ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Οι τέσσερεις (4) άξονες της νέας πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 24 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Οι τέσσερεις (4) άξονες της νέας πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Εκτύπωση E-mail
08 01 2009

Σωτήρης Χατζηγάκης: Οι τέσσερεις (4) άξονες της νέας πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

1. Η βιώσιμη ανάπτυξη

2. Η κοινωνική πλευρά της αγροτικής οικονομίας

3. Το θέμα του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής στην αγροτική οικονομία

4. Η ποιότητα στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων.

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στη νέα πολιτική ηγεσία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η στιγμή αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική για εμένα, διότι αφήνει πίσω μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής μου.

Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε εδώ σημαντικές “μάχες” με επιτυχία, ζήσαμε στιγμές ξεχωριστές, πλησιάσαμε τους έλληνες αγρότες όσο κανείς στο παρελθόν, σταθήκαμε δίπλα τους και τους κάναμε να αισθάνονται το Υπουργείο δικό τους.

 Υλοποιήσαμε μία πολιτική ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα και στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες.

Καταφέραμε να προστατέψουμε τους έλληνες αγρότες σε πολύ δύσκολες συγκυρίες γι αυτούς.

Διασφαλίσαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα βασικά μας προϊόντα στις Βρυξέλλες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που πολλές φορές συναντήσαμε.

Καταφέραμε να βγάλουμε την ελληνική κτηνοτροφία από το περιθώριο και αλλάξαμε την ψυχολογία στον κλάδο, ενισχύοντάς τον με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στηρίξαμε τους νέους αγρότες και τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Δώσαμε έμφαση στην ενίσχυση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας στον αγροτικό τομέα και εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες που μας παρείχαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Γ 'ΚΠΣ και κάναμε τον καλύτερο σχεδιασμό για την Δ' Προγραμματική Περίοδο.

Όχι μόνο καταφέραμε να εγκριθεί το εν λόγω πρόγραμμα για τη χώρα μας ταχύτερα από κάθε άλλη, αλλά δρομολογήσαμε χωρίς καμία ολιγωρία και ταχύτερα από κάθε άλλο Υπουργείο τον προγραμματισμό των έργων.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί να θεμελιωθεί το πρώτο μεγάλο έργο του Προγράμματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” 2007-2013, που αφορά το αρδευτικό δίκτυο του Αξιού, προϋπολογισμού 35 εκ. Ευρώ, που είναι και το πρώτο έργο του συνολικού Προγράμματος της χώρας μας.

Όλα αυτά δεν είναι προσωπικές επιτυχίες, αλλά συλλογικές και σε αυτές συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι.

Ο καθένας από την πλευρά του με όποιο τρόπο μπορούσε, τους οποίους, όμως, όλους ευχαριστώ ειλικρινά.

Ευχαριστώ τους θυρωρούς, τα παιδιά στο Πρωτόκολλο και τους αστυνομικούς στην είσοδο που κάθε μέρα μας καλωσόριζαν με χαμόγελα,

Τις κυρίες που είναι υπεύθυνες για την καθαριότητα του Υπουργείου, που με διακριτικότητα και φιλικότητα εργάζονταν δίπλα μας, ακόμα και όταν κάναμε συνεχείς συσκέψεις σε προχωρημένη ώρα.

Τους υπαλλήλους του Υπουργείου και τις Διοικήσεις των Οργανισμών, οι οποίοι - στη συντριπτική πλειοψηφία τους - στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το έργο μας.

Πρέπει να σημειώσω ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου στελέχη, τα οποία πασχίζουν για τη στήριξη των ελλήνων αγροτών.

Με τις λίγες εξαιρέσεις, βέβαια, εκείνων που άδικα στράφηκαν εναντίον μου και με κατηγόρησαν με τον πλέον απαράδεκτο και υβριστικό τρόπο, διότι δεν τους επέτρεψα να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Υπουργείου.

Με αυτούς ανανεώνουμε το «ραντεβού» σε άλλες αίθουσες, όπου και θα λύσουμε τις σοβαρές διαφορές μας.

