ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Αλλάζει το βηματισμό του ΥΠΑΑΤ ο Σωτήρης Χατζηγάκης
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Αλλάζει το βηματισμό του ΥΠΑΑΤ ο Σωτήρης Χατζηγάκης Εκτύπωση E-mail
13 01 2009

Οι στρατηγικοί στόχοι και ο νέος ρόλος του ΥΠΑΑΤ

Σύσκεψη του ΥΠΑΑΤ κ. Σ.  Χατζηγάκη με τους βουλευτές της Θεσσαλίας

 

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την Προεδρία του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, σύσκεψη για τα προβλήματα του ευρύτερου αγροτικού τομέα της χώρας, την οποία θα ακολουθήσει σειρά άλλων συσκέψεων και συνεργασιών, με όλα τα κόμματα, τους συνδικαλιστές, τους φορείς και παράγοντες του αγροτικού χώρου.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Κώστας Κιλτίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν. Λέγκας, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών κ.κ. Α. Νάκος και Χ. Ζώης, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σ. Ταλιαδούρος, οι βουλευτές Θεσσαλίας της Ν.Δ. κ.κ. Κ. Αγοραστός (Λαρίσης), Κ. Τσιάρας (Καρδίτσας), Γ. Αναγνωστόπουλος (Καρδίτσης), Μ. Χαρακόπουλος (Λαρίσης), ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (Βουλευτής ΒΆ Θεσσαλονίκης) κ. Γ. Σαλαγκούδης, ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού έργου της Ν.Δ. για τα Αγροτικά (βουλευτής Πέλλας) κ. Ι. Τζαμτζής, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Σκιαδάς και Αυγουλάς και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρός.

 Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εγκαινιασθεί ένας νέος, ανοιχτός διάλογος –με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του αγροτικού χώρου– σε όλα τα επίπεδα και για το σύνολο των προβλημάτων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, αποφασίστηκε να προωθηθούν όλες οι προτάσεις εκείνες που αφορούν σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην ύπαιθρο.

 «Σκοπός και στόχος της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Χατζηγάκης, «είναι η αναγέννηση της υπαίθρου και η αναβάθμιση της άλλης Ελλάδας, δηλαδή της περιφέρειας, του αγροτικού πληθυσμού, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, του δασικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος γενικότερα.

 Προς τούτο θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον επιστημονικό προγραμματισμό του Υπουργείου και στην ανάπτυξη και άλλων νέων προοπτικών, που θα έχουν κατά βάση έναν φιλοαγροτικό και κοινωνικό προσανατολισμό.

 Φιλοδοξία όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη είναι να συμβάλλουν, ώστε να μετατραπεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σΆ έναν μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό φορέα και να μην αποτελεί έναν απλό δημόσιο οργανισμό διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων».

Σημειώνεται πως από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες και γόνιμες απόψεις.

Συμπληρώνοντας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης είπε πως με βάση τις παραπάνω προτάσεις, θα εκπονηθεί ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που θα δίδει ιδιαίτερη σημασία στους νέους αγρότες, μακριά από κάθε κομματισμό, φατριασμό και συντεχνιασμό στα αγροτικά δρώμενα.

 Όλοι οι βουλευτές αγκαλιάζουν τους αγρότες –μικρούς και μεγάλους– και εστιάζουν την πολιτική μας στην ανανέωση του αγροτικού μας πληθυσμού, με τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και των λειτουργιών του αναπτυξιακού πλαισίου του αγροτικού τομέα στη χώρα μας».

Στη βάση των παραπάνω θέσεων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι βουλευτές που συμμετείχαν στη σύσκεψη, επεσήμαναν τα εξής:

Πρώτο. Όχι μόνον δεν καταδικάζουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του αγροτικού μας κόσμου, αλλά αντίθετα είναι πάντοτε κοντά τους και στο πλευρό τους, ανοιχτοί για κάθε συζήτηση στα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.

Δεύτερο. Είναι έτοιμοι να οικοδομήσουν από κοινού ένα καινούργιο –προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τη σημερινή οικονομική κρίση– αγροτικό πρόγραμμα στη βάση μιας αγροτικής οικονομίας αυτοδύναμης και ανταγωνιστικής, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ελληνικής υπαίθρου, της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αυτοδύναμης παρουσίας της χώρας μας μέσα στο σημερινό παγκόσμιο περιβάλλον.

Τρίτο. Αναγνωρίζουν, κατΆ αρχάς, το δίκαιο ορισμένων από τα αιτήματα των αγροτών μας –ιδίως εκείνα που προέκυψαν κατά την καλλιεργητική περίοδο 2008. Μερικά από αυτά συνέβαλλαν στην αύξηση του κόστους παραγωγής, που είχε σαν συνέπεια λαμβανομένων υπΆ όψη των μειωμένων τιμών σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα, την μείωση του εισοδήματος των αγροτών.

Τέταρτο. Καλούν τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τους συλλογικούς φορείς των αγροτών –ενόψει των σημερινών κρίσιμων γεγονότων– να ξεκινήσουν τώρα έναν παραγωγικό διάλογο μέσα, βέβαια, στο πλαίσιο που καθορίζουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δημοσιονομικές δυνατότητες της οικονομίας της χώρας μας στη παρούσα χρονική συγκυρία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί, σύντομα, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα έχει συναντήσεις και συνεργασίες με βουλευτές όλων των κομμάτων, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, παράγοντες και οργανώσεις στον αγροτικό τομ
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website