ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ο Κ.ΚΙΛΤΙΔΗΣ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 34 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ο Κ.ΚΙΛΤΙΔΗΣ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Εκτύπωση E-mail
19 01 2009

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εκπροσώπησε σήμερα τη χώρα μας στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία της Τσεχίας.

Ο κ. Υφυπουργός ζήτησε από το Συμβούλιο να λάβει ειδική μέριμνα για τους αγρότες και τους αλιείς μας που αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα από τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά και τις αυξητικές τάσεις των τιμών των γεωργικών εισροών.

 Ο κ. Κιλτίδης επέμεινε στη  λήψη άμεσων μέτρων που θα διασφαλίσουν πάνω απΆ όλα το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, θα καλύψουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών με τρόφιμα ασφαλή και υψηλής ποιότητας και θα επιτρέψουν τη στοχευμένη στήριξη της κτηνοτροφίας καθώς και την υψηλότερη κοινοτική χρηματοδότηση των διαρθρωτικών προγραμμάτων της χώρας μας.

 Ο κ. Υφυπουργός υπενθύμισε τις σταθερές απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την έγκριση κυκλοφορίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και  καταψήφισε τις σχετικές προτάσεις της Επιτροπής.

 Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του θέματος της κυκλοφορίας παράνομης ξυλείας και προϊόντων ξυλείας, ο κ. Κιλτίδης πρότεινε τη θέσπιση ενός κοινοτικού κανονισμού ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενός ομοιόμορφου και πιο αποτελεσματικού ελέγχου στη διακινούμενη ξυλεία και στα προϊόντα της σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ελαχιστοποίηση του διοικητικού, ελεγκτικού και οικονομικού βάρους τόσο για την εθνική διοίκηση όσο και για τους φορείς εκμετάλλευσης.

 Ο κ. Υφυπουργός υποστήριξε επίσης ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο ρόλος της Κοινότητας στο Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου με στόχο την αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων αμπελουργών και οινοπαραγωγών, τη διασφάλιση και τη διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας καθώς και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αμπελοοινικών προϊόντων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κιλτίδης είχε συναντήσεις με συναδέλφους του άλλων κρατών – μελών  με τους οποίους αντάλλαξε χρήσιμες απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website