Ευχαριστώ τον αγροτικό κόσμο της χώρας, με τον οποίο είχα και έχω μία πολύ δυνατή σχέση , αφού ουσιαστικά μαζί χαράξαμε πολιτική, μαζί δώσαμε και κερδίσαμε σημαντικές “μάχες”, βάζοντας τις βάσεις για ένα πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο μέλλον της ελληνικής υπαίθρου.

Ευχαριστώ, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, οι οποίοι και οι τρεις, ο καθένας στον τομέα του, έφεραν με επιτυχία σε πέρας τα καθήκοντά τους και συνέβαλαν στο να έχουμε πολύ σημαντικές επιτυχίες για τους έλληνες αγρότες.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Διευθυντή μου κ. Δημήτρη Ιατρίδη, έναν ακούραστο και έντιμο άνθρωπο, που με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία ήταν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μου, τους συνεργάτες μου στο Γραφείο Τύπου και στο ιδιαίτερο Γραφείο μου και τους αστυνομικούς στην προσωπική μου φρουρά, που δούλευαν μαζί μου από το πρωί έως το βράδυ, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Κυρίως, ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κώστα Καραμανλή, που μου έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παραμείνω πέντε χρόνια σε αυτό το Υπουργείο και να προσφέρω σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι έλληνες αγρότες.

Σας διαβεβαιώ ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας και ότι έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλούς αγώνες στο μέλλον.

Όπως θα είμαι δίπλα και στο νέο Υπουργό κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, έναν έμπειρο πολιτικό και ευγενικό άνθρωπο, που έχει περάσει από το Υπουργείο αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίξει ουσιαστικά τα συμφέροντα των ελλήνων αγροτών.

Όποτε με χρειαστεί θα είμαι στη διάθεσή του.

Επίσης, εύχομαι καλή επιτυχία και στο νέο υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος προέρχεται από μία αγροτική περιοχή, με τίμησε με τη φιλία του και στήριξε τις προσπάθειές μου, γνωρίζει τα προβλήματα των αγροτών και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπισή τους.  

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και στερήθηκε ανθρώπινες στιγμές λόγω των υποχρεώσεών μου στο Υπουργείο.

Όπως και τον κόσμο της Ξάνθης που με στήριξε με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του, την οποία πάντα τιμώ και σέβομαι και την ανταποδίδω με τον καλύτερο τρόπο.

Εύχομαι να είστε όλοι γεροί, καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και καλύτερες μέρες για τους έλληνες αγρότες.”

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής αναφέρθηκε στους 4 άξονες της νέας πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην επιστροφή του μετά 16 χρόνια στο Υπουργείο, ενώ ζήτησε τη συνεργασία όλων ξεκινώντας από αύριο μεγάλο διάλογο προς όλες τις πλευρές.

 Αναλυτικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε:

«Κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί Συνάδελφοι Υφυπουργοί. Αξιότιμοι Κυρίες, Δεσποινίδες και Κύριοι.

Θέλω πρώτα - πρώτα να σας εκφράσω τα συναισθήματα μου, γιατί πιστεύω ότι η πολιτική, η διοίκηση ενός χώρου, δεν είναι μόνο η λογική, δεν είναι μόνο η επιστημοσύνη, είναι και συναίσθημα είναι και ανθρωπιά είναι και προσέγγιση ανθρώπου προς άνθρωπο. Θέλω λοιπόν να σας πω διερμηνεύοντας τα δικά μου αισθήματα ότι αισθάνομαι σήμερα ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαριστημένος.

Αισθάνομαι ικανοποιημένος που ο Πρωθυπουργός της Χώρας μου ανέθεσε ένα βαρύ καθήκον, ένα σημαντικό πόστο, ένα σημαντικό Υπουργείο όπως είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. ΓιΆ αυτό θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να τον ευχαριστήσω για τον με πολλαπλό τρόπο εκδηλούμενο σεβασμό και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου.

Νιώθω όμως και συγκίνηση και μεγάλη ευθύνη γιατί διαδέχομαι στο πόστο αυτό όχι μόνο ένα καλό φίλο, όχι μόνο ένα συμμαχητή, όχι μόνο έναν άξιο άνθρωπο, όπως είναι ο Αλέξανδρος Κοντός, αλλά διαδέχομαι έναν άνθρωπο ο οποίος πάλεψε, μόχθησε, με την εντιμότητα του με τις ικανότητες του, με την μεγάλη του προσφορά που είχε σε αυτόν τον τομέα και προσέφερε πράγματι ένα σημαντικό, ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο Αλέκο θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο σε αυτό το έργο να βάλω κι εγώ με την εμπειρία μου ένα λιθαράκι.

