ΠΕΝΑ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 8 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
H ΠΕΝΑ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις Εκτύπωση E-mail
23 01 2009

Οι Νέοι Αγρότες μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών συμμετέχουν σε κάθε μορφής αγωνιστικές αγροτικές διεκδικήσεις για την προώθηση της επίλυσης των υπαρκτών προβλημάτων υποστηρίζοντας τις επιλογές τους μέσω και των άλλων φορέων, στα πλαίσια της νομιμότητας, με μέλημα να μην βλάπτεται το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο

προσβλέπουν στην έμπρακτη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας &

πιστεύουν στο μέλλον του διατροφικού αγροτικού μοντέλου ανάπτυξης,

σε ισορροπία με το περιβάλλον, του οποίου είναι οι φροντιστές.

Μαζί με τις τοπικές κινητοποιήσεις των νέων αγροτών, η ΠΕΝΑ, τονίζει ότι ο πραγματικός πλούτος της χώρα μας παράγεται στο χωράφι. Οι Νέοι Αγρότες μάθαμε να παράγουμε την πραγματικότητα που ζούμε. Απλά όλο και βρίσκονται κάποιοι στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα και μας την κλέβουν «νομότυπα». Η σύγχρονη κοινωνία περιφρονεί τον αγρότη, τον αμείβει με τα χαμηλότερα των εισοδημάτων, του επιφυλάσσει πενιχρές συντάξεις και η υγειονομική περίθαλψη είναι στοιχειώδης. Πρέπει να αλλάξει αυτό το στραβό σύστημα αξιών με αναγνώριση του ρόλου του καθΆ ενός τομέα στην Εθνική προσπάθεια και να καταξιωθούν τα αγροτικά επαγγέλματα.

Επειδή «παράγουμε πραγματικότητα», έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε το δικό μας όραμα. Και το όραμά μας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την δυνατότητα της διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων της Κοινοτικής & Εθνικής μας οικονομίας και επαγγελματικής κατάρτισης. Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) πρέπει να στηρίζει τους επαγγελματίες αγρότες (ή έστω τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες), με συμμετοχή των αγροτών, για την προσαρμογή στην ζήτηση αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Εκφράζουμε την βαθιά μας αντίθεση για απαράδεκτες μεθοδεύσεις σύγχρονων «σωτήρων» των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης, που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Ενώ όλα τα τρόφιμα ανεβαίνουν συνεχώς και προβλέπεται τεράστια παγκόσμια ζήτηση στο μέλλον, τα αγροτικά προϊόντα χάνουν συνεχώς τις τιμές τους, με αποτέλεσμα τόσο να συρρικνώνεται το αγροτικό οικογενειακό εισόδημα και να μειώνεται η ζήτηση των αγροτικών προϊόντων όσο και να κατρακυλά δραματικά η αγοραστική δύναμη των αγροτών με αυτό το μικρότερο εισόδημα (αύξηση ψαλίδας τιμών παραγωγού-καταναλωτή). Πρέπει να κλείσει αυτή η «ανεξήγητη» ψαλίδα.

Οι αγρότες-κάτοικοι της υπαίθρου διαχειρίζονται το 92% της επιφανείας της χώρας μας και είναι το 56% των συμπολιτών μας, εξασφαλίζοντας ζωντανό-υγειές περιβάλλον για όλους και ιδιαίτερα για τους κατοίκους των πόλεων καθώς και επάρκεια αγροτικών αγαθών. Παρά τις προσπάθειες, η επίλυση των πολύπλοκων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των Νέων Αγροτών, λόγω ακριβώς της σημαντικότητας τους για την Ελληνική πραγματικότητα, πρέπει να έχει ανάλογη άμεση ανταπόκριση από την συντεταγμένη πολιτεία (ΥπΕΠ&Θ, ΥΑΑ&Τ, ΥπΑΝ, ΥΤΑ, ΥπΕΧΩΔΕ, ΥπΟιΟ) σε ανώτατο διυπουργικό επίπεδο.