Θέλω, λοιπόν, σήμερα από εδώ να σε τιμήσω και να εκφράσω την βαθιά μου αγάπη και την βαθιά μου εκτίμηση για ότι έχεις προσφέρει και στο χώρο αυτό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και γενικότερα στους αγώνες της πολιτικής και στους αγώνες της κοινωνίας.

Θέλω, επίσης, να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου που θα έχω μαζί μου δύο συνεργάτες, δύο νέους ανθρώπους, Υφυπουργούς, Πολιτικούς έμπειρους, έγκυρους, Πολιτικούς που είναι γνωστό ότι έχουν προσφέρει, ιδιαίτερα στην πολιτική αλλά και σε διάφορους τομείς που κλίθηκαν κατά καιρούς να υπηρετήσουν τον Ελληνικό λαό. Να είστε σίγουροι αγαπητοί συνάδελφοι ότι όχι μόνο ειλικρίνεια αλλά και καλή συνεργασία θα υπάρχει.

Σήμερα το χρέος το οποίο μας ενώνει είναι πολύ μεγαλύτερο από τις καθόλου υπάρχουσες στο τέλος - τέλος διαφορές αντιλήψεων, μεταξύ μας δεν έχουμε διαφορές αντίθετα είχαμε φιλία, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας, της φιλίας, της αγάπης και κυρίως του χρέους θα προχωρήσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο για να υπηρετήσουμε τον τόπο.

Θέλω όμως κυρίες και κύριοι να σας πω ότι αισθάνομαι συγκίνηση και χαρά που βρίσκομαι σε ένα γνώριμο χώρο όπως είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πήγα να πω το Υπουργείο Γεωργίας γιατί έτσι τo άφησα εγώ, τον οποίο υπηρέτησα με ιδιαίτερη προσπάθεια και ιδιαίτερη αγάπη και γνωρίζω πολύ καλά αυτό το οποίο ο Υπουργός, ο φίλος ο Αλέκος είπε προηγουμένως, ότι το δυναμικό του ΥΠΑΑ&Τ είναι πρόσωπα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι διαθέτουν και προσόντα και ήθος και αξία και δυνατότητες για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση ενός έργου το οποίο πράγματι είναι πολύ σημαντικό για όλη τη Χώρα, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Αισθάνομαι, επίσης, μια ανάγκη να εκφράσω τη χαρά μου που θα υπηρετήσω ένα χώρο όχι απλά γνώριμο αλλά που με τους ανθρώπους του έχω αγωνιστεί πολλά χρόνια , όπως είναι οι αγρότες, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι μας, όπως είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου, όπως είναι η ύπαιθρος αυτή καθαυτή και αυτό μου δίνει χαρά και μου δίνει δύναμη που πάλι μετά από 16 χρόνια ξανανταμώνουμε στα πεδία των μαχών, της κοινής προσπάθειας για το καλύτερο του έλληνα αγρότη και της υπαίθρου μας .

Οι 4 άξονες της νέας πολιτικής.

Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί Συνάδελφοι Υφυπουργοί, Κυρίες και Κύριοι , θα προσπαθήσω σε πολύ αδρές γραμμές να καταθέσω ορισμένες σκέψεις για το πώς σκέπτομαι να προσεγγίσω τα διάφορα ζητήματα τα οποία απασχολούν το χώρο του Υπουργείου, την ελληνική ύπαιθρο. Πρέπει να σας πω ότι βασική μου ιδέα η οποία εδώ και πολλά χρόνια εκκολάπτεται στο μυαλό μου είναι η ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Και η ιδέα αυτή της βιώσιμης ανάπτυξης έχει ιδιαίτερη σημασία στο χώρο της υπαίθρου, στο χώρο του αγρότη και της αγρότισσας. Τι εννοούμαι όμως σήμερα όταν λέμε βιώσιμη ανάπτυξη και ιδίως όταν αναφερόμαστε στον ευρύτερο αγροτικό τομέα. Εννοούμαι το εξής πράγμα, απλά. Καταρχήν εννοούμαι ότι θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να δώσουμε μια οικονομική ανάπτυξη σε όλο αυτό τον χώρο και στον αγρότη αυτόν καθεαυτό προσεγγίζοντας τα προβλήματα που έχει κάθε αγρότης, κάθε καλλιεργητής στα προϊόντα του αυτά καθαυτά αλλά και τονώνοντας με έργα και με τη βοήθεια της ΕΕ. και των προγραμμάτων βοηθώντας την ύπαιθρο, διότι η ύπαιθρος πρέπει κάποια στιγμή να φτάσει στα επίπεδα τα οικονομικά τα οποία έχει και η πόλις και ο αστικός πληθυσμός. Και τώρα πρέπει να ξεχωρίζεται το ένα από το άλλο. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να εφαρμόσουμε μια πολιτική η οποία θα τονώνει το αγροτικό εισόδημα και κυρίως θα ενισχύει την άνοδο της ελληνικής αγροτικής υπαίθρου. Αυτός είναι ο ένας στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης, έτσι όπως εμείς τη λέμε.

Ο δεύτερος στόχος, είναι η κοινωνική πλευρά της αγροτικής οικονομίας. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και ποτέ δεν πρέπει να μας διαφεύγει -το έλεγα και στο προηγούμενο Υπουργείο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης- ότι το κοινωνικό στοιχείο είναι εκείνο το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις, όλες τις ενεργητικότητες, όλες τις συμπεριφορές όλων μας, από οποιοδήποτε χώρο υπηρετούμε αυτόν τον τόπο.

Η κοινωνία αποτελεί το κύτταρο εκείνο στο οποίο εκκολάπτονται, αλλά και συγχρόνως πρέπει να γεφυρώνονται όλες οι διαφορές οι οποίες υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι το κοινωνικό στοιχείο το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει την αγροτική μας πολιτική είναι βασικό στοιχείο, σημείο, το οποίο θα αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως το εννοούμε.

Το τρίτο σημείο, είναι το θέμα το περιβαλλοντικό. Είναι το θέμα της ποιότητας της ζωής μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αγροτική οικονομία, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κοινωνία, εάν δεν προβλέπεται συγχρόνως και ποιοτική αναβάθμιση και της κοινωνίας, αλλά και του αγροτικού τομέα. Βιώσιμη λοιπόν ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικά μέτρα, χωρίς μέτρα τα οποία θα αφορούν στο φυσικό περιβάλλον, το δάσος, την ανάπτυξη της υπαίθρου, χωρίς να υπάρχει αυτή η γεφύρωση, και μάλιστα σήμερα, σε μια περίοδο ανατροπών, σε μια περίοδο παγκοσμιοποίησης διεθνώς, σε μια επικίνδυνη περίοδο οικονομικών δυσχερειών, θα πρέπει όλοι μας, να προσβλέψουμε κοντά στο κοινωνικό και οικονομικό στοιχείο, θα πρέπει να προσβλέψουμε και στο περιβαλλοντολογικό, εις την έννοια του δάσους και της φυσικής ανάπτυξης αυτής της έννοιας και θέλω να σας πω ότι η πολιτική μας θα επικεντρωθεί σε αυτό, θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, και εγώ προσωπικά, σε αυτό τον χώρο, διότι πιστεύω δεν είναι χώρος τον οποίο τον οφείλουμε εις τον ευρύτερο αγροτικό τομέα, αλλά είναι ένας χώρος, τον οποίο τον οφείλουμε στα παιδιά μας, στις νεότερες γενιές, τον οφείλουμε στην κοινωνία.