Οι Νέοι Αγρότες θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο για περίπου άλλα 40 χρόνια και τους ενδιαφέρουν τόσο η σημερινή συγκυρία και ο καθημερινός αγώνας, όσο, και ίσως περισσότερο, οι προοπτικές στο μέλλον. ΓιΆ αυτό οι Νέοι Αγρότες δεν χρησιμοποιούμε ως μόνο μέσον τις κινητοποιήσεις και την εποχική δημοσιότητα για να προβάλουμε τα σοβαρά θέματα και προβλήματα του αγροτικού χώρου (που αύριο ίσως να είναι άλλα) και που έχουν αναφορά στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική οικονομία.

Οι Νέοι Αγρότες αγωνιούμε για το μέλλον και προσπαθούμε να θωρακίσουμε τον αγροτικό χώρο με επαγγελματική κατάρτιση, με ισχυρές διεπαγγελματικές συμφωνίες, με εναλλακτικές δραστηριότητες και κυρίως με την προσπάθεια συμμετοχής και παρέμβασης σε κάθε μορφής διαδικασία που μας αφορά. Πρέπει να υπάρχει διαχρονικά σταθερός διακομματικός μακροχρόνιος προσανατολισμός της αγροτικής πολιτικής, με δυνατότητες απορρόφησης αστάθμητων παραγόντων, για να αποφεύγονται μεγάλες ετήσιες αυξομειώσεις στην παραγωγή, στα αποθέματα και στις τιμές. Οι Νέοι Αγρότες απαιτούν διαμόρφωση σαφών κανόνων, και με την συμμετοχή τους, και σωστή επίβλεψη εφαρμογής τους (Κανόνες, Αποφάσεις, Νόμοι κλπ), όπως τα ισοζύγια στο γάλα, στο κρέας, στα εισαγόμενα τρόφιμα, στις «ελληνοποιήσεις», στο κόστος αγροεφοδίων και άλλα. Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να καλύπτεται η έλλειψη επαρκούς συντονισμού οργάνωσης της παραγωγής, όπως συνέβη εφέτος με το βαμβάκι, το καλαμπόκι, το στάρι, το ελαιόλαδο κλπ

Ο σημαντικός ρόλος των Ενώσεων Νέων Αγροτών αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά με διευρυνόμενη συνεχώς συμμετοχή στα θέματα που έχουν σχέση με τους Νέους Αγρότες και το μέλλον τους. Επιθυμούμε την ενημέρωση όλων των συμπολιτών και όλων των οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων, ώστε όλη η κοινωνία να είναι συμπαραστάτης και να βοηθήσει στο ξεπέρασμα των σημερινών συγκυριακών ή/και δομικών προβλημάτων, όσο και στην βελτίωση και εξισορρόπηση των ρόλων όλων μας και την σωστή διαχρονική συμμετοχή όλων στην ανάπτυξη. Οι Νέοι Αγρότες επιθυμούν να μπορούν να προσδιορίζουν το μέλλον τους ακηδεμόνευτα και με την βοήθεια και συμβουλές των μεγαλύτερων. Όλοι μαζί με ενιαία φωνή, και όχι διασπασμένοι ανά πολιτική ιδεολογία ή διασπασμένοι ανά προϊόν, ούτε διασπασμένοι ανά περιοχή και τοπικά μικροσυμφέροντα.

Η ΠΕΝΑ θέλοντας να καταγράψει πετυχημένες καλές καινοτόμες αγροτικές επιχειρηματικές πρακτικές και να συμβάλλει στην ενίσχυση της «εικόνας» του σύγχρονου Νέου Αγρότη οργανώνει και προσκαλεί όλους στο Συνέδριο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία», 6/2/2009, στην αίθουσα Corona, μέσα στην Zootechnia (τηλ/φαξ 2310 271950, agrotesn@otenet.gr)

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website