Και θέλω να σας πω ότι στη βιώσιμη ανάπτυξη θα πρέπει να συνδέσουμε και ένα άλλο τέταρτο στοιχείο, την ποιότητα. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι μόνο παραγωγή, δεν είναι μόνο οικονομική ανάπτυξη, δεν είναι μόνο ανάπτυξη της περιφέρειας, δεν είναι μόνο περιβάλλον, είναι και ποιότητα. Κι όταν μιλάμε για ποιότητα, εννοούμε και ποιότητα σχετικά με τον άνθρωπο αγρότη ο οποίος υπηρετεί την περιφέρεια, την ύπαιθρο, αλλά και μια γενικότερη ποιότητα στα ίδια αυτά τα προϊόντα. Και ξέρετε πολύ καλά ότι στο σημερινό κόσμο, όπου έχουν πέσει τα σύνορα, όπου δεν υπάρχουν εθνικά κράτη στην ουσία, από απόψεως περιορισμών, εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να καταστήσουν ανταγωνιστική μια οικονομία, είναι δύο, το ένα είναι η ποιότητα και το άλλο η αναβάθμιση και η καινοτομία ορισμένων προϊόντων. Εμείς, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα επιδιώξουμε και τα δύο αυτά τα στοιχεία και την ποιότητα και την αναβάθμιση των διαφόρων υπηρεσιών, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξουμε προγράμματα, τα οποία αφορούν και τον αγροτουρισμό, τα οποία έχουν σχέση με την ΕΕ και γενικά προγράμματα τα οποία θα φέρουν μια καλύτερη ποιότητα εις τον αγροτικό τομέα.

Η επιστροφή μετά 16 χρόνια.

Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να τελειώσω, με κάτι που είχα σταματήσει πριν από δεκαέξι χρόνια. Από τότε είχα πιστέψει ότι οποιαδήποτε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα, χρειάζεται κυρίαρχα, ένα βασικό στοιχείο, το στοιχείο αυτό είναι η συναίνεση. Το στοιχείο αυτό είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων, τα οποία συγκροτούν και συναπαρτίζουν έναν τομέα. Θυμάμαι ότι πριν από δεκαέξι χρόνια, είχα συστήσει το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής. Το σύστησα όχι για να γίνεται κουβεντολόι, είχε ένα συμβολικό, σημειολογικό χαρακτήρα, ένα χαρακτήρας ο οποίος υποδήλωνε σε κάθε στιγμή ότι κάποια στιγμή όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις, θα πρέπει να βρουν κοινούς στόχους, κοινούς τόπους, κοινές αφετηρίες, ώστε ξεκινώντας από κει να μπορέσουμε να φέρουμε ένα αποτέλεσμα.

Πιστεύω λοιπόν, και κάνω έκκληση προς όλους, και στα πολιτικά κόμματα, αλλά κυρίως σε εκείνους με τους οποίους θα είμαστε σε μια καθημερινή βάση και συνεργασία, στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε όλους, αλλά και σε καθένα αγρότη και αγρότισσα, να έχουμε μια συνεργασία συνεχή, αδιάλειπτη και έναν συνεχή διάλογο.

Πιστεύω ότι τα προβλήματα σήμερα αν δεν έχεις συναίνεση και διάλογο δεν μπορούν να λυθούν και βάση της δικής μου πολιτικής είναι αυτό ακριβώς το σημείο. Αφετηρία της πολιτικής μου είναι η συναίνεση και ο διάλογος. Από αύριο κιόλας θα ανοίξω ένα μεγάλο διάλογο προς όλες τις πλευρές. Θέλω και παρακαλώ να με εμπιστευτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουνε κάποια συμμετοχή ή μεγάλη συμμετοχή στο έργο της αγροτικής οικονομίας. Θέλω να συνεργαστούμε. Θέλω όλοι να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση να αποκτήσει η χώρα μια αγροτική οικονομία και πραγματικών γεωργών και πραγματικών κτηνοτρόφων, αλλά και πραγματικών επιχειρηματιών του αγροτικού κάμπου ή της αγροτικής υπαίθρου και θέλω τη βοήθεια όλων, αλλά και με τη στήριξη των κονδυλίων από την ΕΕ να χτίσουμε μια γεωργία, μία κτηνοτροφία μία αγροτική οικονομία η οποία θα συνεχίσει το λαμπρό έργο των προηγουμένων συναδέλφων μου του φίλου μου του Αλέκου Κοντού, του Κώστα Κιλτίδη των άλλων που πέρασαν από το Υπουργείο αυτό, έτσι ώστε πράγματι μετά από λίγο καιρό να είμαστε όλοι υπερήφανοι και κυρίως όλο να έχουμε εσωτερική επάρκεια και ικανοποίηση γιατί περάσαμε από κάπου και βάλαμε ένα μικρό, ένα απλό λιθαράκι στην όλη προσπάθεια που γίνεται για την ανύψωση της χώρας.

Θέλω να σας πω ότι θα είμαι στη διάθεσή σας, οι πόρτες μου θα είναι ανοιχτές και ποντάρω, στηρίζομαι πολύ στην βοήθεια όλων σας και το εννοώ». 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δήλωσε: 

Από το Υπουργείο αποχωρεί ο Υπουργός που και αυτού η μοίρα και η ζωή του έταξε να υπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο και μάλιστα επί μακρόν στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Πιστεύω ότι λίγοι είχαν αυτή την τύχη, που είχε ο Αλέκος Κοντός να υπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο, τον ευρύτερο κόσμο της γεωργοκτηνοτροφίας από τη θέση αυτή ως μέλος της πολιτικής ηγεσίας του πάλαι ποτέ ενδόξου Γεωργίας και σήμερα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Βεβαίως δεν μπορώ να μην αναφερθώ με ιδιαίτερη αγάπη σε έναν φίλο, ένα συμμαχητή τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, από τη Μακεδονία και αυτός και να είναι σίγουρος ότι έρχεται σε μια ζεστή αγκαλιά, σε έναν χώρο που και αυτός από εκεί ξεκίνησε, έναν χώρο της υπαίθρου. Πιστεύω ότι συνεχίζουμε αυτήν την όμορφη προσπάθεια που η Κυβέρνηση από το 2004 έφερε εις πέρας βήμα-βήμα και ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Όλοι ως πολιτική ηγεσία από το 2004 νομίζω άφησαν το στίγμα το θετικό σε αυτήν τη διαδρομή και σήμερα η Ελληνική ύπαιθρος μπορεί να ελπίζει στην αναγέννηση της και οι επαγγελματίες πλέον του αγροτικού χώρου να βρουν τον προσανατολισμό τους που κάποτε κατά το παρελθόν ούτε καν σκεφτόντουσαν ότι μπορούν να τον διεκδικήσουν. Πιστεύω ότι η παρακαταθήκη αυτή που αφήνεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από το 2004 και μετέπειτα είναι βαθιά, είναι δύσκολη και νομίζω ότι με έντονα γνωρίσματα αγώνα, πίστης και υπηρέτησης του χρέους προς την Πατρίδα και στο λαό της, αλλά και ειδικότερα στο λαό της υπαίθρου κύριε Υπουργέ θα φέρουμε εις πέρας εκεί που μας έταξε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση την οποία υπηρετούμε. Καλώς ήλθατε. 

Ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: 

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Εύχομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας θέσης. Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Ήρθαμε στο υπουργείο για να συνεχίσουμε τη μάχη με τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μία μάχη, που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την έδωσε με τον καλύτερο τρόπο, αποτελεσματικά και γρήγορα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα ότι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ πριν από λίγη ώρα μου υποσχέθηκε, πως θα είναι δίπλα μου, σ΄ αυτή τη μάχη που ξεκινήσαμε να δίνουμε τα τελευταία χρόνια κι έφερε αποτελέσματα.

Η πρόθεση μας, αλλά και η ικανοποίηση μας, θα είναι τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να στηρίξουμε τον κόσμο της υπαίθρου.

Ένας κόσμος, που πιστεύει στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Για να γίνει αυτό όμως χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου, των δημοσιογράφων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά κυρίως των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας.

Πιστεύω πως με τη βοήθεια του θεού τα αποτελέσματα να είναι θετικά και θα μας ικανοποιήσουν όλους.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι σίγουρος, ότι η συνεργασία μας θα είναι χρήσιμη και ουσιαστική, γιατί εμπιστευόμαστε την πολιτική σας διαδρομή, εμπιστευόμαστε την κρίση σας.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι συνέχεια των προηγούμενων, αλλά είναι μια κυβέρνηση που ξεκινάει στο φως μιας νέας μέρας.

Το σημαντικότερο όλων είναι να υπάρχει μεταξύ μας ΕΜΠΊΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ κι ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.

Να είστε όλοι καλά σας ευχαριστώ».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website